CES 2020: τάσεις και ειδήσεις που πρέπει να παρακολουθήσετε φέτος

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το CES 2020 ανοίγει στο Λας Βέγκας την Τρίτη 7 Ιανουαρίου. Η εκπομπή διαρκεί μόνο τρεις ημέρες, αλλά θέτει το ρυθμό για τις μεγάλες τάσεις και καινοτομίες για τις οποίες σίγουρα θα συζητήσουμε φέτος. Smartphone 5G, διαφανείς, κυλιόμενες τηλεοράσεις ή τηλεοράσεις 8Κ και ανθεκτικοί και υψηλής απόδοσης φορητοί υπολογιστές… εδώ είναι ό, τι χρειάζεστε για να παρακολουθείτε προσεκτικά την εκπομπή.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της εκπομπής CES, ένα από τα μεγάλα τεχνολογικά γεγονότα που συγκεντρώνει σε ένα μέρος – στο Λας Βέγκας – τις καινοτομίες των μεγαλύτερων ονομάτων στον κλάδο. Samsung, Nvidia, AMD, Dell… φέτος ακόμη και η Apple θα είναι παρούσα, μια πρώτη στην ιστορία της παράστασης. Ωστόσο, αναμένουμε την απουσία της Huawei, η οποία εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στη λίστα οντοτήτων, η οποία την απαγορεύει να διατηρεί σχέσεις με Αμερικανούς προμηθευτές, εκτός από εκείνους που έχουν εκδοθεί άδεια.

Οι κύριες τάσεις αυτής της παράστασης πρέπει να περιστρέφονται γύρω από το μέλλον των υπηρεσιών που έχουν προχωρήσει οι τεχνολογικοί γίγαντες το 2019 – ειδικά μέσω της ροής. Αλλά και αυτές που οι εταιρείες θα μπορούν να παραδώσουν μέσω 5G – με τα σχετικά θέματα ασφάλειας και απορρήτου. Από αυτήν την άποψη, θα πρέπει επίσης να δούμε μια σειρά από συμβατά smartphone 5G. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Η AMD και η Intel θα δείξουν αναγκαστικά τον ανταγωνισμό τους με παρουσιάσεις που περιμένουμε.

Αυτό το έτος θα πρέπει επίσης να είναι το έτος των οθονών σε όλες τις μορφές τους: εύκαμπτο, κυλιόμενο, χωρίς περίγραμμα ή ακόμη και διαφανές …

AMD εναντίον Intel: τρίβουμε τα χέρια μας

και επεξεργαστές intel

Εάν δεν έχετε ζήσει σε μια σπηλιά για κάποιο χρονικό διάστημα, το γνωρίζετεAMD έκανε μια συντριπτική επιστροφή στην αγορά υπολογιστών με τους επεξεργαστές να γίνονται πολύ πιο ισχυροί από τους Team Blue, για ένα κλάσμα της τιμής τους. Η AMD είναι τώρα το 40% της αγοράς επεξεργαστών Η / Υ, που ακούγεται για πάνω από μια δεκαετία.

Και φαίνεται έτοιμο να συνεχιστεί: Η AMD αποκάλυψε αυτό που αναμένει ως την καλύτερη σειρά επεξεργαστών για φορητούς υπολογιστές, τους επεξεργαστές 3ης γενιάς Ryzen 4000 Mobile. Ένας επεξεργαστής χαραγμένος σε 7nm που προσφέρει 8 πυρήνες και 16 νήματα, όλα σε ένα πακέτο που περιλαμβάνει επίσης πυρήνες Radeon με βάση την αρχιτεκτονική Vega. Η πλατφόρμα έχει ως στόχο να κάνει τους φορητούς υπολογιστές πιο αποτελεσματικούς, περιορίζοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό αποτύπωμα του SoC στο ελάχιστο.

Η AMD παρουσίασε επίσης το AMD Ryzen 7 4800H για επιτραπέζιους υπολογιστές, μια ελκυστική λύση ακόμα στα 7nm και η οποία επιτρέπει υψηλή απόδοση ενώ περιορίζει το TDP στα 45 W. Ήταν επίσης για την 3η γενιά Threadripper 3990X. Μια τερατώδης CPU με 64 πυρήνες και 128 νήματα, χωρίς πραγματικό ανταγωνισμό στον κλάδο. Η AMD μίλησε επίσης για τη γενίκευση της τεχνολογίας FreeSync και για τις νέες κάρτες γραφικών Radeon RX 5600 XT.

Intel από την πλευρά του έφερε βαρύ πυροβολικό για αντίποινα. Εάν εξακολουθεί να μην μπορεί να ανταγωνιστεί την AMD σχετικά με τη φινέτσα της χάραξης και την τιμή, ο ιδρυτής που παραμένει ηγέτης της αγοράς, η Intel παρουσίασε τη νέα αρχιτεκτονική της Tiger Lake. Ήταν επίσης ένα ζήτημα των επεξεργαστών Comet Lake-H χαραγμένων σε “14 nm +++” και οι οποίοι μπορούν να ξεπεράσουν τα 5 GHz σε συχνότητα ρολογιού. Αυτοί οι επεξεργαστές θα υποστηρίξουν το Thunderbolt 4. Η Intel επιβεβαίωσε επίσης την ύπαρξη της πρώτης ειδικής GPU της, που ονομάζεται DG1. Και αποκάλυψε το Horseshoe Bend, τον μεγαλύτερο πτυσσόμενο υπολογιστή OLED στον κόσμο.

Nvidia: η νέα ασπίδα… και οι νέες GPU; Ή κάτι άλλο ?

Nvidia Shield TV και Shield TV Pro
Nvidia SHield TV (αριστερά) και Nvidia Shield TV Pro (δεξιά) / Nvidia

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, Νβίδια θα εκμεταλλευτεί την παρουσία της στο σόου για να παρουσιάσει το νέο της Nvidia Shield. Αλλά όπως πέρυσι, όταν ο κατασκευαστής καρτών γραφικών αποκάλυψε RTX εν αφθονία, ίσως αναμένουμε την παρουσίαση νέων GPU. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχει απαραίτητα κανένα λόγο να παρασυρθεί.

Η εταιρεία δεν έχει ορίσει βασική ημερομηνία και θα μπορούσε τελικά να είναι μια απλή παρουσία στο σόου. Ο ιστότοπος Marketwattch προτείνει ότι η εταιρεία θέλει να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο φέτος, μέσω τυχερών παιχνιδιών, αλλά επίσης και πάνω απ ‘όλα αυτόνομα οχήματα και ρομποτική.

LG: OLED σε όλες τις μορφές του

Συνολική τηλεόραση LG
Η LG Signature OLED TV R9 / Credits: LG

LG είναι σαν πέρυσι πολύ παρόν στο σόου – λιγότερο για τις καινοτομίες του όσον αφορά τα smartphone, παρά για τον κλάδο της οθόνης του. Το πρώτο πράγμα που περίμενε με ανυπομονησία είναι όταν η πρώτη roll-up τηλεόραση του συγκροτήματος φτάνει στην αγορά. Ανακοινώθηκε για ένα λανσάρισμα το 2019, αλλά αναμένεται ακόμη … Γνωρίζουμε τώρα ότι θα είναι διαθέσιμο έως το τρίτο τρίμηνο του 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες με τιμή 60.000 δολαρίων που θα πρέπει να το περιορίσει σε αρκετά πλούσιοι χρήστες. Ωστόσο, παρουσιάστηκε επίσης μια άλλη παραλλαγή αυτής της τυλιγμένης τηλεόρασης που έχει σχεδιαστεί για την οροφή.

Αλλά αυτό δεν είναι το αποκορύφωμα της παράστασης. Η LG παρουσίασε τρεις νέες τηλεοράσεις από την γκάμα Gallery (55, 65 και 77 ″) είναι μια πολύ ελκυστική τηλεόραση 65 W Premium Signature Wallpaper. Έπρεπε να υπάρχουν δύο νέες τηλεοράσεις OLED 8Κ με σήμανση ZX Signature 88 και 77 ίντσες. Υπήρχε επίσης 4K OLED σε 48 ″ και τρεις νέες τηλεοράσεις CX 55 ″, 65 ″ και 77 ″. Τέλος, η μάρκα ολοκλήρωσε την προσφορά της μεσαίας κατηγορίας με δύο τηλεοράσεις LCD 65 και 55 ιντσών (σειρά BX).

Η Samsung πηγαίνει 8K

qled 8K samsung ifa 2018
Μια τηλεόραση 8K QLED εμφανίστηκε στο IFA 2018

Samsung επισημοποίησε τη νέα σειρά συνδεδεμένων τηλεοράσεων Q950 QLED 8K (65 ″, 75 ″ και 85 ″). Ένα εύρος που χαρακτηρίζεται από σχεδόν αόρατα περιθώρια – είναι τόσο λεπτά που η εικόνα καταλαμβάνει το 99% της επιφάνειας, όλα με πάχος μόλις 15 mm. Είδαμε επίσης το SERO, μια οθόνη που αλλάζει από κάθετη σε οριζόντια λειτουργία ανάλογα με το περιεχόμενο.

Εκτός από αυτό, η Samsung ανακοίνωσε μια βροχή καινοτομίας σε διάφορους τομείς. Μπορούμε να αναφέρουμε το Ballie, ένα είδος ρομποτικού συνδεδεμένου βοηθού που σας ακολουθεί. Ή ένα εξωσκελετό για να σας βοηθήσει να κάνετε φυσική κατάσταση. Είδαμε επίσης σύντομα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, σαν να ήθελε η Samsung να προσπεράσει την Apple στο Apple Glass.

Τέλος, η Samsung έδειξε κρυφά τους επιλεγμένους επισκέπτες του το απίστευτο πρωτότυπο κινητό και ελαστικό smartphone. Και αποκάλυψε επίσης πίσω από τα παρασκήνια τα ονόματα της επόμενης ναυαρχίδας του, του Galaxy Bloom και του S20.

Sony: ένα αυτοκίνητο, τηλεοράσεις και ένα teaser PS5

Sony Vision-S

Sony σηματοδότησε τα πνεύματα φέτος. Περιμέναμε μια χιονοστιβάδα premium TV – αλλά αυτό που δεν είχαμε δει καθόλου ήταν ότι η εταιρεία αναπτύσσει κρυφά μια εκπληκτική ιδέα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Από την πλευρά της τηλεόρασης, παρατηρούμε την άφιξη ενός νέου προϊόντος υψηλής ποιότητας 8K, του ZH8 και μιας νέας τηλεόρασης 4K 48 ″ OLED από τη σειρά A9.

Τέλος, η εταιρεία έπαιξε το PS5 αποκαλύπτοντας το λογότυπο της γενιάς κονσόλας και υπενθυμίζοντας μερικά σημεία από το τεχνικό του φύλλο.

OnePlus: αυτό το πρωτότυπο τηλέφωνο εξαλείφει τους αισθητήρες φωτογραφιών

OnePlus Concept One

OnePlus ήταν επίσης στο σόου με το πολυαναμενόμενο Concept One, το πρώτο concept smartphone της μάρκας χωρίς κανείς να γνωρίζει πραγματικά τι σημαίνει αυτό στην πράξη: ένα πρωτότυπο; ή ένα smartphone που θα εξακολουθεί να διατίθεται στην αγορά; Το smartphone χρησιμοποιεί ηλεκτροχρωμικό γυαλί στην πλάτη του για να κρύψει τους αισθητήρες φωτογραφιών όταν δεν χρησιμοποιείται.

Είναι πιθανώς λίγο τέχνασμα, αλλά θα μπορούσε να επιτρέψει άλλες καινοτομίες εάν η τεχνολογία επιβεβαιώσει τη σκοπιμότητά της.

Η Razer απελευθερώνει βαρύ πυροβολικό σε επιτραπέζιους υπολογιστές

razer tomahawk n1

Με το Tomahawk, Razer παρουσιάζει έναν νέο παράγοντα φόρμας για επιτραπέζιο υπολογιστή, με όλα τα εξαρτήματα πολύ εύκολα προσβάσιμα. Ο επιτραπέζιος υπολογιστής είναι εξαιρετικά συμπαγής, διαθέτει κάρτα γραφικών Nvidia RTX2080 Ti και Intel NUC 9 Extreme Compute Element SoC με Intel Core H. 9ης γενιάς. Υπήρχε επίσης ένα αξεσουάρ για να μετατρέψετε το smartphone σας σε ένα είδος διακόπτη.

Η Uber και η Hyundai ονειρεύονται ιπτάμενα ταξί

Πίστωση: Hyundai

Η Uber και η Hyundai επωφελήθηκαν από την CES για να ανακοινώσουν μια συνεργασία για την έναρξη μιας υπηρεσίας πτήσης ταξί UberAir έως το 2023.

Ο Βοηθός Google θέλει να μιλήσετε με την ηλεκτρική σκούπα, την καφετιέρα και τη μπανιέρα σας

σφάλμα βοηθού google android

Google εκμεταλλεύτηκε το CES 2020 για να παρουσιάσει νέες δυνατότητες γύρω από τον βοηθό φωνής και το οικοσύστημα Google Home. Φτάνουν περίπου είκοσι κατηγορίες συνδεδεμένων αντικειμένων, όπως καφετιέρες, ηλεκτρικές σκούπες, συστήματα κλιματισμού και ακόμη και «έξυπνες» μπανιέρες. Μη επαναλαμβανόμενες εργασίες μπορούν επίσης να προγραμματιστούν εκ των προτέρων. Μπορούμε επίσης να διαχειριστούμε ευκολότερα τις ηχογραφήσεις της φωνής σας μέσω μερικών φωνητικών εντολών.

Η συνδεδεμένη πατάτα που τρέφεται

Λίγη επιείκεια σε αυτόν τον κόσμο των ωμών. Ένας προγραμματιστής έχει δημιουργήσει ένα μάλλον αστείο ψεύτικο. Κατάφερε να εκθέσει στην παράσταση με ένα μάλλον απαράμιλλο έργο: μια συνδεδεμένη πατάτα. Η ιδέα του δημιουργού της ήταν στην πραγματικότητα ειδικά να σιδερώσει στην εκπομπή, καθώς και να καταγγείλει όσο το δυνατόν περισσότερο τις καταχρήσεις και τις μη ενδιαφέρουσες καινοτομίες, αλλά οι οποίες ωστόσο κάνουν το θόρυβο κάθε χρόνο.

Φυσικά, το έργο του πατάτας που “Αποκωδικοποιεί τη γλώσσα της πατάτας και μπορεί να τη μεταφράσει μέσω σύνδεσης Bluetooth” δεν είναι λειτουργικό. Το αστείο του λειτούργησε, ωστόσο, αφού είχε θέση στο σόου!

Η Mediatek σκοπεύει να μειώσει το κόστος πρόσβασης σε 5G

διάσταση Mediatek 800

Ο ιδρυτής της Ταϊβάν ανακοινώνει στο περιθώριο της CES ότι ένα chipset 5G θα εκδημοκρατίσει την πρόσβαση στην τεχνολογία σε smartphone εισόδου μεσαίας κατηγορίας. Το Dimensity 800 είναι χαραγμένο στα 7 nm, με τέσσερις μεγάλους πυρήνες, το Cortex-A76 ρολόι στα 2 GHz, και τέσσερις πυρήνες LITTLE, το Cortex-A55 ρολόι στα 2 GHz.

Η Panasonic παρουσιάζει γυαλιά VR με απίστευτο σχεδιασμό

Η Panasonic δημιούργησε την έκπληξη παρουσιάζοντας γυαλιά VR κινητοποιώντας μια νέα τεχνολογία πολύ μικρότερων οθονών micro-OLED. Αυτό επιτρέπει να ελαφρύνει πολύ τον σχεδιασμό του κράνους. Προς το παρόν, ωστόσο, η Panasonic δεν δίνει όνομα και παραμένει σιωπηλή σχετικά με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά ή ένα πιθανό εμπορικό μέλλον για αυτό το μοντέλο.

Damon Hypersport, η ηλεκτρική μοτοσικλέτα που τα έχει όλα

Πίστωση: Μοτοσικλέτες Damon

Μην ψάχνετε άλλο για το Tesla των μοτοσικλετών: είναι το Damon Hypersport. Αυτό το ηλεκτρικό δίτροχο υπόσχεται αυτονομία 483 km, όλα με 200 ίππους και τελική ταχύτητα 322 km / h. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: το όχημα είναι επενδυμένο με ηλεκτρονικά για να σας προειδοποιεί εκ των προτέρων για τους κινδύνους γύρω σας. Μια μεγάλη οθόνη εμφανίζει προηγμένα δεδομένα. Το καλύτερο από όλα, έχει γρήγορη φόρτιση: 80% φόρτιση σε μόλις 20 λεπτά!

Το ViewSonic λανσάρει την οθόνη OLED 55 Design σχεδιασμένη για παίκτες

Το ViewSonic μόλις κυκλοφόρησε μια οθόνη OLED 55 for για τους παίκτες. Επομένως, το τεχνικό φύλλο ακολουθεί απαραίτητα, με ορισμό 4K, ανανέωση 120 Hz, χρόνο απόκρισης 0,5 ms, φωτεινότητα 420 cd / m2, προσαρμοστικό συγχρονισμό και μεγάλη ποικιλία θυρών. Ακόμα παραμένει μια άγνωστη για αυτήν την οθόνη της οποίας η κυκλοφορία δεν έχει προγραμματιστεί πριν από το τέλος του 2020: η τιμή της, η οποία υπόσχεται να είναι αλμυρή.