Χάρη στο 5G, η αγορά smartphone αναμένεται να ανακάμψει από το 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετά από τρία χρόνια πτώσης, η αγορά smartphone θα βρει νέα ζωή το 2020. Σύμφωνα με την εταιρεία IDC, θα προωθηθεί από την άφιξη του 5G.

Οι κατασκευαστές smartphone μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα μοντέλα, οι καταναλωτές δεν μπαίνουν πλέον σε νέα προϊόντα με τον ίδιο ενθουσιασμό. Η έλλειψη καινοτομίας, οι υπερβολικά υψηλές τιμές ή ακόμη και οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας είναι οι κύριες αιτίες αυτής της μείωσης. Ωστόσο, Η IDC ανακοινώνει μια ανάκαμψη στην παγκόσμια αγορά από το 2020. Στην τελευταία έκθεσή του, το υπουργικό συμβούλιο προβλέπει σταθεροποίηση στο -0,4% μετά από τρία χρόνια ελεύθερης πτώσης. Εξηγεί αυτή τη νέα τάση με την άφιξη του 5G.

Το 5G κάνει επανεκκίνηση της αγοράς smartphone

Εάν στη Γαλλία το «δίκτυο του μέλλοντος» δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, άλλες χώρες έχουν ήδη σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στην ανάπτυξή του. Πιστεύουμε για παράδειγμα την Κίνα ή τις Ηνωμένες Πολιτείες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το νέο δίκτυο για την αναβίωση του μηχανήματος. Η IDC εξηγεί επίσης το μικρό άλμα το τελευταίο τρίμηνο του 2019 με την άφιξη των πρώτων smartphone 5G. Αλλά για την εταιρεία, η περιπέτεια 5G θα ξεκινήσει πραγματικά το 2020.

Οι εμπορικές αναπτύξεις έχουν ξεκινήσει σε πολλές περιοχές και ενώ το 2019 είναι το έτος έναρξης στην καλύτερη περίπτωση, το 2020 φαίνεται να είναι το έτος 5G. – IDC –

Η εταιρεία αναμένει παγκόσμια αύξηση 1,6%. Το 8,9% των smartphone που πωλούνται θα είναι 5G, ή περισσότερες από 123 εκατομμύρια μονάδες. Οι προωθητικές ενέργειες στο τέλος του έτους θα πρέπει επίσης να χρησιμεύουν ως εκκίνηση Τα έργα IDC ακόμη περισσότερο και φέρνει τον αριθμό αυτό στο 28,1% έως το 2023. Μέχρι τότε, οι κατασκευαστές θα έχουν κυκλοφορήσει πιο προσιτά μοντέλα.

Όσο για το premium τμήμα, θα μεταφερόταν από πτυσσόμενα μοντέλα όπως το Galaxy Fold ή το Huawei Mate X. Προς το παρόν (σχεδόν) απρόσιτο, οι τιμές τους θα πρέπει να μειωθούν τα επόμενα χρόνια. Στη Γαλλία, η ανάκαμψη θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο, καθώς οι επενδύσεις σε 5G είναι σχεδόν σταματημένες.

Πηγή: IDC