Arretmaladie.fr: Η Ασφάλιση Υγείας προειδοποιεί και θα υποβάλει καταγγελία εναντίον του ιστότοπου

Phonandroid : actu Android et High-tech

Σε απευθείας σύνδεση αυτήν την εβδομάδα, το Arretmaladie.fr σύντομα θα αποτελέσει αντικείμενο συνοπτικής καταγγελίας από την Ασφάλιση Υγείας. Ο ιστότοπος, που ξεκίνησε από έναν δικηγόρο στη Γερμανία, καθιστά δυνατή τη λήψη μιας διακοπής εργασίας έως και τριών ημερών μέσω μιας απλής απομακρυσμένης διαβούλευσης με έναν γιατρό. Το Order of Physicians θα πρέπει επίσης να υποβάλει καταγγελία.

Είναι η άρρωστη άδεια για να γίνει εμπορικό προϊόν, όπως το doliprane ή το σιρόπι βήχα; Αυτό λυπάται για την Ασφάλιση Υγείας μετά την κυκλοφορία στις αρχές της εβδομάδας του ιστότοπου Arretmaladie.fr. Ξεκίνησε από έναν δικηγόρο στη Γερμανία, ο τελευταίος προτείνει τη σύνδεση καταναλωτών και ιατρών για να ιδρύσουν συνταγές άδειας ασθενείας για 3 ημέρες το πολύ. Αυτή η συνταγή γίνεται με βάση μια τηλεδιάσκεψη “υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια αξιόπιστη διάγνωση”.

Διαβάστε επίσης: Ασφάλιση υγείας: ένα κενό που επέτρεπε την πρόσβαση στα προσωπικά γράμματα του ασφαλισμένου

Σε επικοινωνία με την οικονομική εφημερίδα Les Echos, ο Nicolas Revel, διευθυντής της CPAM, εξηγεί ότι αυτή η υπηρεσία αποτελεί εξαπάτηση, καθώς ο πελάτης πιστεύει ότι θα επωφεληθεί από την επιστροφή από την Ασφάλιση Υγείας για αυτήν την τηλε-διαβούλευση, κάτι που δεν ισχύει. . Επιπλέον, ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι θα καλυφθεί και η άδεια ασθενείας, κάτι που δεν ισχύει. Το CPAM θα ​​πρέπει επομένως να επιτεθεί στην υπηρεσία παραπομπής για να κλείσει την υπηρεσία και θα χρησιμοποιήσει “όλα τα ένδικα μέσα” εάν αυτό δεν είναι αρκετό.. Το Τάγμα Ιατρών θα πρέπει επίσης να συμμετάσχει σε αυτήν την ενέργεια.

Μια ιατρική συνταγή, όχι ένα εμπορικό προϊόν

Για να καταλάβουμε γιατί το Assurance Maladie αντιδρά έτσι, ας επιστρέψουμε στα βασικά: τι είναι μια διακοπή εργασίας; Αυτή είναι ιατρική συνταγή. Εκδίδεται σε έναν ασθενή σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος που απαιτεί διακοπή της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας. Επομένως, επειδή ένα άτομο είναι άρρωστο ή τραυματισμένο, εκδίδεται εξουσιοδότηση για μη εργασία και βελτιστοποίηση της περιόδου ανάρρωσης.

Η διάρκεια αυτής της διακοπής εργασίας δεν έχει κανένα όριο (υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες αναπηρίες ασθένειες) και μια ημερήσια αποζημίωση χορηγείται από το CPAM (κεφάλαιο πρωτοβάθμιας ασφάλισης υγείας), αλλά μετά από μια περίοδο αναμονής, που είναι ακριβώς τρεις ημέρες. Επομένως, οι στάσεις δεν υποστηρίζονται, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του ιστότοπου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μόνο η συμπληρωματική ασφάλιση υγείας μπορεί να αποζημιώσει τους ασθενείς σύμφωνα με τα συμβόλαια που έχουν συναφθεί. Εν ολίγοις, υπάρχει εξαπάτηση. Και δεν θα ήταν έκπληξη εάν οι λεγόμενοι συμπληρωματικοί δεν έρθουν να ενισχύσουν τις τάξεις των πολιτικών κομμάτων.

Διαβάστε επίσης: SFAM: Ο ασφαλιστής smartphone πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ για παραπλανητικές πρακτικές μάρκετινγκ

Η Ασφάλιση Υγείας εκφράζει επίσης τη λύπη της για το γεγονός ότι το Arretmaladie.fr μειώνει την ιατρική συνταγή σε μια απλή εμπορική υπηρεσία. Ο ευκαιριασμός προφανώς ξεχωρίζει, αλλά αυτό δεν είναι από μόνη της έγκλημα. Επιπλέον, σε μια εποχή που είναι όλο και πιο δύσκολο να κλείσετε ραντεβού με έναν γιατρό, αυτή η υπηρεσία φαίνεται να ανταποκρίνεται σε μια ανησυχία των Γάλλων. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι ορισμένες συμπληρωματικές ασφάλειες υγείας έχουν δημιουργήσει υπηρεσίες εξ αποστάσεως συμβουλευτικής που καλύπτονται (έως τα συμβόλαια, όπως πάντα).

Πηγή: Les Echos