Το Zone-Telechargement γίνεται Ζώνη-Κατάλογος για να αναφερθεί ξανά από την Google

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Ιανουαρίου 2020 στις 10 ώρες και 05 λεπτά

Σύμβολο παράνομης λήψης στη Γαλλία, η πύλη Zone-Telechargement αλλάζει ξανά το όνομά της. Γίνεται Ζώνη-Κατάλογος, μια επιλογή που έγινε με σκοπό την παράκαμψη της αποδέσμευσης της Google. Μια αλλαγή ονόματος που έρχεται μετά από ένα μακρύ και ταραχώδες ταξίδι.

Ένας ιστότοπος που προσφέρει δωρεάν λήψεις μπορεί προφανώς να ζει μόνο με δωρεές ή έσοδα από διαφημίσεις. Και, τόσο για το ένα όσο και για το άλλο, εξαρτώνται από το κοινό. Είναι λογική. Ωστόσο, για να έχουμε κοινό σήμερα, υπάρχει μόνο μία λύση: το Google. Με μεγάλη ηγετική θέση στο SEO, η μηχανή αναζήτησης παραμένει το υποχρεωτικό πέρασμα για τη συντριπτική πλειονότητα των χρηστών του Διαδικτύου σήμερα, παρά τις πολλές προσπάθειες του διαγωνισμού.

Διαβάστε επίσης: Όταν οι ιστότοποι torrent προέρχονται από κατόχους δικαιωμάτων για διαφήμιση

Εάν δεν έχετε καταχωρηθεί στη μηχανή αναζήτησης Google, απλά δεν υπάρχει. Επομένως, σε αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να κερδίσετε έσοδα από το κοινό σας. Αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετώπισε το Zone-Telechargement, ένας θειικός παράνομος ιστότοπος λήψης με πολλαπλές ενσαρκώσεις που, στην τελευταία του έκδοση, αναφέρθηκε από την Google. Για την επίλυση του προβλήματος, οι διαχειριστές άλλαξαν το όνομα της τοποθεσίας σε Λήψη καταλόγου. Πριν επιστρέψετε στο παλιό και ακόμη και χρησιμοποιώντας και τους δύο τομείς ταυτόχρονα.

Δεν έχει πλέον το όνομα, αλλά διατηρεί τη λειτουργία

Αλλά αυτό δεν φαινόταν αρκετό. Το Zone-Telechargement αλλάζει για άλλη μια φορά το όνομα και τη διεύθυνση URL. Ο ιστότοπος ονομάζεται τώρα Directory Directory, καταργώντας έτσι τον όρο “Λήψη”, ο οποίος σίγουρα είναι πολύ γνωστός σήμερα. Ωστόσο, η αρχή παραμένει η ίδια όπως πριν: ένας κατάλογος συνδέσμων απευθείας λήψης (και παράνομος, ας το πούμε ξανά).

Διαβάστε επίσης: Ζώνη λήψης: γιατί το Chrome αποκλείει την πρόσβαση στον ιστότοπο των πειρατών

Zone-Telechargement, όλοι γνωρίζουν τουλάχιστον το όνομά του. Πρέπει να πούμε ότι αυτός ο ιστότοπος, που ξεκίνησε το 2010, κατατάχθηκε στην 11η θέση μεταξύ των ιστότοπων με τις περισσότερες επισκέψεις στη Γαλλία. Ήταν ακόμη 1η στην κατηγορία των καταλόγων συνδέσμων. Ένας στους 20 Γάλλους συμβουλεύτηκε τον ιστότοπο. Αυτό ήταν φυσικά πριν από το βάναυσο κλείσιμο του στις 28 Νοεμβρίου 2016 από την εθνική χωροφυλακή. Έκτοτε, οι σχεδιαστές του ιστότοπου έχουν βιώσει πολλές αποτυχίες, μεταξύ της παραβίασης των βάσεων δεδομένων τους και της κατάργησης από την Google.