Apple TV +: η σειρά της δημιουργεί μικρό ενδιαφέρον σε σύγκριση με το Netflix και το Prime Video

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Apple TV + θα δημιουργούσε πολύ περιορισμένο ενδιαφέρον προς το παρόν, σύμφωνα με το Parrot Analytics. Αναλύοντας αναφορές και αλληλεπιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, η εταιρεία κατάφερε να τοποθετήσει μόνο μία από τις σειρές της στις κορυφαίες 20 σειρές που ζητούνται περισσότερο από χρήστες του Διαδικτύου που ιδρύθηκαν από την Parrot Analytics. Ωστόσο, η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα.

Το Apple TV + ίσως χρειαστεί να περιμένει περισσότερο για να εξοικειωθείτε με το Netflix και το Amazon Prime Video. Σε κάθε περίπτωση, αυτό αποκαλύπτει μια μελέτη Parrot Analytics που βασίζεται σε διάφορες πηγές δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαφέροντος που δημιουργούν οι χρήστες του Διαδικτύου γύρω από τη σειρά στην πλατφόρμα 24 και 48 ώρες μετά την κυκλοφορία τους. Το Parrot Analytics συγκρίνει αυτά τα δεδομένα με αυτά των Netflix, Amazon Prime Video και Hulu, πάντα 24 και 48 ώρες μετά την κυκλοφορία τους. Ωστόσο, η παρατήρηση είναι σαφής: προς το παρόν, η σειρά Apple TV + δημιουργεί συγκριτικά πολύ μικρό ενδιαφέρον. Με την εξαίρεση του Βλέπω.

Άλλες σειρές, όπως Το πρωί με τη Jennifer Alliston δώστε για την ώρα μάλλον την εντύπωση ενός flop. Η σειρά που περιλαμβάνει μια τηλεοπτική πρωινή εκπομπή που χτυπήθηκε σκληρά από το σκάνδαλο #MeToo έχει δημιουργήσει σχεδόν 12 φορές λιγότερο ενδιαφέρον από τη σειρά Βλέπω με τον Jason Momoa. Το πρωί είναι μια από τις βαρύτερες επενδύσεις για την Apple, με επεισόδια που κοστίζουν πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν ακόμη και πριν από την κυκλοφορία του Apple TV +.

Η υπηρεσία έχει μια άνευ προηγουμένου δύναμη απεργίας: το Apple TV + προσεγγίζει ακόμα 2 δισεκατομμύρια χρήστες σε 4 δισεκατομμύρια συσκευές, όλες σε εκατό χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Συγκριτικά, το Netflix ήταν διαθέσιμο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Φυσικά, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτούς τους αριθμούς: τελικά, δεν υπάρχουν επίσημοι αριθμοί κοινού, και οι αριθμοί Parrot Analytics αντικατοπτρίζουν κυρίως τις αλληλεπιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – που συλλέγονται χρησιμοποιώντας ιδιόκτητες μεθόδους.

Ωστόσο, ίσως να μην είναι τόσο εκπληκτικό.

Apple TV +: γιατί η υπηρεσία αγωνίζεται να απογειωθεί

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δείτε είναι ότι η Apple μπορεί να προσφέρει το Apple TV + σε δισεκατομμύρια συσκευές, δεν είναι όλοι απαραίτητα σπεύδουν σε μια υπηρεσία που είναι ακόμα άγνωστη, ενώ το Netflix, το Amazon Prime και άλλες πλατφόρμες η νομική ροή είναι ήδη καλά εδραιωμένη. Πρέπει λοιπόν να δώσουμε λίγο χρόνο στην Apple. Η ίδια η εφαρμογή είναι καλά σχεδιασμένη, αλλά δημιουργεί μια μικρή σύγχυση μεταξύ του περιεχομένου που αποτελεί μέρος της συνδρομής TV + και του περιεχομένου pay-as-you-go.

Τα τελευταία είναι επίσης αρκετά ακριβά: μετράνε 16,99 € για αγορά Spider-Man μακριά από το σπίτι σε 4K, ή 5 € για ενοικίαση Μεγάλη προσπάθεια για 24 ώρες. Ωστόσο, αυτό το μείγμα πρωτότυπου περιεχομένου περιορισμένου αριθμού και παντού περιεχομένου επί πληρωμή εξακολουθεί να μπερδεύει τα κομμάτια πάρα πολύ, ενώ στο Netflix, για παράδειγμα, όλα περιλαμβάνονται. Υπάρχει επίσης η πολιτική της Apple να προσελκύσει αγοραστές νέων προϊόντων στο οικοσύστημα της. Μπορούν να απολαύσουν ένα μήνα δωρεάν πρόσβαση στην τηλεόραση +.

Ωστόσο, την 1η Νοεμβρίου, μόνο 50 εκατομμύρια άτομα ήταν επιλέξιμα. Αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σταδιακά, αλλά είναι πάνω από όλα αυτά τα 50 εκατομμύρια άτομα που έχουν ήδη καταφέρει να δοκιμάσουν την υπηρεσία. Για άλλους, είναι 7 δωρεάν ημέρες και όχι μία ακόμη. Μερικοί προτιμούν να περιμένουν την Apple να επεκτείνει τον κατάλογό της λίγο πριν εκμεταλλευτούν τους 12 μήνες δωρεάν. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι χρήστες θα προτιμούν να παρακολουθούν το Apple TV + στη μεγάλη οθόνη – οπότε πρέπει να διαθέτουν Mac ή Apple TV.

Διαβάστε επίσης: Apple TV + – το 4K της υπηρεσίας είναι πολύ καλύτερο από ό, τι στο Netflix

Επίσης, δεν είναι αδύνατο το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις σειρές διανέμονται σε τρία επεισόδια την εβδομάδα δεν λειτουργεί υπέρ του περιεχομένου της πλατφόρμας. Και τότε υπάρχει αυτό που πιστεύουν οι κριτικοί – με αρκετά μικτή ανατροφοδότηση προς το παρόν. Κυρίως για Το πρωί …. Και, καταφέρατε να δοκιμάσετε το Apple TV +; Τι πιστεύετε για την υπηρεσία; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Ποικιλία