Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, θα εργάζεστε μόνο 12 ώρες την εβδομάδα, προβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει να κάνει το 12ωρο την εβδομάδα εργασίας το νέο φυσιολογικό τα επόμενα χρόνια, προβλέπει ο Jack Ma, ο διάσημος Διευθύνων Σύμβουλος της Alibaba. Κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας στην εταιρεία Elon Musk, αφεντικό της Tesla, ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να προετοιμαστούν σταδιακά για αυτό το νέο πρότυπο μεταρρυθμίζοντας διεξοδικά το εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο έχει καταστεί άνευ αντικειμένου.

Αυτή την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019, ο Jack Ma, το αφεντικό του διαδικτυακού γίγαντα πωλήσεων Alibaba (που κατέχει κυρίως τα Aliexpress, Tmall και Taobao), μίλησε με τον Elon Musk ως μέρος της Παγκόσμιας Τεχνητής Νοημοσύνης στη Σαγκάη, Συνάδελφοι του Bloomberg.

Η εβδομάδα εργασίας δεν θα υπερβαίνει πλέον τις 12 ώρες χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, προβλέπει ο Jack Ma

“Νομίζω ότι στα επόμενα 20 ή 30 χρόνια, η μακροζωία θα αυξηθεί και οι βιοτεχνολογίες θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να ζήσουν έως και 100 ή ακόμη και 120 χρόνια” ανακοίνωση από την αρχή Τζακ Μα, συνηθισμένη σε προφητείες και συγκλονιστικές δηλώσεις. “Νομίζω ότι με την τεχνητή νοημοσύνη, οι άνθρωποι θα έχουν περισσότερο χρόνο να γίνουν άνθρωποι” καθορίζει τον αρχηγό. Ο άνθρωπος παίρνει τότε το παράδειγμα η εφεύρεση της ηλεκτρικής ενέργειας. ” Η δύναμη της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ότι δίνουμε στους ανθρώπους περισσότερο χρόνο να πάνε στο καραόκε ή να χορέψουν τη νύχτα » Ο Jack Ma εξηγεί. Στην ίδια πτυχή, η έλευση της AI θα δώσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στα ανθρώπινα όντα.

Διαβάστε επίσης: Ο Elon Musk λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει την ανθρώπινη φυλή

«Κατά τα επόμενα 10 ή 20 χρόνια, κάθε άνθρωπος, κάθε χώρα, κάθε κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά μας θα βρουν θέσεις εργασίας που απαιτούν μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα και τέσσερις ώρες την ημέρα “ σφυρίζει το αφεντικό της Alibaba. Με την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης, η εβδομάδα εργασίας θα μειωνόταν συνεπώς σε 12 ώρες για όλους.

Ο Jack Ma συμβουλεύει τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος

“Εάν δεν αλλάξουμε το τρέχον εκπαιδευτικό σύστημα, θα έχουμε προβλήματα” αντιμετώπιση του Τζακ Μα. Ο δισεκατομμυριούχος το πιστεύει προφανώς το τρέχον εκπαιδευτικό σύστημα αποσυνδέεται από τις πραγματικές προκλήσεις που θα έρθουν. Αυτό ισχύει για πολλούς ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του Dr. Laurent Alexandre, συγγραφέα πολλών βιβλίων για το θέμα. Για τον Jack Ma, το σχολείο πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και όχι στην εκμάθηση γνώσεων και δεξιοτήτων. Ο Elon Musk άφησε γρήγορα χωρίς την αίσθηση του συνομιλητή του, πιστεύοντας ότι “Η τρέχουσα εκπαίδευση είναι πραγματικά πολύ αργή”. Ο Musk υπενθυμίζει ότι με το Neuralink, θα είναι δυνατή η άμεση λήψη δεδομένων στον εγκέφαλο.

Ο Τζακ Μα είναι γνωστό ότι επιβάλλει σκληρές ώρες εργασίας στους Κινέζους υπαλλήλους του. Ο 55χρονος άνδρας είναι στην πραγματικότητα ένθερμος υποστηρικτής του ρυθμού “996”, δηλαδή ώρες από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., 6 ημέρες την εβδομάδα. «Εάν δεν καταβάλλετε περισσότερο χρόνο και περισσότερη προσπάθεια από τους άλλους, πώς θα μπορείτε να επιτύχετε την επιτυχία; “ ρώτησε ο Jack Ma, όταν ρωτήθηκε για τις ώρες που επιβλήθηκαν στις εταιρείες του.

Πηγή: Bloomberg