Android, ARM…: Η Huawei «προετοιμάζεται για τα χειρότερα»

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 15 ώρες και 20 λεπτά

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Huawei France Zhang Minggang μόλις έδωσε μια νέα συνέντευξη στις Challenges – περιγράφει, μεταξύ άλλων, τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου στα αποτελέσματα και τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας. Ο διευθυντής εξηγεί ότι η Huawei βρίσκεται στη διαδικασία ενεργοποίησης των «σχεδίων Β» της για να έχει τις δικές της τεχνολογίες από το 2021.

Ο Zhang Minggang, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei France, επέστρεψε στις προκλήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κινεζική εταιρεία στο πολύ τεταμένο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Αναγνωρίζει ειδικότερα ότι η Huawei είναι μέρος της παράπλευρης ζημίας. Η Huawei είχε ήδη “Ελέγξτε τα σχέδιά σας” πτωτική ανάπτυξη, στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη κύκλος εργασιών έναντι των αρχικών προβλέψεων των 125-130 δισ.

Η Huawei πιστεύει τώρα ότι το εναλλακτικό λειτουργικό της σύστημα είναι “απαραίτητο”

Ο Zhang Minggang επιμένει στις στήλες των προκλήσεων σχετικά με τις επιπτώσεις που υπέστησαν οι αμερικανοί προμηθευτές της. Ωστόσο, όπως ήδη γνωρίζαμε για μερικές εβδομάδες, η Huawei ετοιμάζει τη δική της “Σχέδια Β”. Η εταιρεία φυσάει ζεστά και κρύα στο HongMeng OS, το εναλλακτικό λειτουργικό της σύστημα στο Android, για αρκετές εβδομάδες, πιθανώς με την ελπίδα να μπορέσει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android στα smartphone της.

Αλλά ο διαχειριστής επιλέγει αυτή τη φορά για να παρουσιάσει το νέο λειτουργικό σύστημα ως έργο “απαραίτητο”. Και προσθέτει: “Είμαστε αναγκασμένοι να”. Ένα άλλο πρόβλημα για το οποίο σας λέμε τακτικά στο Phonandroid είναι αυτό των ημιαγωγών. Ο ιδρυτής της εταιρείας, HiSilicon, όντως σχεδίασε τα Kirin SoCs από καρδιές και αρχιτεκτονικές με άδεια ARM – μια εκμετάλλευση που έκτοτε έπρεπε να κόψει τις γέφυρες, όπως και άλλες, υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών. .

Η Huawei προκαλεί ένα «σχέδιο Β» χωρίς τεχνολογίες ARM

Ο διαχειριστής της Huawei εξηγεί ότι η εταιρεία “Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα”. Έτσι, για πρώτη φορά, σε αυτή τη συνέντευξη προκλήσεων, ο κινέζος κατασκευαστής προκαλεί το σενάριο καταστροφής στο οποίο θα πρέπει να βασίζεται μόνο στις δικές του τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών: [HiSilicon] “Είναι ένα σχέδιο Β που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε”, θεωρεί τον υπεύθυνο. Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραδέχεται ότι αυτό δεν αναμενόταν πριν από την έναρξη του εμπορικού πολέμου. Και ότι σε όλες τις περιπτώσεις η εταιρεία “Πρέπει να επενδύσουμε πιο μαζικά για να ενεργοποιήσουμε [ses] σχέδια Β ».

Διαβάστε επίσης: Huawei, Android, ARM και Trump – ενημέρωση κατάστασης

Ωστόσο, ο Zhang Minggang πιστεύει ότι μόλις ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες “Το 2021 […] θα έχουμε τις δικές μας τεχνολογίες ». Και παραφράζει τον ιδρυτή της ομάδας, Ren Zhengfei: “Θα βγούμε πιο δυνατοί από πριν “. Στο υπόλοιπο της συνέντευξης, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ακολουθώντας τον πηγαίο σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου, ο αξιωματούχος αναφέρει επίσης τον Jean-Louis Borloo και την άρνησή του για τη θέση του προέδρου της Huawei France, τις κατηγορίες κατασκοπείας που στοχεύουν ή την ανάπτυξη 5G σε όλο τον κόσμο, χωρίς την Huawei.

Πιστεύετε ότι η Huawei μπορεί να αναπτύξει γρήγορα εναλλακτικές λύσεις έναντι των τεχνολογιών ARM για τα μελλοντικά της SoCs σε περίπτωση που εξαιρείται οριστικά από τις πνευματικές ιδιότητες της εταιρείας χαρτοφυλακίου; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Προκλήσεις