Drones: η ηλεκτρονική εγγραφή θα μπορούσε σύντομα να καταστεί υποχρεωτική στις Ηνωμένες Πολιτείες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα ψυχαγωγικά drone από 250 γραμμάρια θα μπορούσαν σύντομα να είναι μόνιμα αναγνωρίσιμα μέσω ηλεκτρονικής εγγραφής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μέτρο είναι επιθυμητό από αρκετές αμερικανικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της FAA (της αρχής πολιτικής αεροπορίας), ενώ αυτά τα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται μερικές φορές για παράνομους και κακόβουλους σκοπούς. Και ότι η εμπορική τους χρήση πρόκειται να εκραγεί τα επόμενα χρόνια.

Πίστωση: Pexels

Η FAA (Ομοσπονδιακή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας) και αρκετές άλλες αμερικανικές υπηρεσίες πρότειναν την Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019, ότι όλα τα αεροσκάφη αναψυχής άνω των 250 γραμμαρίων πρέπει να φέρουν μια “ηλεκτρονική πινακίδα”. Αυτό πρέπει να έχει το χαρακτηριστικό της ταυτοποίησης αυτών των drones με μοναδικό τρόπο, εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο – βασισμένος σε ένα δίκτυο ανεξάρτητων διαχειριστών. Η FAA μόλις κυκλοφόρησε ένα έγγραφο 319 σελίδων που περιγράφει με ακρίβεια πώς λειτουργεί το σύστημα, καθώς και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών drone.

Έγγραφο που θα μπορούσε να έχει ισχύ νόμου μετά από μια περίοδο αξιολόγησης 60 ημερών – κατά τη διάρκεια των οποίων τα άτομα που εμπλέκονται ή στοχεύονται από το μέτρο (πιλότοι, ενθουσιώδεις, ειδικοί στην ασφάλεια της αεροπορίας…) μπορούν να υποβάλουν τα σχόλιά τους. Η χρήση drone αναψυχής εξελίσσεται ραγδαία στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που δημιουργεί το μερίδιο των προβλημάτων του: επικίνδυνη χρήση κοντά σε αεροδρόμια ή στάδια, κακόβουλες δραστηριότητες, μεταφορά ναρκωτικών … Το σύνολο των μέτρων που επιθυμεί η FAA επιδιώκει να περιορίσει το χρήση drone, αλλά και για την προετοιμασία για την εντατικοποίηση της χρήσης τους.

Ο ρυθμιστής ετοιμάζεται επίσης για έκρηξη στην εμπορική χρήση drone

Εταιρείες όπως η Amazon, η UPS και η Pizza Hut έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να αναπτύξουν παράδοση με αεροσκάφη – και επομένως αυτό το νέο σύστημα αναγνώρισης πρέπει επιπλέον να ρυθμίζει τη χρήση αυτών των αεροσκαφών και να επιτρέπει αρχές να ενεργούν πιο εύκολα και καλύτερα να συντονίζουν τη χρήση τους στον εναέριο χώρο που χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, με αεροσκάφη. Ο Αντιπρόεδρος του DJI Brendan Schulman, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές drone στην αγορά, έδειξε γρήγορα ότι έχει ήδη μια τεχνολογία απομακρυσμένης αναγνώρισης που ονομάζεται AeroScope για δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Η Google δοκιμάζει την παράδοση καφέ με drone!

Τονίζοντας αυτό “Η απομακρυσμένη αναγνώριση δεν θα είναι επιτυχής αν είναι δυσκίνητη [administratives] και το κόστος για τους χειριστές drone δεν ελαχιστοποιείται ». Εάν τεθούν σε ισχύ αυτοί οι νέοι κανόνες (είναι έτοιμοι να το πράξουν) θα μπορούσαν να επηρεάσουν ίσως το νομοθέτη σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Προς το παρόν, στην πραγματικότητα, αυτός ο τύπος καταχώρησης υπάρχει μόνο στη Γαλλία για επαγγελματικές συσκευές βάρους άνω των 800 γραμμαρίων, η χρήση των οποίων υπόκειται στην απόκτηση άδειας.

Πηγή: TechCrunch