Όλα τα iPhone θα είναι συμβατά με 5G από το 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Όλα τα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2020 θα πρέπει να είναι συμβατά με το δίκτυο 5G. Χάρη στην εξαγορά του τμήματος μόντεμ της Intel, η Apple θα μπορούσε πράγματι να ενσωματώσει ένα μόντεμ 5G σε όλα τα smartphone στον κατάλογό του από τον επόμενο χρόνο. Ο κατασκευαστής επιδιώκει επομένως να ανταγωνιστεί με τον ανταγωνισμό Android, το οποίο προσφέρει ήδη πολλά τηλέφωνα συμβατά με το μέλλον του δικτύου.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου, η MacRumors μετέδωσε μια νέα έκθεση από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo για επενδυτές στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Apple θα είναι σε θέση να προσφέρει 5G σε όλα τα iPhone που θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο του 2020. Τα μελλοντικά iPhone υψηλής τεχνολογίας, οι απόγονοι των iPhone XS και XS Max, και ο διάδοχος του φθηνότερου iPhone XR, θα επωφεληθούν επομένως από ένα μόντεμ 5G. Το πιο προσιτό μοντέλο θα ήταν συμβατό μόνο με συχνότητες κάτω των 6 GHz.

Διαβάστε επίσης: iPhone 2020 – Η Apple θέλει οθόνες 120 Hz

Η Apple θα λανσάρει 3 iPhone 5G το 2020 χάρη στην εξαγορά του τμήματος μόντεμ της Intel

Η Apple έχει περισσότερους πόρους για να αναπτύξει το iPhone 5G από τότε που αγόρασε την επιχείρηση μόντεμ της Intel ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, δήλωσε ο Ming-Chi Kuo. Ωστόσο, τα πρώτα συμβατά iPhone θα είναι εξοπλισμένα μεένα μόντεμ 5G που παρέχεται από την Qualcomm. Το πρώτο μόντεμ 5G που σχεδιάστηκε από την Apple δεν θα ήταν έτοιμο μέχρι το 2021.

Με τους πόρους της Intel, η Apple αποφάσισε να το κάνειεπιταχύνει την ανάπτυξη των πρώτων iPhone 5G για να ανταποκριθούμε στον ανταγωνισμό Android. Στις αρχές του έτους, η Samsung παρουσίασε για παράδειγμα ένα συμβατό με Galaxy S10 5G. Ίδια ιστορία με τους Xiaomi, Huawei και άλλους. Το 2020, smartphone Android συμβατά με 5G και προσφέρονται σε μειωμένες τιμές θα είναι πολυάριθμα στην αγορά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Apple αναγκάζεται να προσφέρει 5G στο πιο προσιτό μοντέλο της, το iPhone XR 2020. Η μάρκα θα πρέπει επίσης να συνεργαστεί με φορείς εκμετάλλευσης για να προσφέρει πακέτα 5G με επιδοτούμενο iPhone. Σύμφωνα με τον αναλυτή, το 5G θα είναι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια αγοράς για τους καταναλωτές το επόμενο έτος. Και εσύ ? Περιμένετε έως το 2020 και τον εκδημοκρατισμό των smartphone 5G για αλλαγή κινητού; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: MacRumors