Apple Glass: η κυκλοφορία των επαναστατικών γυαλιών AR πλησιάζει

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η κυκλοφορία του Apple Glass μοιάζει να πιστεύει ότι ένα κομμάτι κώδικα στο τελευταίο beta iOS 13. Υπάρχουν αναφορές σε ένα δοκιμαστικό σύστημα για γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Πολλά αναμένονται από την επόμενη «επανάσταση της Apple», ειδικά καθώς η εταιρεία τοποθετεί τα πιόνια της εδώ και αρκετά χρόνια για να εμπλουτίσει το φάσμα των εφαρμογών της που αφιερώνονται στην εικονική πραγματικότητα. Τι να πετύχει όταν η Google απέτυχε με το Google Glass;

Pixabay + Phonandroid

Οι φήμες έχουν δείξει ότι κυκλοφόρησαν τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας της Apple για αρκετό καιρό (επομένως απαραίτητα «επαναστατικά», θα καταλάβεις). Και φαίνεται ότι έχει διαρρεύσει για πρώτη φορά απτή απόδειξη της ύπαρξης του έργου, μέσω του πηγαίου κώδικα του τελευταίου εσωτερικού beta του iOS 13. Οι συνάδελφοί μας από το MacRumors ισχυρίζονται ότι πήραν τα χέρια τους: ανακάλυψαν εκεί πολλές αναφορές σε ένα δοκιμαστικό σύστημα για ένα προϊόν που ” πόρτα “ πού ” κρατάει “ με το χέρι, συνδέεται με τάξεις με υποβλητικά ονόματα (λόγω του προθέματος AR για επαυξημένη πραγματικότητα) όπως “ARStarBoardViewController” και “ARStarBoardSceneManager”.

Η κυκλοφορία του Apple Glass πλησιάζει

Οι γραμμές ήταν σε μια νέα εσωτερική εφαρμογή που ονομάζεται STARTester.app. Επιπλέον, ένα αρχείο Readme δείχνει ένα σύστημα που ονομάζεται “Δεξιό μέρος” που θα ήταν ένα συστατικό στοιχείο αφιερωμένο σε “Στερεοφωνικές εφαρμογές AR”. Σύμφωνα με τους MacRumors, αυτά τα γυαλιά θα λειτουργούσαν μέσω σύνδεσης με το iPhone, όπως το Apple Watch σήμερα. Ωστόσο, η τελική έκδοση του iOS 13 πρέπει να προωθηθεί εντός λίγων ημερών. Χωρίς να γνωρίζουμε αν όλα αυτά σημαίνουν ότι αυτά τα γυαλιά θα παρουσιαστούν στην επόμενη βασική παρουσίαση του iPhone 11 ή εάν αυτή η κυκλοφορία θα πραγματοποιηθεί αργότερα.

Πολλά αναμένονται από τις προσπάθειες της Apple σε γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Για διάφορους λόγους: πρώτον επειδή οι πωλήσεις και συνεπώς τα έσοδα από τα iPhone εξαντλούνται και η Apple έχει κάθε συμφέρον να προσφέρει μια εντελώς νέα κατηγορία προϊόντων μεσοπρόθεσμα για τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της. Δεύτερον, επειδή η Apple πέτυχε συχνά όπου άλλοι απέτυχαν. Πιστεύουμε συγκεκριμένα για το Google Glass που δεν έχει προσφερθεί ποτέ στο ευρύ κοινό, εκτός από τη μορφή κιτ προγραμματιστή ή εκδόσεων που παραμένουν περιορισμένες σε μια επιχειρηματική θέση.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η Apple διερευνά το ζήτημα λεπτομερώς εδώ και αρκετά χρόνια. Ένα από τα σημεία που καθιστούν αυτήν την προοπτική ιδιαίτερα ελκυστική είναι η πλατφόρμα ARKit που βρίσκεται στην 3η επανάληψη. Μέχρι τώρα, επέτρεπε στους προγραμματιστές να κωδικοποιούν εφαρμογές σε επαυξημένη πραγματικότητα κυρίως για iPhone και iPad. Αύριο, φαντάζουμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα επιτρέψουν στην Apple να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για να καταστήσει τα μελλοντικά γυαλιά της εταιρείας ιδιαίτερα ελκυστικά από την κυκλοφορία τους. Το κλειδί για την επιτυχία τους;

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Apple θεωρείται ήδη ο 3ος μεγαλύτερος παίκτης σε έξυπνα γυαλιά, χωρίς κανένα προϊόν στην αγορά

Φυσικά σε αυτό το σημείο, κανείς δεν ξέρει πώς θα μοιάζουν αυτά τα γυαλιά ή ποια θα είναι η λειτουργικότητα, το επίσημο όνομα ή η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας τους (πόσο μάλλον η τιμή). Ίσως να μάθουμε περισσότερα στην επόμενη βασική σημείωση.

Πηγή: MacRumors