Facebook: σκοτεινή λειτουργία, μοντέρνος σχεδιασμός, έρχεται η νέα διεπαφή ιστού

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 13 Ιανουαρίου 2020 στις 11 ώρες 41 λεπτά

Το Facebook ξεκινά την ανάπτυξη της νέας διεπαφής ιστού που ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου F8 του κοινωνικού δικτύου. Μερικοί προνομιούχοι έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν τώρα. Δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις κοινότητες, ενσωματώνει έναν νέο σχεδιασμό και μια σκοτεινή λειτουργία.

Τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου F8 αφιερωμένο στους προγραμματιστές, Το Facebook ανακοίνωσε την άφιξη μιας νέας διεπαφής για την εφαρμογή για κινητά και για την έκδοση του υπολογιστή. Μια νέα εργονομία που περίμεναν από πολλούς χρήστες του Facebook που βλέπουν γενικά την αμερικανική εταιρεία να επικεντρώνεται στην τηλεφωνία και λιγότερο σε προγράμματα περιήγησης και υπολογιστές Ιστού.

Διαβάστε επίσης: Facebook: ο ιστότοπος αλλάζει σχεδιασμό και προσθέτει σκοτεινή λειτουργία, εδώ είναι οι νέες δυνατότητες

Με την ονομασία FB5, αυτή η νέα διεπαφή εκσυγχρονίζει σημαντικά την αισθητική του κοινωνικού δικτύου, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο περιεχόμενο και τις κοινότητες. Τα διαφορετικά μέρη της διασύνδεσης διαχωρίζονται καλύτερα. Υπάρχουν λιγότερο ορατές πληροφορίες. Και οι μπλε περιοχές εγκαταλείπονται. Σύμφωνα με το Facebook, Το FB5 δίνει υπερηφάνεια σε ομάδες, με μια νέα ειδική καρτέλα. Βρείτε το επίσημο tweet στο τέλος του άρθρου με μια σύντομη ακολουθία βίντεο.

διεπαφή ιστού facebook fb5

Το πιο αναμενόμενο χαρακτηριστικό είναι σίγουρα σκοτεινή λειτουργία, διαδόθηκε από λειτουργικά συστήματα και επικαλύψεις smartphone (αρχικά, επωφελήθηκε από τις τεχνικές ιδιαιτερότητες του AMOLED). Αυτή η σκοτεινή λειτουργία αφαιρεί τις λευκές περιοχές της διεπαφής Facebook και τις αντικαθιστά με δύο αποχρώσεις του γκρι, ενώ το κεντρικό τμήμα, με τις ιστορίες, είναι μαύρο. Τα μπλε ή μαύρα εικονίδια, αντίθετα, γίνονται λευκά. Το ίδιο ισχύει και για το συντακτικό περιεχόμενο.

Ένα μικρό ποσοστό χρηστών που έχουν γίνει δοκιμαστές

Αυτή η νέα διεπαφή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογές για κινητά από τον Μάιο του 2019, σιγά-σιγά, καρτέλα με καρτέλα. Είναι πλέον η σειρά της έκδοσης για τα προγράμματα περιήγησης ιστού να κάνουν αυτήν την αλλαγή. Σύμφωνα με την έκδοση του CNET στις ΗΠΑ, ξεκίνησε η διάθεση με ένα μικρό ποσοστό χρηστών. Αυτήν τη στιγμή λαμβάνουν μια ειδοποίηση που τους καλεί να δοκιμάσουν τη διεπαφή.

Εάν αποδεχτούν, έχουν πρόσβαση στο FB5 και ορισμένα δεδομένα πλοήγησης θα συλλεχθούν για τη μέτρηση ρευστότητας ή συναντήσεων με πιθανά σφάλματα. Σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο, όλοι οι χρήστες θα αλλάξουν στο FB5 πριν από το τέλος της άνοιξης. Ίσως ακόμη και πριν από την επόμενη έκδοση του συνεδρίου F8 που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: Facebook Messenger: είναι πλέον αδύνατο να το χρησιμοποιήσετε χωρίς λογαριασμό στο Facebook!

Συμβολικά, αυτός ο μετασχηματισμός του Facebook, τόσο σε κινητά όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές, είναι ένα βήμα εξαργύρωσης για το κοινωνικό δίκτυο, το οποίο κλονίζεται από πολλές περιπτώσεις σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, είτε εν γνώσει, όπως η συνεχής καταγραφή γεωγραφικής τοποθεσίας , ή κατά λάθος, με διαρροή εκατομμυρίων αριθμών τηλεφώνου.

Πηγή: CNET