DreamLab, μια νέα εφαρμογή της Airc και της Fondazione Vodafone Italia για την επιτάχυνση της έρευνας για τον καρκίνο

DreamLab, μια νέα εφαρμογή της Airc και της Fondazione Vodafone Italia για την επιτάχυνση της έρευνας για τον καρκίνο

Το Ίδρυμα Vodafone Italia και το AIRC παρουσιάζουν σήμερα το DreamLab, μια νέα εφαρμογή που μετατρέπει το smartphone σε ένα πολύτιμο εργαλείο για την επιτάχυνση της έρευνας για τον καρκίνο, μέσω της υπολογιστικής γονιδιωματικής. Ένα έργο του “επιστήμη των πολιτών“Αυτό θα επιτρέψει στους πολίτες να υποστηρίξουν συγκεκριμένα το έργο ερευνητών AIRC από το Ινστιτούτο Μοριακής Ογκολογίας IFOM.

DreamLab, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Vodafone, προσφέρει σε οποιονδήποτε με smartphone την ευκαιρία να συμβάλει στην καταπολέμηση του καρκίνου, ενώ το κινητό τους είναι αδρανές, υπεύθυνο, όλη τη νύχτα. Η υπολογιστική δύναμη των smartphone, που χρησιμοποιείται συνήθως για e-mail, εφαρμογές, ροή βίντεο ή μουσική, είναι στην πραγματικότητα ένας αχρησιμοποίητος πόρος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χάρη στο DreamLab, μπορεί να τεθεί στην υπηρεσία του ερευνητικού έργου “3D γονιδίωμα», Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της AIRC στο IFOM.

DreamLab

Όταν το smartphone δεν χρησιμοποιείται και είναι συνδεδεμένο στο ηλεκτρικό δίκτυο, η εφαρμογή κατεβάζει μικρά πακέτα δεδομένων και τα επιστρέφει σε ερευνητές μόλις υποβληθούν σε επεξεργασία, συμβάλλοντας στον ακριβή χαρακτηρισμό της τρισδιάστατης δομής του DNA εντός του κυτταρικού πυρήνα. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές τις αναλύσεις θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση των γενετικών μεταλλάξεων σε καρκινοπαθείς. Ο στόχος σε προοπτική είναι να ληφθεί μια πληρέστερη εικόνα κάθε όγκου, να προσδιοριστεί καλύτερα η πρόγνωση και, κατά συνέπεια, να εντοπιστούν πιο εξατομικευμένες θεραπείες.

Η κατανεμημένη υπολογιστική προσέγγιση μειώνει δραστικά το χρόνο που απαιτείται για την ανάλυση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων. Στην πρώτη φάση του έργου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί συνολικά περίπου 117.000 ώρες υπολογιστών σε κινητά τηλέφωνα: εάν με έναν υπολογιστή εξοπλισμένο με επεξεργαστή οκτώ πυρήνων, ενεργό 24 ώρες την ημέρα, θα χρειαστούν περίπου 600 ημέρες, με ένα δίκτυο μόνο 1.000 smartphone , ενεργοποιείται μόνο για έξι ώρες τη νύχτα, ο απαιτούμενος χρόνος μειώνεται κατά περίπου 30 φορές.

Francesco Ferrari, Ερευνητής AIRC επικεφαλής του εργαστηρίου υπολογιστικής γονιδιωματικής IFOM, εξηγεί: “Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια του γονιδιώματος, δηλαδή του συμπλέγματος των γενετικών πληροφοριών που περιέχονται στο DNA μας. Μέσω των δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία χάρη στο DreamLab θα είμαστε σε θέση να έχουμε προηγμένες αναλύσεις δεδομένων 3D αρχιτεκτονικής χρωματίνης, να εντοπίζουμε τα σημεία επαφής (γονίδια στόχου) σε φυσιολογικά κύτταρα και στη συνέχεια να χρησιμοποιούμε αυτά τα αποτελέσματα για να ερμηνεύσουμε ποιες μεταλλάξεις είναι σημαντικές για την πρόγνωση σε ασθενείς καρκίνου του μαστού. Το έργο μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τύπους καρκίνου στο μέλλον.

Μαρία Κριστίνα Φερραντίνη, Διευθύνων Σύμβουλος της Ίδρυμα Vodafone Italia, δηλώνει: “Μετά την επιτυχή κυκλοφορία στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το DreamLab φτάνει επίσης στην Ιταλία, μαρτυρώντας για άλλη μια φορά τη δέσμευση του Ιδρύματός μας να προωθήσει τη χρήση νέων τεχνολογιών ως εργαλείου κοινωνικής καινοτομίας και για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων . Το smartphone, ένα καθημερινό αντικείμενο επικοινωνίας, γίνεται ένα θεμελιώδες εργαλείο για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και, με το DreamLab, επίσης μια πολύτιμη βοήθεια για την επιτάχυνση της έρευνας για τον καρκίνο. Το DreamLab είναι ένα σημαντικό παράδειγμα της μετασχηματιστικής δύναμης της συνδεσιμότητας και της τεχνολογίας: μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, ακόμη και με τον ύπνο

Μετά τη λήψη του DreamLab δωρεάν από το app store για iOS ή το PlayStore για Android, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει πόσα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi θα δωρίσει στην αναζήτηση. Για τους πελάτες της Vodafone Italia, η χρήση δεν συνεπάγεται την κατανάλωση κίνησης δεδομένων.

Το Fondazione Vodafone Italia ιδρύθηκε το 2002 για να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Vodafone στη χώρα και ιδρύθηκε ως ανεξάρτητη δομή, αφιερωμένη πλήρως στις δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών και την κοινωνική αλληλεγγύη υπέρ της κοινότητας και ιδίως των πιο μειονεκτούντων ατόμων.

Η Fondazione Vodafone Italia έχει επενδύσει περίπου 98 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα σε συνολικά πάνω από 455 έργα. Πολύ ευρεία παρουσία υποστήριξης στην επικράτεια με το 41% ​​των κονδυλίων που προορίζονται για έργα στη Βόρεια Ιταλία, το 26% στο Κέντρο, το 22% στο Νότο και το 11% σε Συλλόγους που υπάρχουν σε πολλές τοποθεσίες σε εθνικό επίπεδο.

Το Ίδρυμα AIRC για την Έρευνα για τον Καρκίνο υποστηρίζει καινοτόμα επιστημονικά έργα χάρη στη διαφανή και συνεχή συγκέντρωση χρημάτων, διαδίδει επιστημονικές πληροφορίες, προωθεί τον πολιτισμό πρόληψης σε σπίτια, πλατείες και σχολεία. Βασίζεται σε 4,5 εκατομμύρια υποστηρικτές, 20 χιλιάδες εθελοντές και 17 περιφερειακές επιτροπές που εγγυώνται περίπου 5.000 ερευνητές, 62% γυναίκες και 50% “κάτω των 40”, τους απαραίτητους πόρους για να φέρουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο στον ασθενή στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Σε περισσότερα από 50 χρόνια δέσμευσης, η AIRC έχει διανείμει πάνω από 1 δισεκατομμύριο και τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο (τα δεδομένα ενημερώθηκαν και ενημερώθηκαν την 1η Ιανουαρίου 2019). Πληροφορίες και πληροφορίες σχετικά με το airc.it

IFOM είναι ένα υψηλής τεχνολογίας μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο για τον καρκίνο που ιδρύθηκε το 1998 από το Ιταλικό Ίδρυμα για την Έρευνα για τον Καρκίνο (FIRC) και είναι αφιερωμένο στη μελέτη των μοριακών μηχανισμών που διέπουν τον σχηματισμό και την ανάπτυξη όγκων. 300 ερευνητές εργάζονται εκεί, εκ των οποίων το 25% είναι αλλοδαποί από 26 ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές χώρες. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο Μιλάνο με εργαστήρια στη Σιγκαπούρη, το Μπανγκαλόρ στην Ινδία, το Κιότο στην Ιαπωνία και το Σενζέν στην Κίνα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.ifom.eu

Η εφαρμογή απαιτεί ένα συμβατό smartphone (iOS ή Android). Μετά τη λήψη, το DreamLab μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο ηλεκτρικό δίκτυο και συνδεδεμένη σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή σε δίκτυο Wi-Fi. Η χρήση από τους πελάτες της Vodafone Italia δεν συνεπάγεται την κατανάλωση της κίνησης δεδομένων τους. Η χρήση από τους πελάτες της Vodafone Italia δεν συνεπάγεται την κατανάλωση της κίνησης δεδομένων τους. Για πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο voda.it/dreamlab

δελτίο τύπου

Για να λαμβάνετε πολλές ειδήσεις και χρήσιμες συμβουλές ειδικά για τον κόσμο της τηλεφωνίας, είναι δυνατόν εγγραφείτε δωρεάν στο κανάλι Mondomobileweb του Telegram. Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το στα κοινωνικά σας δίκτυα και ακολουθήστε το MondoMobileWeb επί Ειδήσεις Google (κάνοντας κλικ στο αστέρι ή στο Follow), Facebook, Ίνσταγκραμ είναι Κελάδημα. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις και τις εμπειρίες σας σχολιάζοντας τα άρθρα μας.