Apple Watch Series 5: ένα ρολόι που εμφανίζει το χρόνο για 449 ευρώ, καταπληκτικό!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8 ώρες 38 λεπτά

Η Apple Watch Series 5 μόλις παρουσιάστηκε επίσημα από την Apple κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο σχολείο. Μετά από μια 4η γενιά με αναθεωρημένο σχεδιασμό που βασίστηκε σε ανίχνευση πτώσης και ένα ενσωματωμένο ηλεκτροκαρδιογράφημα σε λειτουργικό επίπεδο, η εταιρεία συνεχίζει την ορμή της με μια 5η γενιά που προσφέρει μια πάντα οθόνη.

Οι διαρροές τις τελευταίες ημέρες έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες για την παρουσίαση ενός Apple Watch Series 5 φέτος, αλλά η Apple δεν έχει παρεκκλίνει από την παράδοσή της. Η νέα γενιά του συνδεδεμένου ρολογιού έγινε επίσημη κατά τη διάρκεια του Keynote στις 10 Σεπτεμβρίου 2019. Όπως αναμενόταν, χρησιμοποιεί τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του. Σε τελική ανάλυση, δεν ήταν μέχρι την τέταρτη γενιά να δει μια εξέλιξη σε αυτήν την πτυχή και η Apple δεν βιάζεται να κάνει ένα άλλο άλμα προς τα εμπρός.

Apple Watch Series 5: μια οθόνη που είναι πάντα σε λειτουργία και νέα τιτάνια ή κεραμικά φινιρίσματα

Εάν το Apple Watch Series 5 δεν αλλάξει το σχέδιο, το ρολόι είναι ωστόσο διαθέσιμο σε δύο “νέα” τελειώματα. Αυτή τη φορά οι πελάτες θα έχουν την επιλογή μεταξύ α κεραμική θήκη η οποία επιστρέφει αφού εμφανιστεί στο Apple Watch Series 2 και 3. The τιτάνιο Εν τω μεταξύ αντικαθιστά το ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο προσφέρει μια ελαφρύτερη θήκη και πιο άνετα στη φθορά στον καρπό.

Το Apple Watch Series 5 κληρονομεί τα επιτεύγματα του προκατόχου του, αλλά σε αντίθεση με αυτό που περιμέναμε, δεν ενσωματώνει την παρακολούθηση ύπνου εγγενώς. Η παρακολούθηση ποιότητας ύπνου είναι μια από τις πιο απαιτούμενες λειτουργίες στα smartwatch. Πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη έκδοση του ρολογιού για να εκμεταλλευτούμε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό.

Από την άλλη πλευρά, το ρολόι θα επωφεληθεί από δύο νέες επιλογές: μια πυξίδα από τη μία πλευρά και τη δυνατότητα κλήσης έκτακτης ανάγκης διεθνώς (και όχι μόνο στην επικράτεια των ΗΠΑ, όπως θα περίμενε κανείς).

Το Apple Watch διατηρεί πάντα την οθόνη του για να σας πει την ώρα

Αλλά το πιο σημαντικό από τα νέα παραμένει χωρίς αμφιβολία την οθόνη που παραμένει πάντα ενεργή, προκειμένου να παρουσιάζεται μόνιμα η ώρα. Δεν χρειάζεται να ανάβετε συνεχώς την οθόνη για να ελέγξετε την ώρα. Χάρη σε μια νέα οθόνη πολυπυριτίου και οξειδίου χαμηλής θερμοκρασίας, η Apple διασφαλίζει ότι αυτό το νέο χαρακτηριστικό δεν θα επηρεάσει την αυτονομία του αξεσουάρ: το Watch 5 διατηρεί έτσι την αυτονομία των 18 ωρών.

Τέλος, το WatchOS 6, τα νέα χαρακτηριστικά του οποίου παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιούνιο, μιλάει για τις δυνατότητες που προσφέρει το Apple Watch Series 5. Για τις γυναίκες γυναίκες, ένας νέος κύκλος εφαρμογών επιτρέπει, όπως υποδηλώνει το όνομά του, να ακολουθεί εμμηνορροϊκοί κύκλοι. Η εφαρμογή θορύβου παρέχει πρακτικές πληροφορίες για τους γύρω θορύβους, ειδικά εκείνους που ενδέχεται να επηρεάσουν την ακοή. Ο μετρητής στάθμης ήχου της εφαρμογής δείχνει σε πραγματικό χρόνο τη διακύμανση των επιπέδων ήχου και μια ειδοποίηση αποστέλλεται όταν το επίπεδο ντεσιμπέλ φτάσει τα 90. Σύμφωνα με τα κριτήρια της ΠΟΥ, αυτό το επίπεδο θεωρείται ως το κατώφλι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακοής εάν μόνο με τέσσερις ώρες έκθεσης την εβδομάδα.

Το Watch Series 5 θα κυκλοφορήσει από τις 20 Σεπτεμβρίου στην τιμή των 399 δολάρια για την έκδοση GPS. Η κυψελοειδή έκδοση θα εμφανίζεται στην τιμή των 499 δολάρια.