Ψηφιακή έκδοση PS5: μπορείτε να διαγράψετε τα παιχνίδια EA που αγοράσατε στο PS4

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η EA Sports θα προσφέρει σε όσους αγόρασαν ένα από τα παιχνίδια της στο PS4 μια δωρεάν έκδοση στο PS5. Ωστόσο, αυτή η προσφορά θα ισχύει μόνο στην κονσόλα με μια συσκευή αναπαραγωγής δίσκων, καθώς το PS5 Digital Edition δεν θα επιτρέψει αυτήν τη βελτίωση.

Η EA θέλει να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση από την τρέχουσα γενιά κονσολών στην επόμενη. Στο PS4, εάν αγοράσετε το παιχνίδι Madden 21, θα μπορείτε να το έχετε δωρεάν στο PS5. Η EA επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες κατασκευαστών, όπως η Έξυπνη παράδοση της Microsoft, αλλά αυτό περιπλέκει τα πράγματα.

Η EA ανακοίνωσε επίσημα την άφιξη του Madden 21 για τον Αύγουστο στο PS4 και στο Xbox One. Όπως ανακοινώθηκε, θα λάβετε επίσης το παιχνίδι σε PS5 και Xbox Series X εάν το αγοράσετε τώρα. Ο συντάκτης δεν θα προσφέρει απλή εξομάλυνση γραφικών σε αυτές τις κονσόλες, αλλά μια νέα έκδοση του παιχνιδιού, που το καθιστά πολύ ενδιαφέρον.

Ωστόσο, η EA αντιμετωπίζει ένα ζήτημα: θα είναι πράγματι αδύνατο για εκείνους που αγόρασαν το δίσκο στο PS4 να το βάλουν στην PS5 Digital Edition. Στην πραγματικότητα, η ΕΑ καμία εγγύηση ότι πληρώσατε για το παιχνίδικαι αν θέλετε να συνεχίσετε να το παίζετε, θα πρέπει να πάρετε το PS5 με το πρόγραμμα αναπαραγωγής δίσκου ή να το πληρώσετε ξανά. Σημειώστε ότι όσοι αγοράζουν το παιχνίδι απευθείας σε άυλο στο PSStore δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την ανησυχία.

Ανησυχεί επίσης το Xbox;

Τα προβλήματα της μετάβασης από τη μία γενιά στην άλλη δεν αφορούν από την έκδοση PlayStation του τίτλου του αμερικανικού ποδοσφαίρου… προς το παρόν. Πράγματι, οι φήμες επιμένουν ολοένα και περισσότερο στην εμφάνιση ενός Xbox “Lockhart”, το οποίο δεν θα οδηγούσε στη μείωση της τιμής.

Το παιχνίδι Madden 21 είναι το μόνο που επηρεάζεται αυτή τη στιγμή, αλλά μπορούμε εύκολα να φανταστούμε ότι η EA προτείνει μεταφορά γενιάς με τους άλλους τίτλους του στο τέλος του έτους, όπως το FIFA 21, το οποίο είναι πολύ πιο δημοφιλές στην Ευρώπη.