Amazon, Google, Apple: συνδεδεμένα ηχεία, κίνδυνος συγκρίσιμος με τα «τσιγάρα»;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon, η Google και η Apple χρησιμοποιούν τον βοηθό και τα ηχεία τους για σκοπούς «παρακολούθησης», σύμφωνα με τον επενδυτή και τον ιδρυτή της Betaworks John Borthwick. Το τελευταίο προειδοποιεί για τα λίγα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι χρήστες όσον αφορά αυτήν τη συλλογή – σε σχέση με τα πρόσφατα σκάνδαλα που προέκυψαν από την υποκλοπή ιδιωτικών συνομιλιών από υπαλλήλους αυτών των εταιρειών. Και τα βάζει προς το παρόν μάλλον στο κουτί του “κακού τεχνολογίες »τις οποίες συνέκρινε με τα« τσιγάρα ».

Οι χρήστες συνδεδεμένων ηχείων Amazon Echo, Google Home ή ο βοηθός Siri στο iPhone «παρακολουθούν», σύμφωνα με τον Αμερικανό επενδυτή John Borthwick – ο οποίος συνέβαλε κυρίως στην έναρξη εταιρειών όπως το Twitter και το AirBnB ήταν στην καρδιά από ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Yahoo Finance. Προσκλήθηκε να μιλήσει στο Διαδίκτυο – και πώς πιστεύει ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση. Ο John Borthwick ήταν συχνά επικριτικός για τις ενέργειες των γίγαντων του Διαδικτύου. Στο τέλος της συνέντευξης περίπου τριάντα λεπτών, επέστρεψε στην κατηγορία για τα συνδεδεμένα ηχεία.

Amazon, Google, Apple: οι χρήστες βοηθών φωνής δεν έχουν αρκετά δικαιώματα σύμφωνα με τον John Borthwick

«Νομίζω ότι το 2019 […] Η τεχνολογία είναι μια λύση σε ορισμένα προβλήματα, αλλά είναι επίσης πηγή ορισμένων προβλημάτων στην κοινωνία μας »., ξεκινά ο John Borthwick. Και προσθέστε ότι αυτό που αποκαλεί κακή τεχνολογία «Μοιάζει με ρύπο, είναι τοξικό, όπως τσιγάρα». Για παράδειγμα, η συνέντευξη πηγαίνει πολύ γρήγορα στο ζήτημα των συνδεδεμένων ηχείων και των έξυπνων ακουστικών. Ο άνθρωπος παραδέχεται την επανάσταση που αντιπροσωπεύουν: «Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια νέα κατηγορία διεπαφής». Αλλά αποχρώστε αμέσως τονίζοντας την πραγματικότητα αυτού που αντιπροσωπεύουν αυτές οι νέες συσκευές και υπηρεσίες, όπως σχεδιάστηκε από το GAFA:

«Θα έλεγα ότι αυτά τα νέα ηχεία και ακουστικά είναι προβληματικά σε δύο ή τρία επίπεδα. Και το πρώτο είναι ότι, από την άποψη του καταναλωτή, του χρήστη, είναι ότι αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται για κάτι που δεν είναι τίποτα άλλο – είναι δύσκολο να το ονομάσουμε διαφορετικά – παρά να επιτήρηση ». Ο John Borthwick αναφέρεται εδώ στα σκάνδαλα που προέκυψαν πρόσφατα από την υποκλοπή ιδιωτικών συνομιλιών από υπαλλήλους της Amazon, της Google και της Apple. Και στις τρεις περιπτώσεις, οι εταιρείες ισχυρίστηκαν ότι χρησιμοποίησαν αυτές τις πρακτικές για να βελτιώσουν τη φωνητική αναγνώριση των ηχείων τους.

Αλλά μάθαμε ότι αυτοί οι υπάλληλοι, και μερικές φορές οι υπεργολάβοι, μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε πολύ ιδιωτικές, συχνά ευαίσθητες συνομιλίες, με σε ορισμένες περιπτώσεις πληροφορίες που επιτρέπουν την ταυτοποίηση της διεύθυνσης ή / και του ατόμου που ανήκει στην εταιρεία. έγκυος. Έκτοτε, ορισμένοι όπως η Apple και η Google αποφάσισαν να τερματίσουν το πρόγραμμα ακρόασης. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει ακόμη στο Amazon. Όμως, το πρόβλημα δεν είναι, σύμφωνα με τον John Borthwick, εφ ‘όσον πραγματοποιείται η υποκλοπή – ότι οι χρήστες δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων και ότι τα προσωπικά δεδομένα μεταδίδονται έτσι σε τρίτα μέρη χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Διαβάστε επίσης: Συνδεδεμένα ηχεία – Ο Βοηθός Google, η Alexa και η Siri καταλαβαίνουν τους άνδρες καλύτερα από τις γυναίκες

Προσωπικά πιστεύω ότι εσείς, ως χρήστης και ως κάποιος που αγαπάτε την τεχνολογία, θα πρέπει να έχετε πολύ περισσότερα δικαιώματα σχετικά με τη χρήση των δεδομένων σας από ό, τι έχετε σήμερα », εκτιμά. Σας αρέσει ο John Borthwick όπως είναι οι τρέχοντες βοηθοί “Ένας τοξικός ρύπος όπως τα τσιγάρα” ; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια. Ολόκληρη η συνέντευξη είναι επίσης διαθέσιμη (στα Αγγλικά) στο βίντεο που έχουμε συμπεριλάβει στο τέλος του άρθρου.