Το YouTube κάνει τα παιδιά της Αμερικής να ονειρεύονται, στην Κίνα οι άνθρωποι ονειρεύονται να γίνουν αστροναύτες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το YouTuber είναι το πιο επικαλούμενο επάγγελμα από παιδιά στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ρωτήθηκε τι θέλουν να κάνουν αργότερα. Ένα επάγγελμα που δεν υπήρχε πριν από 10 χρόνια, συμβολίζοντας βαθιές αλλαγές στην κοινωνία μας. Στην Κίνα, ωστόσο, οι αστροναύτες εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς.

squeezie
Γαλλικά YouTuber Squeezie

Όταν μας ρωτήθηκαν ως παιδί ποιο επάγγελμα θέλαμε να κάνουμε αργότερα, συχνά πυροδοτήθηκε ο πυροσβέστης, ο μυστικός πράκτορας ή η αστυνομία. Αλλά από τότε, η κοινωνία έχει αλλάξει και έτσι έχουν τις απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα. Αυτό βλέπουμε με τα αποτελέσματα μιας έρευνας 3.000 παιδιών ηλικίας 8 έως 12 ετών από το ινστιτούτο Harris Poll, το οποίο ανέθεσε η μάρκα παιχνιδιών Lego και μεταδόθηκε από το Business Insider.

YouTuber: αυτή είναι η δουλειά που θέλουν να κάνουν τα παιδιά της Αμερικής και της Βρετανίας

Η έρευνα μας λέει ότι το πιο δημοφιλές επάγγελμα με παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τώρα YouTuber (30% για τους Βρετανούς και 29% για τους Αμερικανούς). Ενδιαφέρον με διάφορους τρόπους: είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί καθεστώς αυτοαπασχόλησης και που δεν υπήρχε πριν από δέκα χρόνια. Είναι επίσης διασκεδαστικό να σημειωθεί ότι σε αυτές τις δύο χώρες με πολύ παρόμοιες κουλτούρες, τα 5 κορυφαία επαγγέλματα για τα παιδιά είναι πανομοιότυπα. Ακολούθησε δάσκαλος, επαγγελματίας αθλητής, μουσικός και αστροναύτης.

Διαβάστε επίσης: Ένας Youtuber γελοιοποιεί τους κλέφτες με μια βόμβα πακέτο glitter, σε βίντεο

Αστροναύτης που είναι η νούμερο ένα επιλογή στην Κίνα, όπου η κατάκτηση του διαστήματος ονειρεύεται ακόμα. Το YouTubeur, από την άλλη πλευρά, είναι το λιγότερο αναφερόμενο επάγγελμα από τους πέντε προτεινόμενους (18%), δύο φορές λιγότερο από ό, τι για την τέταρτη κατάταξη, αθλητής, ο οποίος αποκτά 37%. Φαίνεται λοιπόν ότι η Lego ενδιαφέρεται περισσότερο για την εμπορία φιγούρων και παιχνιδιών αστροναυτών στο Μέσο Βασίλειο.

επάγγελμα του youtubeur
Τα παιδιά που ερωτήθηκαν θα μπορούσαν να επιλέξουν τρεις απαντήσεις
Πίστωση: Harris Poll

Πηγή: Business Insider