Χάρτες Google: η πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας δεν είναι πλέον αποκλειστική για τα Pixels

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι Χάρτες Google ξεκινούν να κυκλοφορούν πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας στη Γαλλία σε συμβατά smartphone. Μέχρι τώρα, μόνο οι κάτοχοι ενός Pixel μπορούσαν να το απολαύσουν. Ένα πολύ πρακτικό χαρακτηριστικό που διευκολύνει την καθοδήγηση και κατανοεί γρήγορα ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσετε.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I / O 2019 τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία Mountain View παρουσίασε μια νέα δυνατότητα για την εφαρμογή Χάρτες: πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας. Αλλά μέχρι στιγμής, η επιλογή χρησιμοποιήθηκε μόνο σε smartphone της μάρκας Pixel. Η Google ανακοινώνει αυτήν την εβδομάδα στις 8 Αυγούστου 2019 τη διαθεσιμότητα της επαυξημένης πραγματικότητας στους Χάρτες στη Γαλλία.

Χάρτες Google: νέα smartphone Android και iOS συμβατά με επαυξημένη πραγματικότητα

Για αυτό, αρκεί να διαθέτουμε ένα smartphone συμβατό με ARCore και ARKit. Πολλά μοντέλα που είναι τουλάχιστον Android 7.0 Nougat υποστηρίζουν αυτές τις τεχνολογίες, αλλά άλλα απαιτούν την παρουσία του Android 8.0 Oreo. Βρείτε τη λίστα των συμβατών κινητών εδώ. Σημειώστε ότι εάν το Huawei P20 παρατίθεται ως τέτοιο, δεν μπόρεσα να αποκτήσω πρόσβαση στη λειτουργία όταν ήθελα να τη δοκιμάσω, ακόμη και μετά την εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής. Φαίνεται ότι η ανάπτυξη είναι σταδιακή. Για iOS, τα iPhone από το SE είναι συμβατά.

Διαβάστε επίσης: Οι Χάρτες Google εμφανίζουν τώρα ένα ταχύμετρο, όπως το Waze

Για να χρησιμοποιήσετε την πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας, απλώς ξεκινήστε μια διαδρομή στους Χάρτες Google και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εμφάνιση της διαδρομής. Στη συνέχεια, η εφαρμογή σάς δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την κλασική οθόνη στην οποία έχουμε συνηθίσει ή να επιλέξετε AR. Αυτό διευκολύνει την κατανόηση της κατεύθυνσης που πρέπει να ακολουθήσετε. Μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε πού το GPS θέλει να μας οδηγήσει και το να βλέπεις το περιβάλλον ζωντανά καθιστά ευκολότερη την ανάγνωση και την κατανόηση. Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω λήψη, ο χάρτης παραμένει στο κάτω μέρος της οθόνης για να διατηρήσει την επισκόπηση.