Το YouTube Music κυκλοφορεί την εξατομικευμένη λίστα αναπαραγωγής Spotify “Discoveries of the Week”

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 23 Σεπτεμβρίου 2019 στις 15 ώρες και 48 λεπτά

Το YouTube Music λανσάρει μια εξατομικευμένη λίστα αναπαραγωγής περίπου πενήντα κομματιών, παρόμοια με το “Discoveries of the Week” του Spotify, για να επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν νέους καλλιτέχνες κάθε εβδομάδα. Η εξατομίκευση βασίζεται στην πρόσφατη ακρόασή σας και εμφανίζει κομμάτια καλλιτεχνών που σας αρέσουν και δεν έχετε ακούσει ή δεν έχετε ακούσει για πολύ καιρό.

Όλα τα Deezer, Apple Music, Spotify και YouTube Music παρέχουν πρόσβαση σε τεράστια ποσότητα τραγουδιών, άλμπουμ και καλλιτεχνών σε μια ποικιλία κινητών συσκευών και υπολογιστών. Οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες λειτουργούν βάσει ενός επιχειρηματικού μοντέλου freemium – επομένως με μια δωρεάν έκδοση και μια έκδοση επί πληρωμή. Και συνολικά, όλα προσφέρουν λίγο πολύ τα ίδια χαρακτηριστικά, με μερικά μικρά «έξτρα» για κάθε ένα.

Το Youtube Music λανσάρει τα “Discoveries of the week”

Αλλά εάν το Spotify παραμένει, μακράν, η πιο χρησιμοποιημένη πλατφόρμα ροής μουσικής στον κόσμο, και πιθανώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί λόγοι για αυτό. Για παράδειγμα, οι χρήστες της υπηρεσίας πράσινου λογότυπου απολαμβάνουν προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής για χρόνια – και πρέπει να πούμε ότι οι επιλογές που προσφέρουν είναι ιδιαίτερα καλές, αρκεί να “αρέσουν” τακτικά τίτλοι που σας αρέσουν. .

Στο Spotify, αυτές οι εξατομικευμένες λίστες αναπαραγωγής έχουν πολλές μορφές. Υπάρχουν οι καθημερινές “Mixes”, οι οποίες καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τραγούδια που γνωρίζετε ήδη. Αλλά για τη λίστα αναπαραγωγής “Discoveries of the week”, αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Υπάρχουν πράγματι πολλές ευχάριστες εκπλήξεις εκεί – τόσο πολύ για μερικούς, αυτή η εβδομαδιαία λίστα αναπαραγωγής δικαιολογεί την πληρωμή της συνδρομής premium.

Το Spotify το εξηγεί “Ανακαλύψεις της εβδομάδας” ενημερώνονται αυτόματα τη Δευτέρα και “Εμπνέεται από αυτό που ακούτε εσείς και άλλοι χρήστες με παρόμοια γούστα με τα παράθυρα”. Αλλά ο διαγωνισμός θα μπορούσε γρήγορα να καλύψει το Spotify. Σε κάθε περίπτωση, το YouTube αποφάσισε να δείξει την εμπειρία του σε αλγόριθμους για να σας προσφέρει το ίδιο είδος λίστας αναπαραγωγής στη Μουσική YouTube. Αυτό ονομάζεται “Discover Mix” και όπως το Spotify, είναι μια επιλογή (από 49 τραγούδια) εξατομικευμένη και ενημερωμένη κάθε εβδομάδα – Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης: Η Μουσική YouTube και η Μουσική Google Play έχουν μόνο 15 εκατομμύρια συνδρομητές, πολύ πίσω από το Spotify

Οι χρήστες αναφέρουν στο Reddit για να αρχίσουν να βλέπουν αυτήν την καινοτομία. Όπως και με το Spotify, αυτή η λίστα αναπαραγωγής εμφανίζει κυρίως τραγούδια που δεν γνωρίζετε ακόμα και είναι πιθανό να τους αρέσει, με βάση τα πρόσφατα έργα σας. Αυτή τη στιγμή αυτή η λίστα αναπαραγωγής βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης – δεν έχουμε ακόμη πρόσβαση σε αυτήν από αυτήν τη συγγραφή.

Πηγή: Engadget