Χριστούγεννα 2019: όλο και περισσότεροι Γάλλοι μεταπωλούν τα δώρα τους στο Διαδίκτυο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα Χριστούγεννα του 2019 είναι ήδη ιστορία. Φέτος, όλο και περισσότεροι Γάλλοι μεταπωλούν τα δώρα τους σε ιστότοπους όπως το eBay ή το Rakuten. Οι δύο πλατφόρμες έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση των δώρων που προσφέρονται προς πώληση στις 25 Δεκεμβρίου.

17% των Γάλλων σκοπεύουν να μεταπωλήσουν τα δώρα βρέθηκε κάτω από το δέντρο φέτος, αναφέρει μια μελέτη Kantar που μεταδόθηκε από τους συναδέλφους μας από 20 λεπτά. Το 25% των ερωτηθέντων θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που συλλέχθηκαν για να δώσουν στον εαυτό τους ένα άλλο δώρο. Το 43% προτιμά να αφαιρέσει τα εισπραχθέντα ποσά. Τέλος, το 23% των Γάλλων που ερωτήθηκαν θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση εορτασμών στο τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον Καντάρ, μόνο 16-34 ετών εξακολουθούν να διστάζουν να μεταπωλήσουν τα δώρα τους στον Ιστό. 37% των ερωτηθέντων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα προτιμούν να κρατήσουν το δώρο.

Όπως πέρυσι, η μεταπώληση χριστουγεννιάτικων δώρων στο Διαδίκτυο έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα. Στις 25 Δεκεμβρίου 2019, ηχογράφησε ο Rakuten “Πάνω από 500.000 διαφημίσεις τοποθετήθηκαν” πριν από το μεσημέρι, έναντι 300.000 πέρυσι ταυτόχρονα. Η πλατφόρμα βασίζονταν σε 1 εκατομμύριο διαφημίσεις πριν από το τέλος της ημέρας. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό εάν έχουν επιβεβαιωθεί οι εκτιμήσεις του Rakuten.

Δώρα πουλήθηκαν στο 80% της αξίας τους, σύμφωνα με τον Rakuten

“Δεν είναι μόνο οι πωλητές που είναι εκεί, αλλά και οι αγοραστές που γνωρίζουν αυτό το δέντρο καστανιάς” υπογραμμίζει τον Alison Boutoille, διευθυντή μάρκετινγκ της Rakuten. Πολλοί Γάλλοι εκμεταλλεύονται τη μεταπώληση δώρων για να αγοράσουν αντικείμενα σε μειωμένες τιμές. Κατά μέσο όρο, τα δώρα πωλούνται πράγματι στο 80% της αξίας τους. Σύμφωνα με τον Rakuten, ένας μεταπωλητής κερδίζει κατά μέσο όρο 200 ευρώ κατά την πώληση ενός smartphone που λαμβάνεται κάτω από το δέντρο.

Διαβάστε επίσης: εδώ είναι η κορυφή των καλύτερων εφαρμογών Android για να μεταπωλήσετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας!

Ίδια ιστορία με το eBay France. «Πιστεύουμε ότι υπάρχει αύξηση του ρεαλισμού σε σύγκριση με τις διακοπές των Χριστουγέννων, (…) ξαφνικά μια επαναχρησιμοποίηση, ένα είδος τάσης προς την κυκλική οικονομία, όπου δεν θα κρατήσουμε ένα περιττό αντικείμενο στο σπίτι, εμείς θα προσπαθήσουμε να το μεταπωλήσουμε, και το χριστουγεννιάτικο δώρο χάνει την ιερή του πλευρά, θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να το μεταπωλήσουμε στο Διαδίκτυο » εξηγεί η Sarah Tayeb, διευθύντρια στο eBay. Στις 25 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, Εμφανίστηκαν 130.000 νέες ανακοινώσεις στον ιστότοπο, από 100.000 ταυτόχρονα πέρυσι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες του Διαδικτύου προσπαθούν να ξεφορτωθούνελήφθησαν διπλά αντικείμενα. «Το κύριο πρόβλημα με το χριστουγεννιάτικο δώρο είναι το αντίγραφο, ειδικά CD, βιβλία, DVD. Περιμένουμε να δούμε διπλά CD Johnny Hallyday στο eBay, έχουμε πολλά από τα νέα άλμπουμ Asterix που είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και μπορούν να φτάσουν εις διπλούν στους πρόποδες του δέντρου “ Η Sarah Tayeb καθορίζει. Αυτή είναι η δική σας περίπτωση; Έχετε πουλήσει ποτέ χριστουγεννιάτικα δώρα στο Διαδίκτυο; Περιμένουμε την κατάθεσή σας στα σχόλια.

Πηγή: 20 λεπτά