Χάρτες Google: Οι δορυφορικές εικόνες του Google Earth καλύπτουν πλέον σχεδόν ολόκληρη τη Γη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google αποκαλύπτει για πρώτη φορά την έκταση των δεδομένων εικόνων από έργα Earth και Street View που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των Χαρτών Google. Οι κατοικημένες περιοχές του πλανήτη μας καλύπτονται πλέον από το 98% από δορυφορικές εικόνες. Η Google ισχυρίζεται επίσης ότι έχει ήδη φωτογραφίσει το ισοδύναμο 16 εκατομμυρίων χιλιομέτρων εικόνων για το Street View.

Τα αυτοκίνητα Street View οδηγούν τους δρόμους σε όλο τον κόσμο για πάνω από 12 χρόνια. Αυτά τα οχήματα με κάμερα συνδεδεμένη στην οροφή τους κατέστησαν δυνατή τη λήψη εικόνων πολλών γωνιών του πλανήτη μας: από τις πιο ορατές πόλεις έως τους λιγότερο κατοικημένους οικισμούς. Για πρώτη φορά, η Google αποκάλυψε την έκταση των δεδομένων εικόνων που συλλέγονται που επιτρέπουν στους χρήστες του Διαδικτύου να ταξιδεύουν ουσιαστικά σε διάφορα μέρη της Γης μέσω των Χαρτών Google ή της εφαρμογής Street View.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει ήδη συλλάβει περισσότερα από 16 εκατομμύρια χιλιόμετρα εικόνων Street View. Σύμφωνα με την Google, η απόσταση είναι ισοδύναμη με την περιστροφή της Γης περισσότερες από 400 φορές. Αλλά το Street View δεν είναι ο μόνος τρόπος που προσφέρει η Google για να πετάξει πάνω από τις γωνίες του πλανήτη μας.

Το Google Earth καλύπτει το 98% του παγκόσμιου πληθυσμού

Όσον αφορά τις δορυφορικές εικόνες που είναι προσβάσιμες μέσω του Google Earth, η εφαρμογή καλύπτει πλέον 58 εκατομμύρια km2, που αντιστοιχεί στο 98% των κατοικημένων περιοχών του πλανήτη. Ενώ το Street View και το Google Earth δεν είναι λειτουργίες που χρησιμοποιείτε καθημερινά, αποτελούν μεγάλο μέρος της υπηρεσίας Χάρτες Google. ” Οι εικόνες βρίσκονται στην καρδιά όλων όσων κάνουμε. Αυτό είναι το θεμέλιο ολόκληρης της διαδικασίας χαρτογράφησης », Εξηγεί ένας αξιωματούχος της εταιρείας σε μια δημοσίευση που δημοσιεύτηκε στο blog Google

Διαβάστε επίσης: Οι Χάρτες Google ενσωματώνουν καλύτερα το Street View

Παρά τα τεράστια βήματα που έχει κάνει η Google, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Τα αυτοκίνητα Street View έχουν όρια. Η εταιρεία εξηγεί ότι χρησιμοποιεί άλλα μέσα για να διευκολύνει τη διαδικασία. Για παράδειγμα, χρησιμοποιεί το “Street View Trekker”, ένα σακίδιο που μεταφέρεται από πεζοπόρους που μεταφέρονται με βάρκα, καμήλες και άλλα μη συμβατικά μέσα μεταφοράς σε ορισμένα δυσπρόσιτα μέρη.