Concept One: Το OnePlus θα παρουσιάσει ένα smartphone με “αόρατους” αισθητήρες φωτογραφιών στο CES 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 3 Ιανουαρίου 2020 στις 18 ώρες 46 λεπτά

Το OnePlus Concept One θα καλυφθεί με ηλεκτροχρωμικό γυαλί στην πίσω πλευρά του, το οποίο θα επιτρέψει στους αισθητήρες φωτογραφιών του να είναι κρυμμένοι εντελώς όταν δεν χρησιμοποιούνται. Η αναφορά της McLaren στο προσχέδιο υποδηλώνει ότι μια έκδοση αυτής της τεχνολογίας θα καταλήξει σε μια ειδική έκδοση του επερχόμενου OnePlus. Όμως όχι μόνο επειδή ο ίδιος τύπος ηλεκτροχρωμικού γυαλιού είναι ήδη προαιρετικός στο McLaren 720S …

Συντελεστές: OnePlus μέσω Twitter

Η OnePlus θέλει να κάνει το CES 2020 ένα πραγματικό γεγονός με την παρουσίαση του Concept One, του πρώτου concept (ή πρωτοτύπου) του smartphone της μάρκας που θα παράγεται σε μια μικρή ποσότητα αντιγράφων και το οποίο η μάρκα αναπτύσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την McLaren. . Εκεί λέμε στον εαυτό μας ότι μυρίζει καλά την έκδοση McLaren του OnePlus 8 – θα πρέπει, ωστόσο, να περιμένουμε λίγο περισσότερο για να το επιβεβαιώσουμε, καθώς για να πιστέψουμε τα λόγια του Pete Lau στο Wired, εξακολουθεί να είναι μια αβέβαιη τεχνολογία σε ένα smartphone και θα πρέπει να περιμένουμε την επιστροφή ενός μικρού αριθμού χρηστών πριν μπορέσουμε να το προσφέρουμε σε ένα mainstream OnePlus.

Ηλεκτροχρωμικό γυαλί

Επιπλέον, ο λόγος αυτής της συνεργασίας σε αυτό το έργο συνδέεται ίσως απλώς με το γεγονός ότι το McLaren 720S διαθέτει προαιρετική ηλεκτροχρωμική οροφή. Εν ολίγοις, ένα είδος ανταλλαγής καλών πρακτικών. Στο Concept One μιλάμε για τους κύριους αισθητήρες φωτογραφιών που το OnePlus κατάφερε να κρύψει εντελώς κάτω από το πίσω γυαλί του smartphone. Επομένως, δεν υπάρχει ανάπτυξη που να συνδέεται με τον αισθητήρα φωτογραφιών σε αυτό το πρωτότυπο. Αυτό δεν το εμποδίζει να προσφέρει αισθητήρες φωτογραφιών που είναι εξίσου ικανοί με το OnePlus 7T McLaren Edition (48 Mpx + 16 Mpx). Πάνω από αυτούς τους αισθητήρες, έχουμε μια λεπτή ηλεκτροχρωμική γυάλινη διαφάνεια (το δέκατο του πάχους ενός χιλιοστού) – με άλλα λόγια ένα σάντουιτς από γυαλί και υγρούς κρυστάλλους που το smartphone μπορεί να αδιαφανήσει κατά βούληση στέλνοντας μια μικρή ηλεκτρική τάση. .

Έτσι, η τεχνολογία επιτρέπει τη μετάβαση από τη συνολική αδιαφάνεια στη διαφάνεια σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, σύμφωνα με τον Pete Lau. Όταν το γυαλί είναι αδιαφανές, το στοιχείο είναι εντελώς μαύρο και δεν αφήνει τίποτα να ρίξει μια ματιά σε αυτό που κρύβεται παρακάτω. Όταν η εφαρμογή φωτογραφίας είναι ανοιχτή, το γυαλί γίνεται διαφανές και οι αισθητήρες φωτογραφιών φαίνονται σαν μαγικοί στο πίσω μέρος του smartphone. Ωστόσο, το OnePlus πρέπει να αποδείξει πολλά χαρακτηριστικά αυτής της τεχνολογίας πριν από τη συμπερίληψή του σε πιο γενικά δημόσια μοντέλα. Πρώτον, πρέπει να εκτιμήσουμε την ενεργειακή επίδραση αυτού του μικρού κομματιού γυαλιού στην αυτονομία του smartphone.

Διαβάστε επίσης: OnePlus 8, 8 Pro και 8 Lite – ανακαλύψτε τα τεχνικά φύλλα των τριών μοντέλων

Αυτό το γυαλί πρέπει στην πραγματικότητα να λάβει ηλεκτρική τάση για να αλλάξει την κατάσταση και να παραμείνει στην τελευταία (ανάλογα με την επιλογή της πόλωσης, η ενεργειακή κατάσταση μπορεί να είναι η σκοτεινή κατάσταση ή η διαφανής κατάσταση). Υπάρχει επίσης η ανταπόκριση της συσκευής και της φθοράς της – αυτό δεν πρέπει να έχει αντίκτυπο στη λήψη φωτογραφιών, ειδικότερα. Και τότε, όπως με κάθε καινοτομία που δεν ακούγεται από άλλους κατασκευαστές, θα είναι απαραίτητο να δοκιμαστεί η σκοπιμότητα της μαζικής παραγωγής του και να αξιολογηθεί η συνέπεια της ποιότητας του εξαρτήματος. Το OnePlus προσφέρει ήδη μερικά σκίτσα και ένα βίντεο που δείχνει τη συσκευή σε δράση. Τα υπόλοιπα, θα πρέπει να περιμένουμε την παρουσίασή του στο CES 2020 για να το μάθουμε.

Πηγή: Ενσύρματο

Πίστωση: OnePlus
Πίστωση: OnePlus