15 ευρώ για να παρακολουθήσετε ένα επεισόδιο σειράς και 25 ευρώ ανά ταινία: δελεαστικό, αλλά είναι απάτη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μια μυστηριώδης πλατφόρμα SVOD που ανταγωνίζεται τη Netflix υπόσχεται να πληρώσει στους χρήστες της 15 ευρώ για να παρακολουθήσει ένα επεισόδιο σειράς και 25 ευρώ για μια ταινία, εξηγεί ένα άρθρο γραμμένο στα γαλλικά που κυκλοφορεί στον Ιστό. Αυτή είναι μια απάτη.

Ένα άρθρο με τίτλο «Νέα ιδέα: Πληρωθείτε για να παρακολουθήσετε ταινίες ή σειρές! “ κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες στα γαλλικά κοινωνικά δίκτυα. Αυτό προωθεί μια πλατφόρμα που υπόσχεται στους χρήστες του Διαδικτύου αμοιβή 15 ευρώ για την παρακολούθηση ενός επεισοδίου σειράς μέσω της υπηρεσίας και 25 ευρώ για την προβολή μιας ταινίας. Αυτό είναι φυσικά μια απάτη.

Ένας λεγόμενος ανταγωνιστής Netflix είναι πολύ γενναιόδωρος

Το Checknews (Liberation) κυκλοφόρησε την ειδοποίηση στις 22 Ιουλίου 2019, προειδοποιώντας τους αναγνώστες του και παραθέτοντας όλους τους λόγους που υποδηλώνουν ότι αυτό το “καλό σχέδιο” έχει όλα απάτη. Πρώτα απ ‘όλα, η πλατφόρμα SVOD που υποτίθεται ότι προσφέρει αυτήν την προσφορά δεν αναφέρεται ποτέ στο άρθρο. Συγκρίνεται συνεχώς με το Netflix («Ο κατάλογός τους παρέχεται ακόμη καλύτερα από αυτόν του Netflix», «η πρόσβαση στην πλατφόρμα κοστίζει 9,99 € ανά μήνα και ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν (όπως το Netflix)», «είναι δυνατή η ακύρωση ανά πάσα στιγμή και δωρεάν, όπως και το Netflix », αλλά δεν αναφέρεται κανένα όνομα για αυτήν την θαυματουργή υπηρεσία που υποτίθεται ότι ήδη διεκδικεί 4 εκατομμύρια χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει δωρίσει 32 εκατομμύρια δολάρια στους πελάτες της.

Διαβάστε επίσης: Instagram: αυτή η απάτη σας υπόσχεται έναν πιστοποιημένο λογαριασμό, μην πέσετε στην παγίδα

Στο κάτω μέρος του άρθρου, βρίσκουμε μαρτυρίες που δημιουργήθηκαν από το μηδέν για να προσπαθήσουμε να δώσουμε αξιοπιστία στην απάτη. Το Checknews ενημερώνει επίσης ότι η ενδεικτική εικόνα που χρησιμοποιείται είναι μοντάζ, ότι το όνομα τομέα δεν αναφέρεται, ότι ο ιστότοπος δεν αναφέρεται από την Google και ότι η δομή της σελίδας προέρχεται από αυτήν Πολωνικά μέσα ενημέρωσης. Όλοι οι σύνδεσμοι με δυνατότητα κλικ οδηγούν σε μια σελίδα συμπεριλαμβανομένης μιας φόρμας. Η εγγραφή υπόσχεται “δωρεάν”, αλλά απαιτούνται τα στοιχεία μιας τραπεζικής κάρτας. Εν ολίγοις, είναι τόσο μεγάλο όσο ένα σπίτι, αλλά μην το πέσετε!

Πηγή: Checknews