Amazon: ορισμένοι μεταπωλούν αυτά που βρίσκουν στα σκουπίδια σύμφωνα με έρευνα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 19 Δεκεμβρίου 2019 στις 17 ώρες και 57 λεπτά

Η Amazon βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας σοκ από την Wall Street Journal: μαθαίνουμε ότι οι πωλητές επωφελούνται από το σύστημα Marketplace και την ετικέτα “Fulfilled by Amazon” για να πουλήσουν προϊόντα που μερικές φορές βρίσκονται σε δοχεία απορριμμάτων – σε υψηλή τιμή. Ως αποτέλεσμα της έρευνας, η Amazon φαίνεται να έχει αλλάξει την πολιτική της, αλλά οι ερωτήσεις παραμένουν.

Ένας σκουπιδότοπος, όπως αυτός στον οποίο οι δημοσιογράφοι της Wall Street Journal βρήκαν άρθρα που στη συνέχεια μεταπώλησαν στο Amazon / Credits: Pixabay

Στη μέση της περιόδου των διακοπών, των απεργιών και ενώ πολλοί Γάλλοι ψωνίζουν στο Amazon (1 στους 5 Γάλλους χρήστες του Διαδικτύου αγοράζουν τώρα προϊόντα στο Amazon), η Wall Street Journal μόλις δημοσίευσε μια συγκλονιστική έρευνα. Αυτό ενδιαφέρεται για τις πρακτικές τρίτων πωλητών της Amazon – τα διάσημα μέλη της Amazon Marketplace που αντιπροσώπευαν το 53% των εσόδων της πλατφόρμας παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο του 2019. Αυτό έβαλε το chip στο αυτί του Το Wall Street Journal είναι μια χούφτα βίντεο στο YouTube. Βλέπουμε τρίτους Αμερικανούς πωλητές να καυχιέται να κάνουν τα σκουπίδια πριν πουλήσουν αυτό που βρίσκουν στο Amazon.

Μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια συνέντευξης αυτών που ο WSJ καλεί διάφορα σκουπίδια, τρεις δημοσιογράφοι από τη δημοσίευση (Khadeeja Safdar, Shane Shifflett και Denise Blostein) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη δική τους έρευνα. Ξεκινώντας προσπαθώντας να μεταπωλήσουν τα προϊόντα που βρίσκονται στα δοχεία απορριμμάτων, για να δουν αν οι μηχανισμοί, από την πλευρά του Αμαζονίου, θα τους εμπόδιζαν να το κάνουν. Εξακολουθούσαν να λαμβάνουν ορισμένες προφυλάξεις για να αποτρέψουν έναν χρήστη του Διαδικτύου να ξεγελαστεί από τις δοκιμές τους: η τιμή ήταν αποτρεπτική και ένας συνεργός αγόρασε αμέσως τα προϊόντα μόλις εμφανίστηκαν στην πλατφόρμα.

Η πρωταρχική ετικέτα, η ταχύτερη παράδοση και οι ετικέτες Amazon λάσπησαν τα νερά για τον πελάτη

Το συμπέρασμά τους είναι μάλλον ανησυχητικό. Πρώτον, επειδή μέχρι το τελευταίο, τίποτα από τους όρους και τις προϋποθέσεις του Amazon στις ΗΠΑ δεν έδειξε ότι δεν επιτρέπεται στους πωλητές της αγοράς να μεταπωλούν προϊόντα που βρίσκονται σε δοχεία απορριμμάτων – έκτοτε έχουν αλλάξει για να διευκρινίσουν ότι δεν ήταν δυνατή η πώληση αντικειμένων “Προορίζεται για καταστροφή ή διάθεση ή αλλιώς χαρακτηρίζεται ως μη πωλήσιμο από τον κατασκευαστή ή τον προμηθευτή, τον πωλητή ή τον λιανοπωλητή”.

Δεύτερον, επειδή οι δημοσιογράφοι της Wall Street Journal μπόρεσαν να βάλουν σχεδόν οτιδήποτε βρήκαν στα δοχεία απορριμμάτων του Νιου Τζέρσεϋ στην πλατφόρμα, και το έλαβαν με ετικέτες, ετικέτες και άλλες συσκευασίες με σφραγίδα του Amazon. . Συμπεριλαμβάνονται προϊόντα διατροφής. Στην καρδιά του προβλήματος, υπάρχει η λειτουργία του συστήματος που ονομάζεται εδώ “Εκπληρώνεται από την Amazon”. Η λειτουργία του εξηγείται καλά στο βίντεο στο τέλος του άρθρου. Με απλά λόγια, οι πωλητές που θέλουν να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα μπορούν να συμμετάσχουν στην υπηρεσία “Fulfilled by Amazon”.

Αυτό σημαίνει ότι δεν φροντίζουν πλέον το τμήμα εφοδιαστικής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να προσθέσουν τα προϊόντα που θέλουν στην αγορά τους και να κολλήσουν μια ετικέτα, τότε η Amazon φροντίζει τα υπόλοιπα. Το απόθεμά τους συλλέγεται για να παραδοθεί στα κέντρα διανομής του Amazon, που ονομάζονται επίσης «κέντρα εκπλήρωσης». Σε αυτό το σημείο θα έπρεπε κανονικά να ελεγχθούν, αλλά, κατά γενικό κανόνα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, τα προϊόντα συνήθως επανασυσκευάζονται και επισημαίνονται εκ νέου χωρίς περαιτέρω δοκιμή προτού αποθηκευτούν εν αναμονή της εκκαθάρισης. αγορά. Τα προϊόντα που βρίσκονται σε αυτά τα κέντρα επωφελούνται από το σήμα “Prime” και είναι επιλέξιμα για ταχύτερη παράδοση και επιστροφές (ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή του πελάτη), γεγονός που αυξάνει την ελκυστικότητά του.

Η Amazon ισχυρίζεται ότι οι έλεγχοι είναι πιο αυστηροί στις Ηνωμένες Πολιτείες… και στη Γαλλία;

Όπως αναφέρει η έρευνα της Wall Street Journal, μόλις ο πωλητής ολοκληρώσει την απαιτούμενη τεκμηρίωση, τίποτα δεν φαίνεται να αντιτίθεται στην πώληση αυτού ή αυτού του προϊόντος. Η μόνη πραγματική προστασία ήταν τα προϊόντα ομορφιάς και τα συμπληρώματα διατροφής: «Για να πουλήσει αντηλιακό, η Amazon απαιτεί ένα τυποποιημένο φύλλο ασφαλείας. Όταν προσπαθήσαμε να απαριθμήσουμε μια σκόνη πρωτεΐνης, ένα συμπλήρωμα διατροφής μικρού βάρους σε σκόνη και μια βρεγμένη μάσκα προσώπου – που βρέθηκε στον κάδο απορριμμάτων – η Amazon μας ζήτησε απόδειξη αγοράς.

Την περασμένη Παρασκευή, η Wall Street Journal έλαβε μια αντίδραση από το Amazon US: «Η εύρεση αντικειμένων στα σκουπίδια ήταν πάντα αντίθετη με τις αυστηρές απαιτήσεις ότι οι πωλητές συμπεριφέρονται δίκαια και ειλικρινά. Έχουμε ενημερώσει την πολιτική μας για να απαγορεύσουμε ρητώς αυτό το είδος συμπεριφοράς “, η εταιρεία εξηγεί επίσης ότι έχουν ενισχυθεί οι προσπάθειες επαλήθευσης – που περιλαμβάνουν περισσότερους επιτόπιους ελέγχους. Όσον αφορά τον λογαριασμό Marketplace των δημοσιογράφων της Wall Street Journal, έκτοτε έκλεισε η Amazon για παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων.

Διαβάστε επίσης: Amazon – κατηγορώντας ότι βλάπτει τους Γάλλους, εκατοντάδες φορολογούμενοι υποβάλλουν καταγγελία

Επικοινωνήσαμε με την Amazon France για να λάβουμε μια αντίδραση, ιδίως σχετικά με τους ελέγχους που διενεργούνται στα κέντρα του Αμαζονίου της περιοχής για να αποφύγουμε τέτοιου είδους πρακτικές. Θα ενημερώσουμε το άρθρο μας μόλις λάβουμε μια αντίδραση από αυτά.

Πηγή: Wall Street Journal