Galaxy Fold: ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή και φύλλο δεδομένων του πτυσσόμενου smartphone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 ώρες 04 λεπτά

Το Galaxy Fold είναι ένα είδος γάμου μεταξύ του smartphone, του tablet και του υπολογιστή. Εν ολίγοις, η μόνη συσκευή που θα χρειαστείτε, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιαίτερα υψηλή τιμή του 2020 € δεν σας τρομάζει. Η κυκλοφορία του στη Γαλλία έχει οριστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Το Galaxy Fold μόνο του είναι μια εντελώς νέα κατηγορία smartphone. Διαθέτει δύο οθόνες, ένα νέο σύστημα έξι αισθητήρων φωτογραφιών, S855, 12 GB μνήμης RAM και μπαταρία 4380 mAh. Όλα με μια νέα επικάλυψη λογισμικού One UI για να εκμεταλλευτείτε πραγματικά αυτήν τη μορφή. Και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είμαστε ακόμα άφωνοι.

Διαβάστε επίσης: η δοκιμή μας για το Galaxy Fold

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Η κυκλοφορία που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 3 Μαΐου 2019 στη Γαλλία έπρεπε να αναβληθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων που ανακαλύφθηκαν λίγο πριν από την κυκλοφορία της. Η Samsung εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να κάνει αρκετές αλλαγές που περιγράφουμε λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο. Θα κυκλοφορήσει τελικά στη Γαλλία σε λίγες μέρες, στις 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Τεχνικό δελτίο

γαλαξίας διπλώστε την ανοιχτή οθόνη
Φύλλο προδιαγραφών Galaxy Fold
Διαστάσεις Ξεδιπλωμένο: 160,9 x 117,9 x 6,9 mm
Διπλωμένο: 160,9 x 62,9 x 15,5 mm
Βάρος 263 γρ
Οθόνη AMOLED 7,3 “(εσωτερική) και 4,58” (εξωτερική)
Ορισμός QXGA + 1536 x 2152 pixel, 16:10 362 ppi (εσωτερικό) HD + 21: 9 (εξωτερικό)
SoC 7nm 64-bit octacore (Snapdragon 855)
ΕΜΒΟΛΟ 12 GB
Μνήμη αποθήκευσης 512 GB (UFS 3.0)
MicroSD Οχι
Κύρια εξωτερική κάμερα Τριπλός αισθητήρας
12 MP f / 1,5-2,4 OIS 27mm
Τηλεφακό 12 MP f / 2.4 52mm
16 MP f / 2.2 εξαιρετικά ευρεία γωνία 12 mm
Δευτερεύουσα εξωτερική κάμερα Ενιαίος αισθητήρας
10MP f / 2.2 26 χιλιοστά
Εσωτερική κάμερα Διπλός αισθητήρας
10 MP f / 2,2 26 mm
8 MP f / 1,9 ToF 24 mm
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων Στην άκρη
ΟΣΤΟ Android 9 Pie
Συνδεσιμότητα Wi – Fi 6, Bluetooth 5.0, 4G
NFC Ναί
Αναγνώριση προσώπου Ναί
Αδιάβροχο ••
Τύμπανα 4380 mAh
Θύρα φόρτισης Usb-c
Γρήγορη επαναφόρτιση Γρήγορη φόρτιση 15W
Αντίστροφη επαναφόρτιση Ναι, 9W
Ασύρματη φόρτιση Qi Ναι, 15W
Χρωματιστά Μαύρο, γκρι, πράσινο, μπλε
Τιμή 2020 €

Από την πλευρά του τεχνικού φύλλου, έχουμε ένα Snapdragon 855 χαραγμένο στα 7nm. Ένα ιδιαίτερα ισχυρό κινητό SoC. Όλα με εσωτερική αποθήκευση 512 GB και μνήμη RAM 12 GB. Μια γενναιόδωρη ποσότητα που εξηγείται από τη διάσταση της συσκευής με γνώμονα την παραγωγικότητα. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης είναι UFS 3.0 που σημαίνει ότι οι ταχύτητες μεταφοράς της ενσωματωμένης μνήμης είναι διπλάσιες από την προηγούμενη γενιά.

Η Samsung έχει επίσης εργαστεί στο ηχοσύστημα με το AKG για να την καταστήσει μια πιο ελκυστική πλατφόρμα όταν βλέπει βίντεο ή παίζει παιχνίδια. Σημειώστε ότι σε αντίθεση με αυτό που έχει συνηθίσει η Samsung, το Galaxy Fold που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη θα τρέχει στο Snapdragon 855 και όχι στο Exynos 9820.

Οθόνη Galaxy Fold Infinity Flex

samsung galaxy fold

Ήταν από καιρό το μοναδικό στοιχείο του μελλοντικού πτυσσόμενου smartphone από τη Samsung που παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό. Ήταν στις 7 Νοεμβρίου 2018, πλήρως Διάσκεψη προγραμματιστών Samsung. Στη συνέχεια, η Samsung παρουσίασε το Infinity Flex σε αυτό που φαινόταν να είναι ένα πρωτότυπο του ίδιου του smartphone που κρύβεται σε ένα παχύ περίβλημα – κάτι που οι κατασκευαστές κάνουν μερικές φορές όταν δεν θέλουν να αποκαλύψουν το σχεδιασμό των συσκευών τους πριν από την κυκλοφορία τους.

Έτσι, είχαμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε πριν από την ώρα αυτή την παράξενη συσκευή με μια μικρή εξωτερική οθόνη 4,5 ″ όταν διπλώνεται και μια τεράστια οθόνη 7,3 .3 σε ξετυλιγμένη θέση. Αλλά από την επίσημη έκδοση του πτυσσόμενου smartphone, γνωρίζουμε τα πάντα σχετικά με το τεχνικό φύλλο της οθόνης του. Βρισκόμαστε λοιπόν σε ορισμό 2152 x 1536 pixel σε λειτουργία tablet (360 dpi) και 1960 x 840 pixels (475 dpi) σε κλειστή λειτουργία. Η Samsung παρουσιάζει δύο εξωτικές αναλογίες οθόνης, 21: 9 για την εξωτερική οθόνη και 5: 7 για το tablet. Σημειώστε ότι το Galaxy Fold εκπέμπει λίγο μπλε φως και έχει επίσης λάβει την πιστοποίηση “Eye Comfort” από τη γερμανική εταιρεία TÜV Rheinland.

Αυτή η σχεδίαση – όπως και οι άλλες κατευθύνσεις που έχουν αναδιπλωθεί τα smartphone – προκαλεί ένα ελαφρύ σημάδι στην οθόνη που μπορείτε να δείτε από κάθε γωνία σε αυτό το βίντεο. Έχουμε δει σε πραγματικές συνθήκες ότι αυτό το σήμα είναι αόρατο όταν χρησιμοποιείτε μόνοι σας το smartphone και ότι είναι ξεχασμένο εντελώς, ακόμη και όταν το βλέπουμε ελαφρώς από ορισμένες οπτικές γωνίες.

Ένα καθαρό μέρος λογισμικού

Θα μπορούσαμε να φοβόμαστε τον πονοκέφαλο να προσαρμόσουμε τις εφαρμογές. Αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα λάθος πρόβλημα: οι τελευταίες εκδόσεις του Android θα βελτιστοποιηθούν για αυτές τις νέες αναδιπλούμενες συσκευές. Και η Samsung φαίνεται να έχει τροποποιήσει σε μεγάλο βαθμό το τμήμα του λογισμικού – ακόμη περισσότερο χάρη στην καθυστέρηση που επέτρεψε η αναβολή της κυκλοφορίας του. Έτσι, το smartphone μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως οποιοδήποτε άλλο όταν κλείσει – ίδια διεπαφή, εφαρμογές κ.λπ.

Αλλά χάρη σε μια συσκευή που ονομάζεται App Continuity, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το smartphone και το περιεχόμενο εμφανίζεται αμέσως στη μεγάλη οθόνη. Σημειώστε, ωστόσο, ότι εάν εκατοντάδες εφαρμογές έχουν ήδη βελτιστοποιηθεί για προβολή σε πλήρη οθόνη όταν ανοίγετε το δίπλωμα, όλες δεν είναι ακόμα. Και μερικές φορές πρέπει να κλείσετε και να ανοίξετε ξανά την εφαρμογή για να εμφανίζεται σωστά. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τις πιο κοινές εφαρμογές, όπως η εφαρμογή φωτογραφιών ή οι Χάρτες Google που προσαρμόζονται τέλεια.

Επιπλέον, το OneUI είναι καλύτερα βελτιστοποιημένο για πολλαπλές εργασίες με δυνατότητα προβολής ανοιχτής οθόνης όχι μόνο δύο, αλλά τριών εφαρμογών. Μπορούμε λοιπόν να Skype έναν φίλο στέλνοντας μηνύματα γραπτού μηνύματος και βλέποντας αεροπορικά εισιτήρια στην ίδια οθόνη.

Ένα σύστημα έξι αισθητήρων φωτογραφιών

Το αναδιπλούμενο smartphone διαθέτει συνολικά 6 αισθητήρες φωτογραφιών, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα τουλάχιστον ένας φακός προς τον χρήστη. Ο κύριος αισθητήρας φωτογραφίας είναι ένας τριπλός αισθητήρας 12 Mp + 12 MP + 16 Mp με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τον αισθητήρα φωτογραφιών του Samsung Galaxy S10 +.

Υπάρχει επίσης ένας διπλός αισθητήρας φωτογραφίας 10 MP (f / 2,2 26 mm) + 8 Mp f / 1,9 ToF 20 mm) που βρίσκεται σε εγκοπή ανοιχτής οθόνης και ένας μοναδικός αισθητήρας φωτογραφίας 10 Mp f / 2.2 23 mm πάνω από τη μικρή εξωτερική οθόνη.

Για να διαβάσετε επίσης :

Galaxy Fold: Η Samsung συμφωνεί να αντικαταστήσει την αναδιπλούμενη οθόνη σε μειωμένη τιμή σε περίπτωση συμβάντος

IFA 2019: Ξεκινώντας με το Galaxy Fold, το πτυσσόμενο smartphone της Samsung

Galaxy Fold: 5 λόγοι για το πτυσσόμενο smartphone της Samsung