Το YouTube Music συνδέει πλέον τραγούδια χωρίς παύση στο Android και στον ιστό

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Μουσική YouTube μπορεί πλέον να κάνει αλυσίδα μουσικής χωρίς παύση σε Android και στον ιστό. Ένα χαρακτηριστικό που ήταν από καιρό εμφανές μεταξύ των κύριων ανταγωνιστών, όπως το Spotify και το Apple Music. Η λειτουργικότητα προορίζεται για συνδρομητές που πληρώνουν.

Το YouTube Music είναι μια πρόσφατη πλατφόρμα ροής ήχου (με βίντεο): η υπηρεσία υπάρχει μόνο από το 2018 – και ενώ η Google προσφέρει πράγματι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην αγορά, η ίδια η πλατφόρμα δεν είναι τεχνικά ακόμη αρκετά στο επίπεδο του τι προσφέρουν οι κύριοι ανταγωνιστές του, όπως το Spotify και το Apple Music. Αλλά έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος: όταν ξεκίνησε, η υπηρεσία όντως απογυμνώθηκε – δεν υπήρχαν ούτε αυτές οι λίστες αναπαραγωγής που δημιουργήθηκαν αυτόματα για να ανακαλύψουν μουσική όπως Ανακαλύψεις της εβδομάδας στο Spotify, κάτι που συμβαίνει τώρα.

Ωστόσο, παρέμεινε ένα κάπως ενοχλητικό πρόβλημα: σε αντίθεση με άλλες μεγάλες πλατφόρμες στην αγορά, η Μουσική YouTube δεν σας επέτρεψε μέχρι τώρα να κάνετε αλυσίδες τραγουδιών χωρίς να κάνετε παύση μεταξύ κάθε τίτλου. Η λεγόμενη «χωρίς διαφορά» ανάγνωση (χωρίς παύση) είναι ωστόσο απαραίτητη, για παράδειγμα, για να ακούσετε ένα άλμπουμ υπό τις ίδιες συνθήκες με το φυσικό άλμπουμ. Για παράδειγμα, ο ανεμιστήρας Radiohead που είμαι θα σας πω ότι θα ακούσετε Παιδί Α ή Αμνηστικός από το Radiohead (δύο άλμπουμ όπου τα κομμάτια συνδυάζονται πολύ καλά μεταξύ τους) με τη σιωπή μεταξύ των κομματιών είναι κρεοπωλείο …

Εν ολίγοις, ήταν δύσκολο να τοποθετηθεί ως υπηρεσία που εκτιμάται από τους λάτρεις της μουσικής χωρίς να προσθέσει αυτόν τον τύπο λειτουργικότητας. Προς το παρόν, μόνο οι Premium συνδρομητές επωφελούνται από την άμεση εναλλαγή από το ένα κομμάτι στο άλλο. Η λειτουργικότητα είναι αποκλειστική για τον ιστότοπο και την έκδοση Android της υπηρεσίας. Εκτός από αυτήν την αλλαγή, η Google πρόσθεσε επίσης μια δυνατότητα που έλειπε απογοητευτικά: τη δυνατότητα επιλογής της προεπιλεγμένης ποιότητας ανάγνωσης.