CES 2020: Η LG θα αποκαλύψει τηλεόραση που ξεδιπλώνεται από το ταβάνι σαν τυφλή

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το CES 2020 ανοίγει σε λίγες μέρες και η LG συγκαταλέγεται μεταξύ των κατασκευαστών των οποίων τα προϊόντα αναμφίβολα θα σχολιάζονται περισσότερο. Συγκεκριμένα, αναμένουμε την άφιξη αρκετών νέων φουτουριστικών τηλεοράσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός μοντέλου roll-up που έχει σχεδιαστεί για να ξετυλίγεται από την οροφή, όπως ένα τυφλό ή μια οθόνη προβολέα.

Η LG Signature OLED TV R9 / Credits: LG

Η LG προκάλεσε αίσθηση στο CES 2019 παρουσιάζοντας το LG 4K Signature OLED TV R (από τότε που είναι γνωστό ως LG Signature OLED TV R9): αυτή η απίστευτη τηλεόραση αποτελείται από ένα ευέλικτο πάνελ OLED 65 ιντσών τοποθετημένο σε εξελιγμένος μηχανισμός που του επιτρέπει να τυλίγεται σε ένα κομψό αλουμίνιο παραλληλεπίπεδο.

Με τη δυνατότητα να το ξετυλίξετε λίγο, με πάθος ή στο σύνολό του, όλα με μια επικάλυψη λογισμικού που επιτρέπει τη χρήση αυτών των μορφών, για παράδειγμα, για εμφάνιση στοιχείων ελέγχου αναπαραγωγής, εξωφύλλων άλμπουμ ή εικόνας πλήρους οθόνης όπως θέλετε.

Παρόλο που περιμέναμε ένα εμπορικό λανσάρισμα – ακόμη και σε μια τιμή που αναπόφευκτα είναι πολύ υψηλή – η τηλεόραση είναι αργή για να φτάσει στην αγορά. Αυτό που δεν πρέπει να εμποδίσει τον βασιλιά της τηλεόρασης OLED να μας εκπλήξει ξανά με νέες καινοτομίες.

Η LG πειράζει κυρίως την άφιξη μιας άλλης τηλεόρασης με δυνατότητα UHD, η οποία έχει την ιδιαιτερότητα αυτή τη στιγμή να προορίζεται για την οροφή, να εξαφανίζεται καλύτερα από το δωμάτιο όταν δεν χρησιμοποιείται. Ένας εκπρόσωπος της επωνυμίας που αναφέρεται από τον Engadget εξηγεί συγκεκριμένα ότι η οθόνη “Μπορεί να κατέβει όταν είναι επιθυμητό και να κυλήσει όταν δεν χρησιμοποιείται πλέον.

Μια τυπωμένη τηλεόραση που πηγαίνει στο επίπεδο των ματιών;

Και σύμφωνα με τον διευθυντή, η πραγματοποίηση ήταν πιο περίπλοκη από ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς μετά την πρώτη συνάθροιση της τηλεόρασης: «Το πρώτο τυπωμένο μοντέλο OLED TV σχεδιάστηκε μόνο για περιστροφή. Ακόμα κι αν ένας επαγγελματίας κατάφερε να το εγκαταστήσει στην οροφή, κανένας μηχανισμός δεν θα αναπροσανατολίζει την εικόνα, η οποία θα αντιστραφεί επομένως. Είναι επίσης πιθανό ότι η τοποθέτησή του σε οροφή ύψους 2,4 μέτρων θα έχει ως αποτέλεσμα το ύψος της πλάκας να είναι πολύ υψηλό για να μην είναι άνετη η εμπειρία.

Η τελευταία πρόταση είναι ιδιαίτερα κρυπτική: πώς θα λύσει η τηλεόραση το πρόβλημα ύψους; Θα βγει η πλάκα από το περίβλημά της εντελώς για να σταματήσει μόνο στο επίπεδο των ματιών; Η απάντηση πιθανότατα θα είναι σαφέστερη στο τέλος του CES 2020 που θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα στο Λας Βέγκας.

Η εταιρεία διαθέτει άλλα ευέλικτα μοντέλα OLED που μας παρουσιάζουν: έναν τοίχο βίντεο OLED 55 “για αεροπλάνα, μια διαφανή οθόνη 55” Full HD ή μια οθόνη 65 “UHD. “Ευέλικτη και στις δύο πλευρές” και “Προορίζεται για επιβάτες [d’avion] Στην πρώτη τάξη “, Μας λέει ο Engadget.

Θα πρέπει επίσης να υπάρχει τηλεόραση 88 ″ 8K “Οθόνη OLED Cinematic Sound” το οποίο κρύβει ένα σύστημα ήχου 11.2 στην πλάκα, ακριβώς όπως μια νέα οθόνη 77 ″ UHD “Κινηματογραφικός ήχος και ταπετσαρία ταινίας OLED” το οποίο, παρά την απίστευτη φινέτσα του, θα κρύψει επίσης τα ηχεία του στην πλάκα.

Φυσικά θα παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις του CES 2020 για το Phonandroid, οπότε μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε πιο γρήγορα!

Πηγή: Engadget