Το YouTube Music θα ενσωματωθεί πλέον σε συσκευές Android, αντίο Μουσική Google Play

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google μόλις ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή YouTube Music θα είναι πλέον ενσωματωμένη σε όλες τις συσκευές με Android. Αντικαθιστά επομένως τη Μουσική Google Play, η οποία προορίζεται να εξαφανιστεί στο άκρο του Play Store.

Αντίο Μουσική Google Play : Η Google ετοιμάζεται να αντικαταστήσει αυτήν την εφαρμογή με Μουσική YouTube, το οποίο θα ενσωματωθεί συστηματικά σε όλα τα smartphone και τα tablet που πωλούνται Android 9 (Πίτα) και Android 10. Η Google το είχε ήδη ανακοινώσει αρκετές φορές και μόλις έκανε ένα νέο βήμα για να “αναγκάσει” τους χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με τη Μουσική Google Play να μεταναστεύσουν στην άλλη πλατφόρμα της.

Διαβάστε επίσης: Η Μουσική YouTube κυκλοφορεί την εξατομικευμένη λίστα αναπαραγωγής της, όπως το “Discoveries of the Week” από το Spotify

Η μετεγκατάσταση στη Μουσική YouTube δεν έχει ολοκληρωθεί

Ενώ η εφαρμογή YouTube Music έπρεπε προηγουμένως να ληφθεί από το Google Play Store, αυτό σύντομα δεν θα ισχύει. Αυτό θα είναι άμεσα προεγκατεστημένο σε Android. Ο γίγαντας του Mountain View ωθεί τους χρήστες στο YouTube Music, το οποίο από μόνο του δεν είναι κακό, καθώς η εφαρμογή Play Music άρχισε να μεγαλώνει. Αντίθετα, η πλατφόρμα YouTube Music και οι εφαρμογές της για κινητά συνεχίζουν να γίνονται πλουσιότερες. Αντίθετα, η Google δεν έχει ακόμη μετεγκαταστήσει λήψεις για συνδρομητές της Μουσικής Google Play. Επομένως, πολλοί χρήστες ενδέχεται να μην είναι ακόμη έτοιμοι να πραγματοποιήσουν μετεγκατάσταση στο YouTube Music.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Google προσπαθεί με κάθε τρόπο να ισιώσει τη γραμμή εναντίον των ανταγωνιστών της, όπως η Deezer, η Spotify ή η Apple Music. Τον περασμένο Μάιο, η Μουσική YouTube και η Μουσική Google Play είχαν μόνο 15 εκατομμύρια συνδρομητές, έναντι 100 εκατομμυρίων από την Spotify και 60 εκατομμύρια από την Apple. Μένει να δούμε αν αυτή η στρατηγική θα αποδώσει ή εάν, όπως ορισμένοι από τους ανταγωνιστές της (όπως η Microsoft και η Groove Music), η Google θα αναγκαστεί κάποια μέρα να πετάξει. Ωστόσο, δεδομένης της δημοτικότητας του YouTube, πιθανότατα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Πηγή: Ιστολόγιο Google