Το YouTube αρνείται ότι θέλει να απομακρύνει τα κανάλια που δεν του φέρνουν τίποτα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ενημέρωση 12 Νοεμβρίου 2019:

Το YouTube αρνήθηκε γρήγορα ότι σκόπευε να καταργήσει κανάλια που δεν βγάζουν αρκετά χρήματα. “Ενδέχεται να διακόψουμε ορισμένες λειτουργίες ή τμήματα της υπηρεσίας YouTube, για παράδειγμα, εάν είναι ξεπερασμένες ή χρησιμοποιούνται πολύ λίγα. Δεν επηρεάζει τους δημιουργούς ή τους χρήστες του Διαδικτύου », λέει το YouTube στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Προφανώς, οι όροι υπηρεσίας του YouTube έχουν παρεξηγηθεί.

Κακή τύχη για τους χρήστες YouTube που συλλέγουν μόνο μερικές δεκάδες προβολές για κάθε βίντεο που δημοσιεύτηκε. Η πλατφόρμα ροής της Google πρόκειται να τους μειώσει το ελάχιστο εισόδημα που μπορούν να δημιουργήσουν από τη δημιουργία τους.

Ναί Youtube από καιρό σε καιρό αλλάζει το περιβάλλον της, καθώς η πλατφόρμα έκανε πρόσφατα με τα βίντεό της να εμφανίζονται στις προτάσεις, αλλά και μερικές φορές αλλάζει κανονισμός λειτουργίας. Αυτή τη φορά, η αλλαγή που πραγματοποιήθηκε μπορεί να επηρεάσει τους YouTubers που μόλις ξεκινούν ή που χάνουν ταχύτητα. Η πλατφόρμα που επιθυμεί να αποφέρει περισσότερα κέρδη, διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει κανάλια που δεν βγάζουν αρκετά χρήματα.

Το YouTube θα δώσει στους χρήστες χρόνο για τη μετεγκατάσταση των βίντεό τους

Έτσι, το YouTube έχει αποφασίσει ότι μπορεί να αφαιρέσει κανάλια που δεν αποφέρουν αρκετά έσοδα. «Το YouTube ενδέχεται να τερματίσει την πρόσβασή σας ή την πρόσβαση του Λογαριασμού σας Google σε ολόκληρη ή σε μέρος της υπηρεσίας, εάν το YouTube θεωρεί, κατά την απόλυτη κρίση του, ότι η υπηρεσία που σας παρέχεται δεν είναι πλέον εμπορικά βιώσιμη. ” Ωστόσο, το YouTube καθορίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι χρήστες θα ειδοποιηθούν πριν από αυτόν τον τερματισμό. Επιπλέον, οι YouTubers θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να εξαγάγουν τα βίντεό τους, εκτός εάν παραβιάζουν το νόμο ή δεν αναλαμβάνουν νομικές ευθύνες έναντι του YouTube ή των συνεργατών του. Τελικά, το νέο συμβόλαιο κινδυνεύει να θέσει τις μικρές αλυσίδες σε μειονεκτική θέση, προς όφελος των μεγαλύτερων αλυσίδων που μπορούν να συνεχίσουν να παραβιάζουν τους κανόνες όπως κρίνουν κατάλληλο.

Η πρόταση υπονοεί ότι οι ενδιαφερόμενοι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να δημοσιεύουν ένα βίντεο, όπως εξηγεί το YouTube στη σελίδα του: Εάν ο Λογαριασμός σας Google τερματιστεί ή η πρόσβαση του Λογαριασμού σας Google στην υπηρεσία είναι περιορισμένη, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ορισμένες πτυχές της υπηρεσίας (όπως μόνο προβολή) χωρίς λογαριασμό και αυτή η συμφωνία θα συνεχίσει να ισχύει για έναν λογαριασμό. τέτοια χρήση. Εάν πιστεύετε ότι ο Λογαριασμός σας Google έχει κλείσει κατά λάθος, μπορείτε να υποβάλετε ένσταση χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή: YouTube