Τραπεζική κάρτα: όλο και περισσότερες τράπεζες επιστρέφουν μέρος των εξόδων των πελατών τους

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 26 Νοεμβρίου 2019 στις 17 ώρες και 19 λεπτά

Οι τράπεζες δεν διστάζουν πλέον να επιστρέψουν μέρος των εξόδων των πελατών τους με τραπεζικές κάρτες. Η στρατηγική επιστροφής χρημάτων, η οποία έχει αποδείξει την αξία της με ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, κερδίζει έτσι έδαφος μεταξύ των τραπεζών που προσφέρουν αποζημίωση κατά μέσο όρο 5% και έως 12% των αγορών που πραγματοποιούν οι πελάτες τους.

Ανακτώντας από το λογαριασμό σας μέρος του ποσού των αγορών που έχετε πραγματοποιήσει με πιστωτική κάρτα, αυτό προσφέρουν πολλές τράπεζες στη Γαλλία που ευθυγραμμίζονται με αυτήν τη στρατηγική, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στους Αμερικανούς ομολόγους τους. Οι Neobanks N26, Max, αλλά και οι παραδοσιακές τράπεζες όπως οι Crédit Agricole, LCL, BNP Paribas ή ακόμη και η Société Générale δωρίζουν ένα μέρος των δαπανών των πελατών τους, όχι με τη μορφή πόντων επιβράβευσης ή κουπονιών που θα χρησιμοποιηθούν, αλλά με πραγματικά χρήματα επέστρεψαν στο δικό τους κάρτα τράπεζας. Αυτή είναι η αρχή της επιστροφής χρημάτων που δανείστηκε από ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου που το έχουν διαδώσει στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια: eBuyClub, Poulpeo ή ακόμα και iGraal.

Ενώ οι αποζημιώσεις μέχρι στιγμής περιορίζονται σε διαδικτυακές αγορές, η Société Général μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων που στοχεύει στην επιστροφή μέρους των εξόδων των πελατών για αγορές που πραγματοποιούνται σε φυσικά καταστήματα συγκεκριμένων συνεργατών. Αυτό συμβαίνει με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt (12% των δαπανών που επιστρέφονται), την επωνυμία παπουτσιών André (10%) ή ακόμη και την Conforama με αποδόσεις 6%. Το πρόγραμμα αφορά επίσης αγορές που πραγματοποιούνται μέσω εφαρμογών για κινητά και ιστότοπωντελείωσε 800 μάρκες συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων των Fnac, Darty, La Redoute κ.λπ.

Σε αντάλλαγμα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι τελευταίοι είναι ικανοποιημένοι για να επωφεληθούν από την αυξημένη προβολή που προσφέρει η Société Générale. Οι πληρωμές που λαμβάνονται από πελάτες συσσωρεύονται σε ένα pot που μπορεί να ακολουθηθεί σε πραγματικό χρόνο στη διεπαφή διαβούλευσης λογαριασμού. Ο πελάτης μπορεί να ζητήσει να πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό του μόλις το pot φτάσει τα 20 €.