Φορτιστές smartphone: οι γιατροί προειδοποιούν για τον κίνδυνο εγκαυμάτων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Αυγ 2019 στις 15 ώρες 09 λεπτά

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια 19χρονη γυναίκα που κοιμήθηκε με το φορτιστή smartphone κοντά της ξύπνησε με καμένο λαιμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια ιστορία εμφανίστηκε στον τύπο. Οι γιατροί χτυπούν τον συναγερμό.

Η σύνδεση στο smartphone σας όλη τη νύχτα κοντά στο μαξιλάρι σας είναι ένα αντανακλαστικό που έχουν υιοθετήσει πολλοί χρήστες. Ωστόσο, δεν είναι χωρίς κινδύνους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια 19χρονη γυναίκα ξύπνησε με εγκαύματα γύρω από το λαιμό της, αναφέρει το ιατρικό περιοδικό Annals of Emergency Medicine. Αφού κοιμήθηκε, μια αίσθηση καψίματος την ξύπνησε. Ωστόσο, δεν είχε συνδέσει το smartphone της με το φορτιστή της. Έπειτα έσπευσε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης στο CS Mott Children Hospital στο Μίσιγκαν.

Μετά από έρευνα, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι κοιμήθηκε με το καλώδιο φορτιστή κάτω από το μαξιλάρι. Ο τελευταίος θα άγγιζε το μεταλλικό της κολάρο που θα επέτρεπε στο ρεύμα να περάσει και να την κάψει. Γράφουν στην έκθεσή τους:

Πιστεύουμε ότι ο τραυματισμός του προκλήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα από το φορτιστή, το τέλος του οποίου πιθανότατα άγγιξε το κολάρο του, επιτρέποντας τη ροή του ρεύματος.

Ζωτικοί κίνδυνοι

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια ιστορία εμφανίστηκε στον τύπο. Ωστόσο, Αυτές οι καθημερινές πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν σε πιο σοβαρά ατυχήματα από ό, τι νομίζετε. Οι γιατροί το εξηγούν “Η σοβαρότητα του εγκαύματος μπορεί να μην είναι ορατή κατά την κλινική εξέταση” και ότι α “Απαιτείται ενδελεχής αξιολόγηση των υποκείμενων αιμοφόρων αγγείων και του μαλακού ιστού”.

Πράγματι, τέτοια εγκαύματα μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτρισμό (διέλευση ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του σώματος) που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, όπως προσωρινή αναπνευστική ανακοπή (να μην συγχέεται με ηλεκτροπληξία που προκαλεί θάνατο).

Προσέξτε για υπο-μάρκες

Στην έκθεσή τους, οι γιατροί άφησαν τον συναγερμό και δείξτε το δάχτυλό σας στους φορτιστές δευτερεύουσας μάρκας. “Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούν φορτιστή USB μπορούν να προκαλέσουν αυτό το είδος ατυχήματος” Ανησυχούν και προσθέτουν ότι, σύμφωνα με μια μελέτη, το 98% των 400 φορτιστών iPhone που δοκιμάστηκαν δεν πέρασαν δοκιμές ασφαλείας. “Οι καταναλωτές θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν τους γενικούς φορτιστές για να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού” συμβουλεύουν.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτός ο τύπος ατυχήματος, ο χρήστης παραμένει ο μοναδικός κύριος του πλοίου. Οι γιατροί προτείνουν επομένως την αλλαγή συνηθειών. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Καταλήγουν:

Θα πρέπει να πει στους ανθρώπους να μην κοιμούνται με το τηλέφωνό τους στο κρεβάτι ή να μην αφήνουν το φορτιστή τους συνδεδεμένο, ανεξάρτητα από το εάν είναι συνδεδεμένο στο τηλέφωνο.

Πηγή: Le Figaro Santé