Χάρη στην Google, το smartphone σας θα μεταφράσει τη νοηματική γλώσσα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Χάρη στην Google, το smartphone σας θα μπορέσει σύντομα να μεταφράσει τη νοηματική γλώσσα μέσω της κάμεράς του. Οι μηχανικοί της αμερικανικής εταιρείας εργάζονται επί του παρόντος σε μια τεχνητή νοημοσύνη ικανή να κατανοήσει τις χειρονομίες ενός ανθρώπινου χεριού. Ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης, αυτή η τεχνολογία ανοιχτού κώδικα θα μπορούσε τελικά να ενσωματωθεί σε μια κινητή συσκευή όπως μια εφαρμογή.

Οι ερευνητές της Google κατάφεραν να σχεδιάσουν ένα εργαλείο μετάφρασης νοηματικής γλώσσας που μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα smartphone, η Google ανακοινώνει σε μια ανάρτηση ιστολογίου. Εργαλεία ικανά να μεταφράζουν νοηματική γλώσσα υπάρχουν ήδη, αλλά εξακολουθούν να απαιτούν ισχυρούς υπολογιστές. Ας παραθέσουμε για παράδειγμα το SignAll ή το Kintrans. “Η μέθοδος μας καθιστά δυνατή την απόδοση σε πραγματικό χρόνο σε κινητό τηλέφωνο” εξήγησε ο Valentin Bazarevsky και ο Fan Zhang, ερευνητές της Google.

Πώς μεταφράζει η Google τη νοηματική γλώσσα με smartphone;

Για να αναπτύξει την τεχνολογία της, η Google έδειξε μια τεχνητή νοημοσύνη 30.000 εικόνες διαφορετικών χεριών λαμβάνοντας διάφορες πόζες. “Η αντίληψη των χεριών σε πραγματικό χρόνο είναι μια περίπλοκη εργασία, επειδή τα χέρια ανοίγουν και κλείνουν γρήγορα” υπογραμμίζουν τους ερευνητές. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βασίστηκαν στο μηχανική εκμάθηση (μηχανική εκμάθηση), μια τεχνολογία που επιτρέπει στους υπολογιστές να μαθαίνουν χωρίς να χρειάζεται να προγραμματιστούν εκ των προτέρων.

Διαβάστε επίσης: Η Google εκπαιδεύει την τεχνητή νοημοσύνη της για να προβλέψει την ημερομηνία και την ώρα του θανάτου των ασθενών με τελική ασθένεια

Προκειμένου να απλοποιηθεί το καθήκον της AI και να μειωθεί ο αριθμός αλγορίθμων δεδομένων που πρέπει να εξεταστούν, η Google έχει συνοψίσει τη διαδικασία ανίχνευσης 21 σημεία αναφοράς χεριών. Με αυτόν τον τρόπο, το εργαλείο απαιτεί λιγότερη ενέργεια (επομένως δεν χρειάζεται υπολογιστής με υπερβολική ισχύ) και λειτουργεί πιο γρήγορα.

Δυστυχώς, η εταιρεία εξακολουθεί να σκοντάφτει στη μετάφραση των εκφράσεων του προσώπου, αναπόσπαστο μέρος της νοηματικής γλώσσας. Για να βρει μια λύση και να επιταχύνει την ανάπτυξη του εργαλείου, η Google αποφάσισε επομένως να κάνει τους αλγόριθμους του έργου ανοιχτού κώδικα. “Πιστεύουμε ότι η κυκλοφορία αυτής της τεχνολογίας θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων ιδεών και δημιουργικών εφαρμογών από μέλη της ερευνητικής κοινότητας και προγραμματιστές.” Η Google επισημαίνει. Ως υπενθύμιση, 100.000 άτομα χρησιμοποιούν τη γαλλική νοηματική γλώσσα ως την κύρια γλώσσα στη Γαλλία.