Fornite στο Play Store: γι ‘αυτό δεν πρόκειται να συμβεί

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ενημέρωση της 12/10/2019 στις 11:50 π.μ .:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Epic Games Τιμ σουένεϊ απάντησε σε αιτήματα δημοσιογράφων στον ιστότοπο 9To5Google. Το αφεντικό επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία του θέλει να διανείμει το Fornite στο Play Store και ελπίζει ότι η Google θα κάνει μια αλλαγή στη συνολική πολιτική και δεν θα κάνει εξαιρέσεις κατά περίπτωση:

Η Epic δεν αναζητά μια ειδική εξαίρεση, αναμένουμε να δούμε μια γενική αλλαγή στις πρακτικές της βιομηχανίας smartphone. Ζητήσαμε από την Google να μην εφαρμόσει την πολιτική της ότι τα προϊόντα που διανέμονται μέσω του Google Play χρησιμοποιούν την υπηρεσία πληρωμών της Google για αγορές εντός εφαρμογής.

Πιστεύουμε ότι αυτή η μορφή πωλήσεων που συνδέεται με μια υποχρεωτική υπηρεσία πληρωμών και 30% προμήθειες είναι παράνομη όταν μιλάμε για μια πλατφόρμα διανομής που έχει πάνω από το 50% της αγοράς.

Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι η Συμφωνία διανομής προγραμματιστών του Google Play δεν απαιτεί από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν υπηρεσίες πληρωμών Google. Αναφέρεται απλώς σε ορισμένα μη συμβατικά έγγραφα που ζητούν από τους προγραμματιστές να το πράξουν. Επιπλέον, η Epic διαχειρίζεται μια σημαντική αγορά στον υπολογιστή (σημείωση του συντάκτη: το Epic Games Store) με τη δική της υπηρεσία πληρωμών και δεν αναγκάζουμε προγραμματιστές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας να χρησιμοποιούν το σύστημα πληρωμών μας. “

Ξεχάσατε σύντομα στο Play Store; Η Epic Games θα ήθελε να διανείμει το παιχνίδι της στην αγορά Android υπό μία προϋπόθεση: Η Epic δεν θα χρειαστεί να πληρώσει την προμήθεια 30% που επιβάλλει η Google για τα κέρδη από αγορές εντός εφαρμογής. Από την ερώτηση για το Google, το οποίο δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να κάνει εξαίρεση. Το Fortnite δεν φαίνεται να έρχεται στο Play Store.

Πίστωση: Επικά παιχνίδια

Από την κυκλοφορία του το 2018, δεν είναι δυνατή η λήψη και η εγκατάσταση του Fortnite από το Google Play Store. Πρέπει να κατεβάσετε το APK απευθείας από το Epic Games Store ή από τον ιστότοπο Fornite.com. Ωστόσο, οι κάτοχοι smartphone Samsung μπορούν να εγκαταστήσουν το Fornite από τις εφαρμογές Galaxy. Τα Epic Games προτιμούσαν να κάνουν χωρίς τις υπηρεσίες της Google. Για το στούντιο, ήταν αδιανόητο να πληρώσετε την προμήθεια 30% που ζήτησε η Google για αγορές εντός εφαρμογής (καλλυντικά, όπλα, emotes, πάσο μάχης).

Μόνο σύμφωνα με τον ιστότοπο 9to5Google, το στούντιο ετοιμάζεται να υποβάλει στην Google τη δημοσίευση του Fortnite στο Play Store. Επιπλέον, Η Epic ελπίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το δικό της σύστημα πληρωμώνκαι όχι το Χρέωση εντός εφαρμογής του Google Play, η υπηρεσία πληρωμών εντός εφαρμογής από το Google για Android. Ευνοώντας το σύστημα πληρωμών της, η Epic δεν σέβεται την πολιτική χρήσης της Google, η οποία αναφέρει ότι « προγραμματιστές που προσφέρουν προϊόντα σε ένα παιχνίδι που έχει ληφθεί από το Google Play απαιτείται να χρησιμοποιούν τη χρέωση για αγορές εντός εφαρμογής στο Google Play ως μέθοδο πληρωμής ».

Υπενθυμίζοντας ότι το Fortnite είναι ένα δωρεάν παιχνίδι, η Epic Games επιτυγχάνει τον κύκλο εργασιών της χάρη στην πώληση του V-δολάρια, ένα εικονικό νόμισμα που σας επιτρέπει να αγοράσετε όλα τα είδη περιεχομένου στο παιχνίδι: δέρματα όπλων, κοστούμια, emotes κ.λπ. Για να προχωρήσετε στην ταμειακή μηχανή, πρέπει να συνδέσετε την πιστωτική σας κάρτα με την εφαρμογή ή να αγοράσετε προπληρωμένες κάρτες σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα.

Διαβάστε επίσης: Fortnite Κεφάλαιο 2: νέα όπλα, αποστολές και χάρτης

Καμία εξαίρεση για το Google

Σε μια δήλωση, η Google ενημέρωσε την Epic Games ότι δεν υπήρχαν εξαιρέσεις στην ημερήσια διάταξη. Για την εταιρεία Mountain View, όλα « οι προγραμματιστές υπόκεινται στους ίδιους όρους », και να θυμάστε ότι αυτή η προμήθεια 30% είναι απαραίτητη για την επένδυση σε διάφορα έργα της και για τη βελτίωση και τη συντήρηση του Google Play Store.

Το Android επιτρέπει πολλές αγορές εφαρμογών και παρέχει πολλές επιλογές στους προγραμματιστές να διανέμουν τις εφαρμογές τους. Το Google Play διαθέτει επιχειρηματικό μοντέλο και εμπορική πολιτική που μας επιτρέπει να επενδύουμε στην πλατφόρμα και τα εργαλεία μας για να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν επιτυχημένες επιχειρήσεις και να διατηρήσουν τους χρήστες μας ασφαλείς. Καλωσορίζουμε κάθε προγραμματιστή που αναγνωρίζει την αξία του Google Play και περιμένουμε να συμμετάσχουν με τους ίδιους όρους με άλλους προγραμματιστές », Η Google εξηγεί. Μετά από αυτήν την απάντηση, η άφιξη του Fortnite στο Google Play Store δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, έτσι;

Πηγή: 9To5Google