Χωρίς smartphone ή internet, αυτός ο συνταξιούχος δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους του

Phonandroid : actu Android et High-tech

Χωρίς smartphone, υπολογιστή και χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ο Fritz Duperret, 87χρονος συνταξιούχος που ζει στην Jura, δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους εισοδήματος. Ο octogenarian εξηγεί ότι ήθελε να πληρώσει το λογαριασμό των 154 ευρώ με επιταγή. Χωρίς επιτυχία.

Ο Fritz Duperret, ένας 87χρονος Ελβετός υπήκοος που ζει στο Pagney (Jura), δεν μπορεί να πληρώσει το φόρο εισοδήματός του, αναφέρουν οι συνάδελφοί μας από την Progress την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019. Ο συνταξιούχος δεν είχε όντως αρκετά χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό έτσι το ποσό των 154 ευρώ ζητείται από τη γενική διεύθυνση δημόσιων οικονομικών αφαιρείται αυτόματα. Ο άντρας έλαβε λοιπόν μια επιστολή που του ζητούσε να πληρώσει τον φόρο online “impot.gouv.fr

Διαβάστε επίσης: impots.gouv.fr – ήταν πραγματικά η αποτυχία επίθεση; Ο Bercy ανοίγει δύο έρευνες

Αυτός ο συνταξιούχος δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους του επειδή δεν διαθέτει αυτοκίνητο ή πρόσβαση στο Διαδίκτυο

“Πρέπει να πληρώσω online, αν και δεν έχω υπολογιστή ή smartphone” εξηγεί ο Fritz Duperret. Για να διευθετηθεί το νομοσχέδιο, ο οκτογενάτης καλείται ως εκ τούτου μετακινηθείτε σε μια πόλη 35 χιλιόμετρα μακριά από είναι σπίτι. ” Υπάρχει ένα πρόβλημα και μου λένε ότι για να το λύσω, πρέπει να πάω στο Dole. Ωστόσο, δεν έχω άδεια και δεν έχω αυτοκίνητο! Έτσι είμαι κολλημένος με ένα απλό ποσό 154 € » λυπάται για τον συνταξιούχο. Ως εκ τούτου, αποφάσισε να στείλει επιταγή συνοδευόμενη από δήλωση ταυτότητας τράπεζας. Η επιταγή επιστράφηκε. Η γενική διεύθυνση δημόσιων οικονομικών δεν μπορεί να μην αποδεχτείτε νόμιμα αυτόν τον τρόπο πληρωμής. Πράγματι, ο νόμος απαγορεύει στο δημόσιο ταμείο να εισπράττει φόρο με επιταγή, εκτός από τους φόρους στέγασης και τους φόρους ιδιοκτησίας. “λιγότερο από 300 ευρώ

Ως εκ τούτου, ο Fritz Duperret ήρθε σε επαφή με τον δήμαρχο της πόλης Pagney, Michel Ganet. “Δεν είναι φυσιολογικό ένα ηλικιωμένο άτομο, που δεν διαθέτει υπολογιστή, που δυσκολεύεται να μετακινηθεί, δεν μπορεί να πληρώσει με επιταγή και ότι πρέπει να ταξιδέψει 35 χλμ για να πάει στο Dole . Οι φόροι δεν μπορούν να δεχτούν την επιταγή, επειδή είναι ο νόμος, αλλά εάν ο νόμος δεν είναι καλός, πρέπει να αλλάξει! “ πιστεύει ο Michel Ganet, σε συνέντευξη από τον Progress. Αποφασισμένος να έρθει στη βοήθεια του οκτογενούς, ο δημοτικός σύμβουλος αποφάσισε να καταθέσει τον ίδιο τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις της γενικής κατεύθυνσης των δημόσιων οικονομικών του Dole. Στη συνέχεια, οι φόροι συμφώνησαν να εξαργυρώσουν την επιταγή και να κανονίσουν την κατάσταση.

Ωστόσο, η γενική κατεύθυνση των δημόσιων οικονομικών υπενθυμίζει ότι ο Fritz Duperret θα μπορούσε απλώς να πάει “Κέντρο δημόσιων οικονομικών” να έχετε πρόσβαση σε υπολογιστή. Ο οργανισμός ξεχνά ότι ο συνταξιούχος δεν μπορεί να ταξιδέψει. Απομένει λοιπόν η λύση του “Πλατφόρμα τηλεφωνικών κλήσεων”. Τι πιστεύετε για αυτήν την υπόθεση; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Πρόοδος