BFM TV, RMC: όπως το Free, το Orange αρνείται να πληρώσει το Altice-SFR

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 27 Αυγούστου 2019 στις 20 ώρες και 17 λεπτά

Τα κανάλια BFM TV και RMC κόπηκαν στα Freeboxes και το μέλλον τους στο Orange Liveboxes εγείρει επίσης ερωτήματα. Η σύμβαση μεταξύ του κατεστημένου φορέα εκμετάλλευσης και της Altice λήγει σε λίγες εβδομάδες. Και όπως το Free, το Orange δεν θέλει να πληρώσει για τη μετάδοση αυτών των καναλιών που είναι διαθέσιμα δωρεάν αλλού.

Η τηλεόραση BFM δεν είναι πλέον διαθέσιμη στα Freeboxes από τις 27 Αυγούστου 2019 τα μεσάνυχτα. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Iliad (Free) και του Altice (SFR) απέτυχαν και οι συνδρομητές του ISP του Xavier Niel πρέπει να βρουν εναλλακτικές λύσεις εάν θέλουν να παρακολουθήσουν το κανάλι (Molotov, TNT…), ενώ περιμένουν να αποτύχουν η επιλογή TV BFM. θα προταθεί σύντομα. Νομίζατε ότι η υπόθεση θα τελείωσε εκεί; Λοιπόν όχι, σύμφωνα με τον Les Échos, το συμβόλαιο μετάδοσης μεταξύ Orange και Altice για τα κανάλια BFM και RMC λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019. Και πάλι, η ομάδα του Patrick Drahi θα δυσκολευτεί να γίνει ακούω.

Πορτοκαλί στο ίδιο μήκος κύματος με το Free

Τα οικονομικά μέσα επικαλούνται “Έντονες διαπραγματεύσεις” μεταξύ των δύο ηθοποιών. “Προς το παρόν, η Orange αρνείται, όπως το Free, να αμείβει ένα δωρεάν σήμα καναλιού DTT που δεν παρέχει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας”, εξηγείται. Και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο Altice υποχωρεί σε αυτό το σημείο, αφού αρνήθηκε να το κάνει με τον Iliad, προτιμώντας να κάνει τα κανάλια του να μην είναι διαθέσιμα στα Freeboxes παρά να αποδεχτεί την αντίθετη πρόταση του Free, δηλαδή την αμοιβή για βελτιωμένες λειτουργίες όπως επανάληψη αλλά όχι για την αναμετάδοση του ίδιου του καναλιού.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν vs Altice-SFR: Τα BFM και RMC δεν είναι πλέον διαθέσιμα στα Freeboxes, ενημερώστε την κατάσταση

Ωστόσο, η Altice θα πρέπει να δώσει καθυστέρηση στην Orange, είναι πολύ απίθανο να ζητήσουν από τον ISP να μειώσει το σήμα στο τέλος της σύμβασής τους, εάν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τότε. Το πορτοκάλι είναι πολύ μεγαλύτερο από το Δωρεάν και δεν το αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο. «Με 11,8 εκατομμύρια σταθερούς ευρυζωνικούς συνδρομητές, [Orange] ζυγίζει σχεδόν διπλάσιο από το Δωρεάν (6,4 εκατομμύρια) ή ακόμα και ως SFR και τρεις φορές περισσότερο από την Bouygues Telecom », υπενθυμίζει στον Les Échos. Μία περικοπή στα κανάλια στα Liveboxes, και αυτό θα επηρεάσει το κοινό και επομένως τα διαφημιστικά έσοδα της τηλεόρασης BFM και των καναλιών RMC. Ως εκ τούτου, η Altice θα πρέπει να αφήσει την Orange μόνο για λίγο και να συνεχίσει να απομονώνει το Free, ελπίζοντας στη διαδικασία να ανακτήσει συνδρομητές από τον χειριστή του Xavier Niel για SFR.

Πηγή: Les Echos