Υπολογιστής: πρόοδος των πωλήσεων παρά το μη διαθέσιμο CPU της Intel

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η αγορά υπολογιστών έχει εκπληκτικά καλά αποτελέσματα: τα τελευταία στοιχεία της Gartner για το τρίτο τρίμηνο του 2019 δείχνουν ότι επιπλέον εκατομμύρια μονάδες έχουν περάσει χρόνο με το χρόνο. Οι κατασκευαστές, ωστόσο, έπρεπε να αντιμετωπίσουν δυσκολίες σε ένα πλαίσιο μη επεξεργασμένων επεξεργαστών Intel και του εμπορικού πολέμου Σινο-Αμερικής.

Pixabay

Οι παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών αυξήθηκαν 1,1% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τον Gartner. Ωστόσο, δεν κερδίστηκε: η αγορά υπέφερε εδώ και χρόνια από τον ανταγωνισμό από smartphone. Φέτος, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, με την άρση νέων τελωνειακών φραγμών και αποθεμάτων στην Intel, ωστόσο, προκάλεσε επίσης ορισμένες πρόσθετες δυσκολίες για τους κατασκευαστές.

Πωλήσεις υπολογιστών: ούτε ο εμπορικός πόλεμος ούτε τα αποθέματα επεξεργαστών Intel δεν είχαν ακόμη αντίκτυπο

“Ούτε οι διακοπές λειτουργίας της CPU της Intel ούτε ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας είχαν σημαντικό αντίκτυπο […] Τα αποθέματα Intel μείωσαν τα τιμολόγια των ΗΠΑ σε φορητούς υπολογιστές που παράγονται στην Κίνα είχαν ελάχιστο αντίκτυπο στις αποστολές υπολογιστών καθώς η ημερομηνία για αυτά τα τιμολόγια προωθήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 ″, Εξηγεί η Gartner στο δελτίο τύπου της.

Συνολικά, 68 εκατομμύρια υπολογιστές και Mac πωλήθηκαν παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με 67 εκατομμύρια το ίδιο τρίμηνο του 2018. Η Lenovo ενισχύει την ηγετική της θέση με σχεδόν το ένα τέταρτο της αγοράς (24 , 7%). Ακολούθησε η HP (22,4%) και η Dell (16,6%). Η Apple είναι 4η με μερίδιο αγοράς 7,5%, ακολουθούμενη από την Acer (6,2%) και την ASUS (5,6%). Αυτοί οι έξι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αντιπροσωπεύουν το 83% της αγοράς.

Ο Gartner εξηγεί, ωστόσο, ότι αυτή η εξέλιξη είναι πολύ άνιση σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Και να προτείνουμε ότι η εξαιρετική απόδοση της ιαπωνικής αγοράς μπορεί να συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν την αύξηση: “Οι αποστολές υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 55% […] καθοδηγείται από τον κύκλο ανανέωσης των Windows 10 και μια συνεχιζόμενη αλλαγή στον τοπικό συντελεστή ΦΠΑ “, λέει ο Γκάρτνερ.

Διαβάστε επίσης: Πωλήσεις PC – πρώτη αύξηση σε 6 χρόνια, είναι αυτό το τέλος της κατάβασης στην κόλαση;

Επιπλέον, μαθαίνουμε ότι οι κύριοι κατασκευαστές υπολογιστών κατάφεραν να αυξήσουν τα περιθώριά τους χάρη στην πτώση της τιμής των εξαρτημάτων, ιδίως των DRAM chip και SSD storage. Μια αύξηση που ενισχύει τη δεσπόζουσα θέση των τριών Lenovo, HP και Dell.