Το YouTube καταργεί τη δυνατότητα ιδιωτικής συνομιλίας από τον Σεπτέμβριο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το YouTube αποφάσισε να θέσει εκτός λειτουργίας τα ιδιωτικά μηνύματα που ενσωματώθηκαν στην πλατφόρμα από τις 18 Σεπτεμβρίου 2019. Η πλατφόρμα δεν δίνει συγκεκριμένο λόγο για αυτήν τη διαγραφή – η σελίδα υποστήριξης εξηγεί απλώς ότι το YouTube θα επικεντρωθεί τώρα σε δημόσιες συνομιλίες.

Το YouTube θα καταργήσει μια λειτουργία από την πλατφόρμα και τις εφαρμογές της. Σύμφωνα με μια νέα επίσημη ανάρτηση στις σελίδες υποστήριξης του YouTube, δεν θα είναι πλέον δυνατή η αποστολή (ή η αποστολή μεταξύ τους) απευθείας μηνυμάτων από τις 18 Σεπτεμβρίου 2018. Το χαρακτηριστικό αυτό πιθανότατα δεν χρησιμοποιήθηκε – δεδομένης της πολλαπλότητας των πιο δημοφιλών εναλλακτικών λύσεων όπως το Facebook Messenger και το WhatsApp – αλλά μερικοί το χρησιμοποιούσαν τακτικά, μεταξύ άλλων, για να μοιράζονται πιο εύκολα βίντεο μεταξύ διαφόρων συσκευών.

Το YouTube δεν θα επιτρέπει πλέον ιδιωτική συνομιλία από τις 18 Σεπτεμβρίου 2019

Σύμφωνα με τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του YouTube, άλλοι το χρησιμοποιούσαν επίσης για να κάνουν το YouTube ένα πραγματικό κοινωνικό δίκτυο. Ένας χρήστης εξηγεί για παράδειγμα: “Το YouTube είναι η πλατφόρμα στην οποία γνώρισα τους φίλους μου στο διαδίκτυο και τον τρόπο επικοινωνίας μαζί τους”. Αλλο : «Έχω πολλούς φίλους στο YouTube. Έχουμε δημιουργήσει πολύ ισχυρούς συνδέσμους. Λίγο σαν οικογένεια. Σας παρακαλούμε. Μην καταργήσετε αυτήν τη λειτουργία »ικετεύει την πλατφόρμα.

Πολλά μηνύματα είναι προς αυτή την κατεύθυνση και προτρέπουν το YouTube να διατηρήσει τη λειτουργία ζωντανής συνομιλίας. Από την πλευρά του, το YouTube δεν δίνει πραγματικά έναν συγκεκριμένο λόγο για να δικαιολογήσει την απόφασή του: “Επανεξετάζουμε συνεχώς τις προτεραιότητές μας και αποφασίσαμε να τερματίσουμε τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων στο YouTube για να επικεντρωθούμε στις δημόσιες συνομιλίες”, λένε οι διαχειριστές του ιστότοπου.

Διαβάστε επίσης: Το YouTube δοκιμάζει ένα νέο σχέδιο που οι άνθρωποι μισούν!

Χρησιμοποιούσατε τη λειτουργία ζωντανής συνομιλίας; Θα μετανιώσετε για την εξαφάνισή του; Μοιραστείτε τα σχόλιά σας στα σχόλια αυτού του άρθρου!