Όχι, τα 5G και 4G δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα 5G και 4G δεν είναι επιβλαβή για την υγεία, επιβεβαιώνει το FCC, το αμερικανικό ισοδύναμο του Arcep. Το θέμα συζητείται εδώ και αρκετά χρόνια και η διαμάχη αυξάνεται εντατικά με την άφιξη του 5G που ορισμένοι κατηγορούν ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνοι.

4G, WiFi και τώρα 5G. Τα ραδιοκύματα είναι παντού και πολλοί σύλλογοι συνεχίζουν να χτυπούν τα ξυπνητήρια για τις επιβλαβείς επιπτώσεις τους στην υγεία. Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας Γάλλος ογκολόγος ζήτησε να σταματήσει η ανάπτυξη του 5G, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι πιο επικίνδυνο από το 4G και τις προηγούμενες γενιές του δικτύου. Μετά από περισσότερα από έξι χρόνια μελέτης, η FCC αποφάσισε τελικά και οι μπότες αγγίζουν τις ανησυχητικές κατηγορίες.

Το 5G δεν είναι επιβλαβές για την υγεία, πόσο μάλλον το 4G

Τα συμπεράσματα της FCC είναι παρόμοια με εκείνα του Arcep στη Γαλλία. Σύμφωνα με αυτήν, τα τρέχοντα επίπεδα έκθεσης για smartphone, δρομολογητές Wi-Fi και όλες τις άλλες συσκευές που εκπέμπουν ραδιοκύματα είναι ασφαλείς. Ο οργανισμός διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει φόβος για νέες συσκευές εξοπλισμένες με τεχνολογία 5G, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν τα διάσημα κύματα χιλιοστών. Η έκθεση δείχνει επίσης ότι είναι δεν χρειάζεται να αλλάξετε τα τρέχοντα όρια ραδιοσυχνοτήτων, τα οποία είναι από τα πιο αυστηρά στον κόσμο για smartphone.

Σύμφωνα με έναν ερευνητή από το FDA, μια υπηρεσία ελέγχου υγείας που διεξήγαγε τις μελέτες σε συνδυασμό με το FCC “Τα διαθέσιμα μέχρι σήμερα επιστημονικά στοιχεία δεν υποστηρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία λόγω της έκθεσης στα ή κάτω από τα τρέχοντα όρια”. Ακόμα και το 5G που χρησιμοποιεί υψηλότερες ραδιοσυχνότητες παραμένει στο τμήμα του ραδιοφάσματος που δεν βλάπτει το ανθρώπινο DNA. “Είναι λιγότερο ενεργητικό από το ορατό φως”, εξηγούν οι δύο οργανισμοί στην έκθεσή τους.

Πηγή: Cnet