Το YouTube μετατρέπει την εφαρμογή για κινητά σε τηλεχειριστήριο φωνής

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 23 Δεκεμβρίου 2019 στις 17 ώρες και 57 λεπτά

Το YouTube είναι εμπλουτισμένο στο τέλος του έτους με πολλές δυνατότητες. Ένας από αυτούς μετατρέπει την εφαρμογή που είναι διαθέσιμη σε Android ή iOS σε τηλεχειριστήριο φωνής. Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της εφαρμογής YouTube που υπάρχει σε ορισμένες συνδεδεμένες τηλεοράσεις. Το YouTube ανακοινώνει επίσης τη συμβατότητα της εφαρμογής του για το Fire TV με την Alexa, τον εικονικό βοηθό του Amazon.

Το YouTube εκμεταλλεύεται αυτό το τέλος του έτους για να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Η πλατφόρμα ροής της Google δημοσίευσε ένα μήνυμα αυτό το Σαββατοκύριακο στον ιστότοπο υποστήριξής του που παρουσιάζει όλες τις τελευταίες ειδήσεις. Είναι τρεις σε αριθμό. Και δεν είναι όλοι χρήσιμοι για όλους τους χρήστες, αφού αφορούν κυρίως την εγκάρσια εμπειρία (κατανοήστε μεταξύ δύο μέσων προβολής, είτε πρόκειται για τηλεόραση, αποκωδικοποιητή, παιχνίδι ή / και smartphone).

Διαβάστε επίσης: Youtube Premium: Η Google επιδιώκει να διατηρήσει τους συνδρομητές της με κάθε κόστος προσφέροντας το Nest Mini

Το πρώτο και σίγουρα αυτό που θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η λειτουργία τηλεχειριστηρίου φωνής. Η ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να ξεκινήσετε μια φωνητική αναζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σε άλλη συσκευή, συμπεριλαμβανομένης μιας έξυπνης τηλεόρασης. Μια λειτουργία που θυμίζει αυτήν που προσφέρει η Apple με το iPhone και το Apple TV (στην τελευταία περίπτωση, η απομακρυσμένη φωνητική αναζήτηση είναι επίσης καθολική και δεν περιορίζεται στο YouTube).

Η προϋπόθεση: να έχετε ένα smartphone και μια τηλεόραση με εγκατεστημένη την εφαρμογή YouTube σε καθένα από αυτά. Σημειώστε ότι το λειτουργικό σύστημα smartphone δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό Android, καθώς λειτουργεί επίσης με την έκδοση iOS. Πρέπει επίσης να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και στις δύο εφαρμογές. Η πλατφόρμα ροής ελπίζει ότι η αναζήτηση στο YouTube σε μια συνδεδεμένη τηλεόραση θα είναι ευκολότερη.

Στοχευμένες προτάσεις, ακόμη και στην τηλεόραση

Δεύτερη καινοτομία, η λειτουργία που καθιστά δυνατή τη δημιουργία πολλών προφίλ με έναν λογαριασμό έχει επεκταθεί στην εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη σε συνδεδεμένες τηλεοράσεις. Εάν έχετε δημιουργήσει πολλά προφίλ για κάθε μέλος της οικογένειας για να λάβετε στοχευμένες προτάσεις για κάθε ένα, Αυτά θα υποστηρίζονται τώρα στο σαλόνι σας. Το ενεργό προφίλ είναι ορατό στο μενού περιβάλλοντος στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Και σε αυτόν τον χώρο είναι δυνατή η μετάβαση από τον ένα χρήστη στον άλλο.

Τελευταία καινοτομία, η έκδοση YouTube που είναι αφιερωμένη στο Amazon Fire TV είναι πλέον συμβατή με την Alexa. Επομένως, είναι πλέον δυνατό να κάνετε φωνητικά αιτήματα με τον εικονικό βοηθό προεγκατεστημένο στον αποκωδικοποιητή της τοποθεσίας εμπόρου. Η συμβατότητα του YouTube με το Fire TV είναι ακόμα πολύ πρόσφατη, καθώς χρονολογείται μόνο από τον Οκτώβριο. Ακολουθεί τη συμφιλίωση των δύο αμερικανικών εταιρειών. Ταυτόχρονα, η συμβατότητα HDR του YouTube έχει επεκταθεί. Τώρα φτάνει στις τελευταίες οικιακές κονσόλες της Sony, το PlayStation 4 και το PlayStation 4 Pro.