EMUI 10.1: Celia, MeeTime, Cast +… Όλες οι νέες δυνατότητες της διεπαφής Huawei

Phonandroid : actu Android et High-tech

Με την κυκλοφορία των P40, P40 Pro και P40 Pro +, η Huawei κάνει ένα νέο βήμα μπροστά στο EMUI. Το προσαρμοσμένο ROM Android, απογυμνωμένο από όλες τις εφαρμογές Google, πηγαίνει στην έκδοση 10.1. Παίρνει την ευκαιρία να εμπλουτιστεί με πολλά χαρακτηριστικά, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δημιουργήθηκε για να αντισταθμίσει την έλλειψη σούπερ μάρκετ. Ανακαλύψτε εδώ όλες τις καινοτομίες που δημιουργήθηκαν από την Huawei, καθώς και τις βελτιώσεις που έγιναν σε εφαρμογές και υπηρεσίες που υπάρχουν ήδη.

Για σχεδόν ένα χρόνο τώρα, η Huawei αποτελεί αντικείμενοεμπορικό εμπάργκο αποφασίστηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Οι εντάσεις μεταξύ των δύο έχουν σκληρυνθεί σε τέτοιο βαθμό που οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήθελαν ακόμη και να εμποδίσουν τον κινεζικό γίγαντα να σχεδιάσει τα SoCs του από τεχνολογίες ARM. Επιπλέον, όλα τα smartphone των οποίων η ανάπτυξη ξεκίνησε μετά την ημερομηνία έναρξης του εμπάργκο δεν μπορούν να στείλουν τεχνολογίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τεχνολογίες υλικού, αλλά και λογισμικό. Αυτό συνεπώς περιλαμβάνει όλη την πνευματική ιδιοκτησία με άδεια χρήσης για εμπορική χρήση από την Google. Το Android, το οποίο είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα, δεν επηρεάζεται. Αλλά οι εφαρμογές της Google, όπως Το YouTube, το Gmail, οι Χάρτες Google, ο Βοηθός Google, η Αναζήτηση Google και ειδικά το Play Store δεν είναι διαθέσιμα, καθώς και τα λίγα τεχνολογικά τούβλα που υποστηρίζουν πολλές εφαρμογές τρίτων.

Το Mate 30 Pro, που δοκιμάστηκε εδώ στις στήλες μας, δεν είναι το πρώτο μοντέλο, αλλά είναι ο πρώτος του οποίου η ασυμβατότητα αποτέλεσε αντικείμενο έντονης κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης. Τα P40, P40 Pro και P40 Pro +, επίσημα στις 26 Μαρτίου, θα είναι επίσης. Για να αντισταθμίσει την απουσία του περίφημου GMS (Google Mobile Services), Η Huawei επιστρέφει με τις Υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας Huawei (ή HMS). Η ιδέα είναι να προσφέρουμε μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε όλες τις υπηρεσίες που λείπουν στο EMUI. Ξεκινώντας με το Play Store, του οποίου η απουσία αντισταθμίζεται από AppGallery. Με την έκδοση 10.1 της διεπαφής, επίσημη με τη σειρά P40, πολλές νέες δυνατότητες προχωρούν περαιτέρω στην αντικατάσταση των υπηρεσιών Google. Εδώ είναι τα κύρια.

Γνωρίστε την Célia, τον νέο βοηθό φωνής της Huawei

huawei emui 10 - 1 φάκελος 8

Η μεγαλύτερη καινοτομία του EMUI 10.1 είναι η Célia. Πίσω από αυτό το πρώτο όνομα είναι το νέος βοηθός φωνής από τη Huawei, το οποίο θα αντικαταστήσει τον Βοηθό Google σε όλα τα smartphone της μάρκας που είναι συμβατά με το EMUI 10. Η Célia ανταποκρίνεται σε τυπικές φωνητικές εντολές, όπως καιρός με γεωγραφική τοποθεσία, συμβάντα στο ημερολόγιο, κλήση σε μια επαφή ή ανάγνωση λίστας αναπαραγωγής στο η εφαρμογή μουσικής ενσωματωμένη στο EMUI. Ως Βοηθός, Το Célia ενσωματώνει ένα εργαλείο αναγνώρισης εικόνας να μεταφράσει προτάσεις ή να εντοπίσει αντικείμενα, προκειμένου να προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες. Όπως το Siri ή το Alexa, η Celia ενεργοποιείται με μια φράση-κλειδί.

huawei emui 10 - 1 φάκελος 9
huawei emui 10 - 1 φάκελος 10

Qwant, η νέα προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του EMUI

Για να αντικαταστήσει την Αναζήτηση Google, η Huawei επέλεξε τη γαλλική μηχανή αναζήτησης Qwant. Το τελευταίο είναι το προεπιλεγμένη μηχανή διεπαφής EMUI, καθώς και αυτό του προεγκατεστημένου προγράμματος περιήγησης ιστού. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση κινητήρα μπορεί να αλλάξει από τον χρήστη που μπορεί να επιλέξει άλλη, ακόμη και μεταξύ αυτών που έχουν αναπτυχθεί από αμερικανικές εταιρείες, όπως το Bing στη Microsoft ή… την Αναζήτηση Google.

huawei emui 10 - 1 φάκελος 13

MeeTime, η απάντηση της Huawei στο Google Duo

Μεταξύ των σημαντικότερων καινοτομιών του EMUI 10.1 είναι το MeeTime που περιλαμβάνει διάφορα εργαλεία απομακρυσμένης επικοινωνίας. Η κύρια λειτουργία του Το MeeTime είναι παρόμοιο με αυτό του Google Duo : βιντεοκλήσεις σε υψηλή ευκρίνεια. Ενσωματώνονται επίσης κλήσεις μόνο ήχου. Και συνδέοντας το smartphone σε ένα συμβατό αξεσουάρ (συγκεκριμένα μια αθλητική κάμερα), είναι δυνατό να απελάστε τη λήψη για βιντεοκλήσεις.

huawei emui 10 - 1 φάκελος 4

Δύο άλλες λειτουργίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες στο MeeTime. Το πρώτο είναι κοινή χρήση ζωντανής οθόνηςΜπορείτε να εμφανίσετε αμέσως την οθόνη σας στην οθόνη του ανταποκριτή σας. Επομένως, εάν θέλετε να βοηθήσετε κάποιον να χειριστεί μια εφαρμογή, να ζητήσει τη γνώμη σας για μια πιθανή αγορά ή να προβάλει πληροφορίες, μπορείτε τώρα να το κάνετε με το πάτημα ενός απλού εικονικού κουμπιού. Δεν απαιτείται προσαρμογή για αυτό.

huawei emui 10 - 1 φάκελος 5

Η εφαρμογή MeeTime περιλαμβάνει επίσης ένα κοινή χρήση οθόνης σε μια συσκευή συμβατή με το πρωτόκολλο. Μπορεί να είναι τηλεόραση, υπολογιστής ή tablet. Φυσικά, αυτό λειτουργεί καλύτερα με μια συσκευή Huawei (ειδικά τα νεότερα μοντέλα που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία). Αλλά η Huawei υπόσχεται ότι άλλα μοντέλα Android μπορούν να το εκμεταλλευτούν.

huawei emui 10 - 1 φάκελος 3

Σημειώστε ότι το MeeTime είναι πλέον συμβατό μόνο με τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε μόνο την πλήρη εμπειρία που προσφέρεται με αυτό το λογισμικό με άλλους κατόχους smartphone Huawei που είναι εξοπλισμένοι με την εφαρμογή.

Cast + και εμπειρία πολλαπλών οθονών

Πέρα από το MeeTime, το EMUI εμπλουτίζεται από νέες λειτουργίες κοινής χρήσης οθόνης εμπνευσμένες από το Google Cast. Με το Cast +, μπορείτε να προβάλλετε ή / και να μοιράζεστε περιεχόμενο σε διαφορετικές συσκευές του σπιτιού. Οι συμβατές συσκευές είναι οι Υπολογιστές στα Windows 10, συνδεδεμένες τηλεοράσεις (με την αρμονία ειδικότερα) και το tablet Android της μάρκας.

huawei emui 10 - 1 φάκελος 11

Ο αριθμός των καταστάσεων στις οποίες το Cast + προσφέρει πραγματικό ενδιαφέρον είναι μεγάλος. Πηγαίνει από απλή κοινή χρήση οθόνης σε έναν υπολογιστή στο ροή περιεχομένου ήχου μέσω ενός ηχείου Bluetooth, μέσω του ροή περιεχομένου σε τηλεόραση. Στο τελευταίο, το smartphone μπορεί να είναι παθητικό, να εμφανίζει μια ταινία ή φωτογραφίες ή να είναι ενεργό, ενώ συνεχίζει να διαχειρίζεται τα χειριστήρια σε ένα βιντεοπαιχνίδι, για παράδειγμα.

Ταυτόχρονα, το EMUI ενσωματώνει νέα εργαλεία για να επεκτείνει την εμπειρία χρήστη πέρα ​​από το smartphone, ειδικά με συμβατό υπολογιστή ή tablet. Παρόμοια με τη συνέχεια στη Apple (σε iOS και macOS), είναι δυνατή η κοινή χρήση αρχείων και εφαρμογών από τη μία συσκευή στην άλλη.

huawei emui 10 - 1 φάκελος 6

Μια έξυπνη λειτουργία εγγενούς οθόνης split

Το EMUI 10.1 ενσωματώνεται μια εγγενή λειτουργία διαχωρισμού οθόνης για ταυτόχρονη εμφάνιση δύο εφαρμογών. Ο χώρος που διατίθεται σε κάθε εφαρμογή είναι ρυθμιζόμενος εν κινήσει. Και υπάρχει ένα παράθυρο συντόμευσης για προσθήκη ή αντικατάσταση μιας εφαρμογής με ένα απλό “drag and drop”. Η πρώτη εφαρμογή που εμφανίζεται είναι η κύρια. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε λογισμικό είναι εγκατεστημένο στο κινητό σας, ακόμη και ένα βιντεοπαιχνίδι. Η δεύτερη εφαρμογή είναι αυτή που θα προστεθεί στην πρώτη. Δεν είναι όλα συμβατά: σημειωματάριο, γκαλερί, μήνυμα, αριθμομηχανή, email. Είναι δυνατόν να μετακινήστε αντικείμενα από το ένα παράθυρο στο άλλο, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, κειμένου ή ακόμη και αρχείων.

huawei emui 10 - 1 φάκελος 7

Ακόμα πιο όμορφες selfies

Με το EMUI 10.1, η Huawei βελτιώνει την ποιότητα των selfies. Από την ενημέρωση 10.1.0.140, ο αισθητήρας selfie επωφελείται από το παρακολούθηση ματιών για αυτοπροσωπογραφίες, ώστε να έχετε πάντα ευκρινείς φωτογραφίες. Η Huawei προσθέτει επίσης ένα χρονόμετρο για να τραβήξετε αυτόματα μια selfie χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το πού να πατήσετε για να τραβήξετε μια φωτογραφία.

Μια άλλη καινοτομία αυτής της ενημέρωσης, ο αισθητήρας selfie είναι διακοσμημένος με μια νυχτερινή λειτουργία που ονομάζεται ” Λειτουργία πορτρέτου Super Night Scene 3.0 ” Ο στόχος αυτής της νέας λειτουργίας είναι να βελτιώσει το λογισμικό τις λήψεις που λαμβάνονται με τον αισθητήρα selfie όταν το φως είναι χαμηλό. Αυτή η νέα λειτουργία αυξάνει την λεπτομέρεια του πορτρέτου και το δέρμα του προσώπου φαίνεται πιο φυσικό.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός φωτογραφιών

Το EMUI ενσωματώνει μια νέα έκδοση του Gallery, την εφαρμογή που διαχειρίζεται τα άλμπουμ φωτογραφιών που περιέχονται στο smartphone. Αυτή η νέα έκδοση έχει μια απομακρυσμένη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που πλησιάζει Η Apple στο iOS. Η αρχή είναι απλή. Λήψη φωτογραφίας με συμβατή συσκευή. Αυτό αποθηκεύεται αυτόματα στο διαδίκτυο στις Huawei Mobile Cloud όταν η εν λόγω συσκευή είναι συνδέεται μέσω WiFi. Ο κατάλογος φωτογραφιών του τελευταίου συγχρονίζεται με όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό Huawei.

huawei emui 10 - 1 φάκελος 12

Νέο στοιχείο για συνδεδεμένα αντικείμενα

Το EMUI είναι εμπλουτισμένο με ένα νέο παράθυρο γρήγορης παραμέτρου αφιερωμένο στο χειριστήρια συνδεδεμένου εξοπλισμού και αξεσουάρ. Μεταξύ αυτών, θα βρείτε συνδεδεμένα ρολόγια από την Huawei και το Honor, όπως το Watch GT ή το Magic Watch 2 που έχουν δοκιμαστεί εδώ, συνδεδεμένες τηλεοράσεις, διαδραστικά ηχεία ή ακόμη και ασύρματα ακουστικά, όπως το Free Buds 3.

huawei emui 10 - 1 φάκελος 2

Ποιες είναι οι νέες δυνατότητες ασφαλείας;

Το EMUI προσφέρει πολλές νέες δυνατότητες όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το κύριο είναι κρυπτογράφηση δεδομένων τόσο τοπικά όσο και στο cloud, εάν ενεργοποιήσετε την απομακρυσμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων. Όπως και πριν, το EMUI ενσωματώνει επίσης άλλα εργαλεία προστασίας, όπως το μπλοκάρισμα ευαίσθητων εφαρμογών, το ψηφιακό χρηματοκιβώτιο και το μπρελόκ κωδικού πρόσβασης. Ο πυρήνας του συστήματος έχει τροποποιηθεί για να ενισχύσει αυτά τα προϋπάρχοντα εργαλεία προστασίας.

Ποια τηλέφωνα είναι συμβατά με το EMUI 10.1

Τα πρώτα smartphone που είναι συμβατά με το EMUI 10.1 είναι τα P40, P40 Pro και P40 Pro +. Τα τρία smartphone έρχονται με αυτήν την έκδοση της διεπαφής της Huawei και εκμεταλλεύονται όλες τις νέες υπηρεσίες που παρέχονται. Πολλά smartphone θα επωφεληθούν από μια ενημέρωση στο Android 10.1. Δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημη λίστα. Αλλά είναι προφανές ότι επηρεάζεται το Mate 30 Pro, που κυκλοφόρησε πέρυσι με το MIUI 10.0.

huawei p40 επίσημη εικόνα 3 smartphone