Το YouTube αλλάζει τη σχεδίαση σε υπολογιστή και σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια βίντεο εμφανίζονται στις προτάσεις

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το YouTube εγκαινιάζει μια νέα σχεδίαση σε υπολογιστή. Οι μικρογραφίες καταλαμβάνουν πλέον περισσότερο χώρο, μειώνοντας τον αριθμό των βίντεο που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα. Η εφαρμογή καθιστά επίσης δυνατή την παράκαμψη των συστάσεων που καθορίζονται από τους αλγόριθμους της. Μπορείτε να επιλέξετε ποια βίντεο εμφανίζονται στην ενότητα “Να συνεχιστεί”.

Μετά από αρκετές εβδομάδες δοκιμών, Το YouTube αναπτύσσει τη νέα του διεπαφή στον ιστό. Οι αλλαγές αφορούν κυρίως την αρχική σελίδα που κάνει τα βίντεο να εμφανίζονται σε μεγαλύτερη μορφή που προσφέρει περισσότερο χώρο για την προβολή των μεγάλων τίτλων χωρίς να απαιτείται από τον χρήστη να τοποθετήσει το ποντίκι για να τα διαβάσει πλήρως. Έτσι, η διεπαφή εμφανίζεται πιο “ζουμ” και εμφανίζει οκτώ βίντεο αντί για δέκα προηγούμενα. Αυτή η νέα σχεδίαση του YouTube ήταν διαθέσιμη σε μερικούς χρήστες για μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης. Οι αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα ήταν μολυσματικές, ένα σημάδι ότι η διεπαφή δεν ήταν ομόφωνη.

Ωστόσο, μεταξύ της δοκιμασμένης έκδοσης και της τελικής, υπήρξαν κάποιες αλλαγές. Το YouTube είναι λιγότερο ριζοσπαστικό δημοσιεύοντας οκτώ βίντεο και όχι μόνο τέσσερα προηγούμενα. Πέρα από αυτές τις αισθητικές αλλαγές, η εφαρμογή καλωσορίζει νέα χαρακτηριστικά. Μετά από εξατομικευμένες προτάσεις σε smartphone, το YouTube προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο στους χρήστες επιλέξτε ποια βίντεο εμφανίζονται στη λίστα προτάσεων στον υπολογιστή. Πριν από μερικούς μήνες, ένας από τους διαχειριστές της πλατφόρμας είπε ότι πάνω από το 70% των βίντεο που προβλήθηκαν προέρχονται από προτάσεις που λαμβάνουν υπόψη διαφορετικά κριτήρια.

Για όσους επιθυμούν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο του περιεχομένου που προσφέρεται στην ενότητα “Να συνεχιστεί”, η διαδικτυακή έκδοση του YouTube σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα εξατομικευμένων βίντεο. Πώς; “Ή” Τι; Χάρη σε μια νέα επιλογή “προσθήκη στη λίστα” που εμφανίζεται πλέον στην επάνω δεξιά γωνία όταν τοποθετείτε το ποντίκι πάνω από μια μικρογραφία βίντεο. Αυτή η επιλογή αντικαθιστά το κουμπί “Παρακολούθηση αργότερα”, το οποίο είναι επίσης προσβάσιμο κάνοντας κλικ στις τρεις κάθετες κουκίδες ακριβώς κάτω από τα βίντεο.

Διαβάστε επίσης : Το YouTube καθαρίζει το σύστημα προτάσεών του

Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε πολλά βίντεο της επιλογής σας στη λίστα αναμονής. Το YouTube καθορίζει ότι οι επιλογές δεν αποθηκεύονται στο cloud. Είναι σαφές ότι η λίστα αναμονής είναι κενή κάθε φορά που κλείνετε την καρτέλα της εφαρμογής ή του προγράμματος περιήγησής σας. Αυτή η νέα έκδοση του YouTube κυκλοφορεί από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου. Θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: The Verge