Το YouTube επιστρέφει στο Fire Stick και το Prime Video φτάνει στο Chromecast

Το YouTube επιστρέφει στο Fire Stick και το Prime Video φτάνει στο Chromecast

Τελειώνοντας αυτό που είχε γίνει «ψυχρός πόλεμος υψηλής τεχνολογίας», τόσο η Amazon όσο και η Google ανακοίνωσαν (ξανά μετά από αρκετούς μήνες) ότι Το Amazon Prime Video υποστηρίζει τώρα την αναπαραγωγή σε Chromecast και Android TV ενώ Το YouTube είναι ξανά διαθέσιμο στο Fire Stick είναι Fire TV.

Η διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια όταν η Amazon αποφάσισε να αφαιρέσει το Chromecasts από το κατάστημά τους, καθώς βρίσκονται σε άμεσο ανταγωνισμό με τα Fire Sticks. Σε απάντηση, η Google κατάργησε την εφαρμογή YouTube από το Fire Sticks, καθώς παραβίασε την εταιρική πολιτική, χωρίς να επιτρέπει την εγγραφή σε κανάλια και να σχολιάζει βίντεο.

Εκτός από την εισαγωγή υποστήριξης για το Chromecast, η Google λαμβάνει επίσης μέτρα για να ενσωματώσει σωστά το περιεχόμενο Amazon στο ίδιο επίπεδο με μερικές από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες ροής. Συγκεκριμένα, όπως συμβαίνει ήδη με το Netflix, εγγυάται πλήρη συμβατότητα με τις φωνητικές εντολές του Βοηθού Google σε smartphone, tablet, Smart TV (διατίθενται επίσης στα ιταλικά για λίγες ώρες) και στο Google Home.

Αφού συνδέσετε την εφαρμογή Amazon στον Λογαριασμό Google, θα μπορείτε να πείτε πράγματα όπως “αναπαραγωγή του Τζακ Ράιαν του Αμαζονίου στην τηλεόραση” και να λάβετε την υπηρεσία να ανταποκριθεί σωστά. Αυτός είναι ένας πρόσθετος τρόπος απλοποίησης της πρόσβασης σε περιεχόμενο χρησιμοποιώντας μόνο φωνή.

Αντιθέτως, ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη πλήρης ενοποίηση μεταξύ Alexa και YouTube, τουλάχιστον στην Ιταλία. Στις ΗΠΑ υπήρξε εδώ και πολύ καιρό ο έλεγχος των τηλεοράσεων Fire μέσω της Alexa, αλλά, περίεργα, αυτή η λειτουργία δεν έχει φτάσει ποτέ στα ιταλικά.

Ανακεφαλαιώνοντας τα πάντα λίγο, ξεκινώντας από σήμερα η επίσημη εφαρμογή YouTube επιστρέφει στο Fire TV Stick (2ης γενιάς), το Fire TV Stick 4K, το Fire TV Cube, το Fire TV Stick Basic Edition και τις έξυπνες τηλεοράσεις (Fire TV Edition) των Toshiba, Insignia, Element και Westinghouse.

Από την άλλη πλευρά, με την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Amazon Prime Video για Android και iOS, μπορείτε πλέον να αποκτήσετε πρόσβαση στο εικονίδιο Chromecast.