Το Youtube επιτρέπει στα μεγαλύτερα κανάλια να παραβιάζουν τους κανόνες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 12 Αυγ 2019 στις 20 ώρες και 43 λεπτά

Ο θρύλος υποστηρίζει ότι το YouTube είναι πιο ευέλικτο με τα πιο δημοφιλή κανάλια. Σύμφωνα με τους συντονιστές της πλατφόρμας, ο θρύλος δεν είναι ένας: πιο κερδοφόρος για την εταιρεία, το αστέρι Youtubers μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες με ατιμωρησία.

Σε μια συνέντευξη με την Washington Post, συντονιστές της πλατφόρμας του YouTube (πρώην και τρέχων) ρίχνουν ένα πεζοδρόμιο στη λίμνη. Κουρασμένοι από τις πρακτικές της εταιρείας, καταγγέλλουν την πολιτική της έναντι των δημιουργών περιεχομένου. Ενώ το YouTube ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει τους ίδιους κανόνες σε όλους, οι συντονιστές το εξηγούν οι μεγαλύτερες αλυσίδες επωφελούνται από την προτιμησιακή μεταχείριση. Εξηγούν στην Washington Post:

Οι δημοφιλείς χρήστες YouTube συχνά λαμβάνουν ειδική μεταχείριση με τη μορφή πιο ευέλικτων ερμηνειών κανόνων περιεχομένου γραφικών.

Αναφέρουν παγκοσμίου φήμης δημιουργούς για να δείξουν το σημείο τους. Σύμφωνα με αυτούς, ο Logan Paul (που τιμωρήθηκε μετά από ένα αμφιλεγόμενο βίντεο), ο Steven Crowder ή ο Pew Die Pie (η μεγαλύτερη αλυσίδα εδώ και χρόνια) κατάφεραν να αποφύγουν τις κυρώσεις που θα επέβαλε η εταιρεία χωρίς περιορισμούς σε λιγότερο γνωστούς δημιουργούς.

Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο περισσότερο είναι αποδεκτό

Όπως μπορεί να μαντέψει κανείς, Οι λόγοι αυτής της ευνοιοκρατίας βασίζονται κυρίως σε οικονομικά συμφέροντα. Το YouTube κερδίζει χρήματα από διαφημίσεις που προβάλλονται σε κανάλια δημιουργών, πριν ή κατά τη διάρκεια βίντεο. Όσο περισσότερο παρακολουθεί κανάλι, τόσο περισσότερες διαφημίσεις εμφανίζονται, τόσο περισσότερες συμβάσεις έχουν οι διαφημιζόμενοι.

Η τιμωρία ενός Youtuber που έχει αρκετά εκατομμύρια συνδρομητές θα μειώσει τις προσφορές μεταξύ διαφημιζόμενων. Για το YouTube, θα ήταν σαν να τραβάτε τον εαυτό σας με τα πόδια. Ωστόσο, η πλατφόρμα δεν αναλαμβάνει κανέναν κίνδυνο να εφαρμόσει τους ίδιους κανόνες για όλους. Ένα δημοφιλές Youtuber δεν θα είχε καμία απόδραση ακόμα κι αν τιμωρήθηκε για παράβαση των κανόνων. Ελλείψει εναλλακτικών πλατφορμών, η σαμποτάζ των χρόνων εργασίας στο YouTube δεν φαίνεται να είναι μια από τις βιώσιμες λύσεις.