Χάρτες Google: μπορείτε πλέον να αναφέρετε κινδύνους στο δρόμο όπως στο Waze

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι Χάρτες Google προσφέρουν τέσσερις νέες επιλογές οδικής σήμανσης που εμπνέονται από το Waze. Τώρα μπορείτε να υποδείξετε την παρουσία κινδύνων, μεταξύ άλλων επιλογών, εκτός από μποτιλιαρίσματα, ατυχήματα και κάμερες ταχύτητας. Η λειτουργικότητα είναι εμπλουτισμένη σε Android, αλλά φτάνει (τελικά) σε iOS.

Αργα αλλα σιγουρα, Χάρτες Google φιλοξενεί όλες τις κορυφαίες δυνατότητες του Waze. Τους τελευταίους μήνες, η εφαρμογή έχει ήδη καταστήσει δυνατή την αναφορά ατυχημάτων, μποτιλιαρίσματος ή παρουσίας κάμερας ταχύτητας. Η Google μόλις ανακοίνωσε την άφιξη νέων επιλογών αναφοράς σε μια ενημέρωση για το Android. Όλες οι επιλογές έρχονται επίσης στο iOS.

Χάρτες Google: η προειδοποίηση για κίνδυνο και ζώνες εργασίας έρχεται σε Android και iOS

Οι Χάρτες Google καλωσορίζουν συνολικά τέσσερις νέες επιλογές αναφοράς: περιοχές εργασίας, ο κλειστές λωρίδεςs, το κατεστραμμένα οχήματα και το κίνδυνοι στο δρόμο. Για να αναφέρετε ένα εμπόδιο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί + και να επιλέξετε τον τύπο προειδοποίησης. Μόλις επιβεβαιωθεί η επιλογή, το αντίστοιχο σύμβολο εμφανίζεται στη θέση που αναφέρεται στον χάρτη, με τον αριθμό των ατόμων που το έχουν επισημάνει.

Υπάρχει τώρα 7 επιλογές αναφοράς στους Χάρτες Google. Όμως στη Γαλλία, η ένδειξη της κάμερας ταχύτητας δεν προσφέρεται λόγω του άρθρου R413-15 του κώδικα εθνικής οδού που το απαγορεύει. Με αυτές τις νέες προσθήκες, η Google εξαλείφει λίγο περισσότερους από τους λόγους για τους οποίους πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν το Waze από τους Χάρτες. Θυμηθείτε ότι πολλές άλλες λειτουργίες έχουν ενεργοποιηθεί στους Χάρτες Google τους τελευταίους μήνες: πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας για πεζούς, εμφάνιση ταχύμετρου ή ακόμα καλύτερη ακρίβεια των φωνητικών ενδείξεων για μεγαλύτερη αυτονομία στα άτομα με προβλήματα όρασης. .

Η αναφορά των περιοχών εργασίας, των κλειστών λωρίδων, των αυτοκινήτων που σταματούν στο δρόμο ή των επικίνδυνων αντικειμένων θα αναπτυχθεί σε μια ενημέρωση αυτή την εβδομάδα, καθορίζει η Google στη σημείωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της.