Υπάλληλος Xiaomi Mi Mix Alpha: ένα smartphone νέου τύπου

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Xiaomi Mi Mix Alpha είναι επίσημο και ο κατασκευαστής χτυπά σκληρά με αυτό το smartphone όπως κανένα άλλο. Αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την οθόνη που την καλύπτει 360 °, μια πρώτη. Η μάρκα διασχίζει σε μεγάλο βαθμό τα όρια των αναλογιών οθόνης προς σώμα που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Το Mi Mix Alpha εμφανίζει αναλογία 186,6%.

Η γκάμα Mi Mix της Xiaomi ήταν πάντα αφιερωμένη σε smartphone που προσφέρουν πρωτοποριακό σχεδιασμό. Το Xiaomi Mi Mix Alpha δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα και προχωρά ακόμη περισσότερο. Ενώ περιμέναμε μια πολύ καμπύλη οθόνη καταρράκτη γύρω από τις άκρες, το smartphone αποδεικνύεται το πρώτο σχεδόν εξ ολοκλήρου αποτελείται από μια οθόνη. Αυτό καλύπτει πράγματι τη συσκευή από μπροστά προς τα πίσω, η οποία της επιτρέπει να φτάσει σε λόγο 186,6% ανάλογα με τη μάρκα.

Η Xiaomi επισημοποιεί το Mi Mix Alpha: ένα επαναστατικό smartphone

Το Xiaomi Mi Mix Alpha είναι επίσης το πρώτο smartphone που ανακοινώθηκε με τον αισθητήρα 108 MP ISOCEL που αναπτύχθηκε από τη μάρκα σε συνεργασία με τη Samsung. Αυτός ο αισθητήρας λειτουργεί επίσης ως κάμερα selfie. Το τμήμα της οθόνης στο πίσω μέρος σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση της φωτογραφίας πριν από τη λήψη. Απλά πρέπει να αναποδογυρίσετε το smartphone για να τραβήξετε μια selfie.

Επειδή και οι δύο πλευρές καλύπτονται πλήρως με την οθόνη, το Το Xiaomi Mi Mix Alpha δεν προσφέρει φυσικό κουμπί. Αντ ‘αυτού, η μάρκα εκμεταλλεύεται εικονικά κουμπιά με απτική ανατροφοδότηση όπως το Vivo Nex 3 που διαθέτει μια έντονα καμπύλη οθόνη καταρράκτη. Για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το smartphone διαφημίζεται με Snapdragon 855+ επομένως συμβατό με 5G. Υποστηρίζεται από 12 GB μνήμης RAM και 512 GB χώρο αποθήκευσης UFS 3.0.

Τέλος, το Xiaomi Mi Mix Alpha θα προσφέρει έναν τριπλό αισθητήρα φωτογραφιών. Η μονάδα 108 megapixel θα συνοδεύεται από φακό εξαιρετικά ευρείας γωνίας 20 MP και τηλεφακό 12 MP. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4050 mAh και το smartphone είναι συμβατό με την ίδια γρήγορη φόρτιση 40 W με το νέο Xiaomi Mi 9 Pro 5G.

Το Xiaomi Mi Mix Alpha δεν θα κυκλοφορήσει αμέσως

Το smartphone είναι προς το παρόν σε ένα πρωτότυπο στάδιο. Η Xiaomi το παρουσιάζει ως μια ιδέα του οποίου το επιχειρηματικό μοντέλο θα κυκλοφορήσει σύντομα. Όπως το Galaxy Fold της Samsung, θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένες ποσότητες στην τιμή των 19,999 γιουάν, ή περισσότερα από 2.500 ευρώ. Δεν δίνεται.