Το Xiaomi MIUI 11 μπορεί τώρα να προβλέψει σεισμούς

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Xiaomi μόλις ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό του MIUI 11 που επιτρέπει τους σεισμούς να αναμένονται αρκετά δευτερόλεπτα πριν συμβούν, μια επιλογή που στοχεύει στη διάσωση ζωών. Θα είναι διαθέσιμο τόσο στα smartphone της μάρκας όσο και στις τηλεοράσεις Mi TV.

Στις 19 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου Mi Developer στην Κίνα, η Xiaomi ανακοίνωσε την ενσωμάτωση ενός νέου και χρήσιμου χαρακτηριστικού στο MIUI 11 που ειδοποιεί τους χρήστες για την επικείμενη άφιξη ενός σεισμού. Η λειτουργικότητα είχε δοκιμαστεί από τον Σεπτέμβριο στην επαρχία Σιτσουάν, μια από τις πιο πληγείσες από σεισμούς στην Κίνα. Θα κυκλοφορήσει σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες.

Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το ινστιτούτο «Care-life», μια κινεζική οργάνωση που ειδικεύεται στις προειδοποιήσεις για φυσικές καταστροφές. Σύμφωνα με την Xiaomi, είναι ικανή στείλετε ειδοποιήσεις έως 10 δευτερόλεπτα πριν από τον σεισμό. Η εταιρεία λέει ότι είναι έτοιμη να μοιραστεί την τεχνολογία με άλλους κατασκευαστές, προσθέτοντας ότι το παραμικρό δευτερόλεπτο της προσδοκίας μπορεί να είναι κρίσιμο για τη διάσωση ζωών. Η λειτουργικότητα δεν απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο και στέλνει ειδοποιήσεις με τη χαμηλότερη δυνατή καθυστέρηση σε smartphone με MIUI 11, αλλά και σε τηλεοράσεις Mi TV με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης – Xiaomi MIUI 11: το πρόγραμμα των ενημερώσεων

Η Xiaomi δεν έχει ακόμη διευκρινίσει εάν η επιλογή θα προσφερθεί εκτός της Κίνας, κάτι που είναι ιδιαίτερα επιθυμητό γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο παντού και ιδιαίτερα σε ταξιδιώτες που ταξιδεύουν σε χώρες που κινδυνεύουν και αντιμετωπίζουν τακτικά σεισμούς στο ισχυρό μέγεθος.

Xiao AI 3.0: νέα έκδοση του βοηθού φωνής

Η Xiaomi αποκάλυψε επίσης Xiao AI 3.0, η τελευταία έκδοση του βοηθού φωνής που χρησιμοποιείται από σχεδόν 50 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα. Τώρα προσφέρει μια επιλογή ανδρικής φωνής και υποστηρίζει φυσικά συνεχή διάλογο σε smartphone. Τέλος, ο κατασκευαστής εκμεταλλεύτηκε επίσης το συνέδριό του για να επιβεβαιώσει ότι τουλάχιστον 10 smartphone Xiaomi συμβατά με 5G θα κυκλοφορήσουν το 2020.