Apple Glass, AR: η εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια ολογραφική τεχνική εμφάνισης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Apple Glass (AR) ή ένα πιθανό ακουστικό εικονικής πραγματικότητας από την εταιρεία θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια νέα τεχνική ολογραφικής εμφάνισης. Αυτό, που περιγράφεται σε ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, θα βελτιώσει την απόδοση εικόνας, ενώ θα κάνει τη συσκευή ευκολότερη στην κατασκευή, λιγότερο ακριβή και ελαφρύτερη. Βασίζεται στη χρήση “ελαφρών κυματοδηγών” και ζεύξεων – μια νέα προσέγγιση.

Δεν γνωρίζουμε εάν αυτή η τεχνολογία θα βρεθεί πραγματικά σε ένα προϊόν AR με σφραγίδα της Apple – αλλά δεδομένου του αριθμού των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που υπέβαλε η εταιρεία τους τελευταίους μήνες, αυτή η δέκατη τρίτη κατάθεση δείχνει σε κάθε περίπτωση ότι η εταιρεία διερευνά ενδιαφέρουσες επιλογές. Σε αυτό το έγγραφο, επομένως ανακαλύπτουμε μια νέα μέθοδο για την εμφάνιση εικόνων σε κράνη εικονικής πραγματικότητας ή γυαλιά. Οι σημερινές συσκευές βασίζονται στο ίδιο σύστημα: μικρές οθόνες και σύστημα φακών κοντά και ευθυγραμμισμένα με τα μάτια.

Απλή στην κατανόηση, αυτή η προσέγγιση δεν είναι ωστόσο ατέλειες. Πρώτον, δημιουργεί χρωματικές και γεωμετρικές παρεκκλίσεις: τα χρωματικά συστατικά τσακίζονται πάνω από τις εξωτερικές περιοχές των φακών και η εικόνα είναι λίγο-πολύ παραμορφωμένη ανάλογα με την ποιότητα των οπτικών. Και όσο περισσότερο επιθυμεί να σβήσει αυτά τα εφέ, τόσο πιο πολύπλοκη γίνεται η συσκευή και αυξάνει το κόστος κατασκευής της. Υπάρχουν επίσης τυφλά σημεία και δεν μοιάζει με την ομίχλη που τείνει να σχηματίζεται σε αυτούς τους φακούς τόσο κοντά στο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης: Η Apple θα λανσάρει το Apple Glass, το iPhone SE 2 και ένα νέο iPad Pro στις αρχές του 2020

Ενεργοποίηση της σελίδας με φακούς στα κράνη

Η ιδέα που περιγράφεται σε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, επισημαίνεται από την AppleInsider, είναι επομένως η χρήση μιας ριζικά διαφορετικής τεχνολογίας: “Ελαφροί οδηγοί κυμάτων” αντί για ευθυγράμμιση φακών. Αυτό επιτρέπει να τοποθετούνται οι πηγές της εικόνας αλλού παρά στο μπροστινό μέρος της συσκευής. Αλλά επίσης για να αποφευχθούν οι παρεκκλίσεις που περιγράφονται παραπάνω, με μια συσκευή συνολικά ελαφρύτερη και απλούστερη στην κατασκευή. Ένας κυματοδηγός είναι ένα σύστημα που καθιστά δυνατή την καθοδήγηση, εδώ, του φωτός, ώστε να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο μέσο για μια συγκεκριμένη απόσταση.

Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα κυματοδηγών είναι οι οπτικές ίνες. Αλλά χρησιμοποιούμε επίσης πολλές τέτοιες συσκευές με άλλες ζώνες ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, για παράδειγμα σε συστήματα ραντάρ. Παρ ‘όλα αυτά, η ιδέα εδώ είναι μια πιο φουτουριστική εγκοπή, καθώς είναι μια μέθοδος για την άμεση μεταφορά μιας εικόνας μέσω μιας τέτοιας συσκευής. Για αυτό, ένα εξελιγμένο σύστημα ζεύξεων θα επιτρέψει την ανασυγκρότηση της εικόνας εξόδου. Η Apple διερευνά επίσης μια άλλη δυνατότητα: μετάδοση σημάτων δεξιού και αριστερού ματιού μέσω του ίδιου κυματοδηγού.

Το έγγραφο εξηγεί ότι σε αυτήν την περίπτωση a “Στοιχείο ολογραφικό θα χρησιμοποιηθεί για την ανακατεύθυνση του φωτός στο αντίστοιχο μάτι “. Το AppleInsider το πιστεύει αυτό “Αυτό το στοιχείο ανακατεύθυνσης φωτός θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιεί μοτίβα παρεμβολών που δεν είναι παράλληλα με τα μοτίβα παρεμβολών στο ζεύκτη εξόδου, τα οποία θα μπορούσαν να αποτρέψουν το φως που προορίζεται για το ένα μάτι να καταλήξει κατά λάθος στο άλλο” . Η πραγματοποίηση των προσπαθειών της Apple στον τομέα της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες.

Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει εδώ και μερικά χρόνια για να προετοιμαστεί για την άφιξη του AR / VR στο οικοσύστημα της. Για παράδειγμα, με το ARKit, η εταιρεία προωθεί την ανάπτυξη περιεχομένου για περισσότερα από δύο χρόνια – ένα από τα πιθανά κλειδιά για την επιτυχία της υπηρεσίας.

Πηγή: AppleInsider