DAS: Τα iPhone X, 8, 7 και Galaxy S9, S8 εκπέμπουν πραγματικά πολλά κύματα;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 16 Μαΐου 2020 στις 1 ώρα και 27 λεπτά

Μια μελέτη διασφαλίζει ότι το iPhone X / 8/7 και τα Galaxy S9 και S8 υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα όρια όσον αφορά το SAR (συγκεκριμένος ρυθμός απορρόφησης). Αρκετά smartphone που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά θα μπορούσαν πράγματι να εκπέμπουν περισσότερα κύματα από το όριο που επιτρέπεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η FCC, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, θα διεξάγει ακόμη και τις δικές της δοκιμές στις συσκευές που είναι καρφιτσωμένες στην έκθεση. Από την πλευρά τους, η Apple και η Samsung αρνήθηκαν γρήγορα τις κατηγορίες της μελέτης.

Στις 21 Αυγούστου 2019, το Chicago Tribune, η κύρια καθημερινή εφημερίδα στην πόλη του Σικάγου, δημοσίευσε μια μελέτη σχετικά με το SAR (ειδικό ποσοστό απορρόφησης) μιας χούφτας smartphone. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ιδιωτικό εργαστήριο, ορισμένα smartphone που πωλούνται στις ΗΠΑ ξεπερνούν το νόμιμο όριο που έχουν οριστεί από αμερικανικούς οργανισμούς, το οποίο είναι 1,66 W / kg. Στην Ευρώπη, η μέγιστη τιμή είναι 2 W / kg.

Διαβάστε επίσης: DAS – γιατί τα iPhone εκπέμπουν διπλάσια κύματα από τα smartphone Samsung

DAS: μια μελέτη κατηγορεί το iPhone και το Galaxy S ότι εκπέμπουν πάρα πολλά κύματα

Μεταξύ των συσκευών που καρφιτσώθηκαν από τη μελέτη, βρίσκουμε για πρώτη φορά το iPhone 7. Κυκλοφόρησε το 2016, η παλιά ναυαρχίδα θα δημιουργούσε έως και δύο φορές περισσότερα κύματα από αυτά που ανακοίνωσε η Apple σε απόσταση 2 και 5 mm. Σύμφωνα με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, ο ακροδέκτης αυξάνεται στα 2,50 W / kg και 2,81 W / kg, έναντι μόνο 1,38 W / kg σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Ίδια ιστορία για τα iPhone X και iPhone 8, τα οποία θα ξεπερνούσαν το όριο των 1,66 W / kg. Από την πλευρά του, το iPhone 8 Plus θα είναι το μόνο που θα έχει ένα SAR που βρίσκεται κάτω από το όριο που ορίζεται από τη νομοθεσία των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την απόσταση.

Η μελέτη επισημαίνει επίσης το Galaxy S8, την ναυαρχίδα της Samsung που κυκλοφόρησε το 2017. Το smartphone παράγει κύματα έως και 8,22 W / kg σε απόσταση 2 mm. Αυτό είναι πολύ υψηλότερο από το νομικό όριο. Από την πλευρά του, το Galaxy S9 μόλις υπερβαίνει το όριο που επιτρέπεται σε μικρή απόσταση. Ωστόσο, η ναυαρχίδα παραμένει στα νύχια σε μεγάλη απόσταση. Τα smartphone Motorola και Blu είναι επίσης καρφιτσωμένα από τη μελέτη. Η FCC αντέδρασε γρήγορα στη δημοσίευση αυτής της μελέτης. “Θα δοκιμάσουμε τα εν λόγω smartphone για να επαληθεύσουμε τη συμμόρφωσή τους με τους κανόνες της FCC” διαβεβαίωσε τον Neil Grace, εκπρόσωπο της οργάνωσης.

Η Apple και η Samsung αρνούνται

Οι δύο κατασκευαστές βγήκαν γρήγορα για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Σε μια δήλωση που μεταδόθηκε από το Chicago Tribune, Η Apple ισχυρίζεται ότι “Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν είναι ανακριβείς, επειδή η διαμόρφωση της μελέτης δεν συμμορφώνεται με τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ορθή αξιολόγηση των μοντέλων iPhone “.

«Όλα τα μοντέλα iPhone, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 7, είναι πλήρως πιστοποιημένα από το FCC και σε όλες τις άλλες χώρες. Μετά από προσεκτικό έλεγχο και επακόλουθη επικύρωση όλων των μοντέλων iPhone που ελέγχθηκαν στην αναφορά, διασφαλίζουμε ότι συμμορφωνόμαστε και πληρούμε όλες τις ισχύουσες οδηγίες και τα όρια έκθεσης “ Η Apple λέει. Από την πλευρά του, Η Samsung το διαβεβαιώνει “Οι συσκευές Samsung που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της FCC και ” τα τερματικά μας ελέγχονται σύμφωνα με τα ίδια πρωτόκολλα δοκιμών με αυτά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία ».

Συμπερασματικά, είναι αδύνατο να πούμε ότι ένα smartphone εκπέμπει πραγματικά πάρα πολλά κύματα. Όλα εξαρτώνται από τα ισχύοντα πρωτόκολλα δοκιμών. Πράγματι, οι δοκιμές, ανεπίσημες ή επίσημες, διαφέρουν πολύ από τη μια ήπειρο στην άλλη. Οι μετρήσεις που πραγματοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες διαφέρουν επομένως πολύ από τα πρότυπα που καθορίζονται στην Ευρώπη ή την Ασία. Ομοίως, τα κριτήρια για ένα ιδιωτικό εργαστήριο αποκλίνουν από τα επίσημα πρότυπα. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της μελέτης, το εργαστήριο μέτρησε έτσι την ένταση των κυμάτων σε απόσταση 2, 5, 10 και 15 mm. Από την πλευρά του, το FCC φτάνει τα 25 mm. Τι πιστεύετε για αυτήν τη νέα μελέτη; Είναι το SAR ένα σημαντικό κριτήριο κατά την αγορά ενός νέου κινητού; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Chicago Tribune