Το Xiaomi Mi 9 Pro 5G θα έχει ασύρματη φόρτιση ρεκόρ 30W, είναι επίσημο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Xiaomi παρουσίασε σήμερα την πρώτη τεχνολογία ασύρματης φόρτισης με ισχύ 30W. Το πρώτο smartphone που θα επωφεληθεί από αυτό θα είναι το Mi 9 Pro 5G που θα κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του έτους. Σύμφωνα με την Xiaomi, αυτή η τεχνολογία θα φορτίσει μια μπαταρία 4000 mAh από 0 έως 50% σε 25 λεπτά και σε 100% σε 69 λεπτά, άνευ προηγουμένου απόδοση για ασύρματη φόρτιση.

Το συνέδριο Xiaomi Mi Charge Turbo πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, όπως ανακοινώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Αφιερώθηκε στην παρουσίαση μιας νέας τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης της οποίας η απόδοση υπερβαίνει εκείνη όλων των τρεχόντων φορτιστών στην κατηγορία. Είναι πράγματι η πρώτη ασύρματη φόρτιση με ισχύ 30W επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν ταχύτητα φόρτισης τόσο γρήγορα όσο αυτή των πιο αποτελεσματικών ενσύρματων φορτιστών.

Η Xiomi παρουσιάζει τον πρώτο ασύρματο φορτιστή 30W: έρχεται σύντομα στο Mi 9 Pro 5G

Μία από τις πιο κοινές κριτικές για την ασύρματη φόρτιση είναι το πόσο αργή είναι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι μάρκες έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να σημειώσουν πρόοδο σε αυτόν τον τομέα. Τα τελευταία προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας στην αγορά, όπως το Galaxy Note 10+, ωστόσο, παραμένουν μπλοκαρισμένα στα 15W, εκτός από το Xiaomi Mi 9 που προσφέρει ήδη 20W για επαγωγική φόρτιση.

ο Mi Charge Tubo, με 30 W διπλασιάζει την ικανότητα των ισχυρότερων ασύρματων φορτιστών σήμερα μεταξύ των ανταγωνιστών. Κάνει επίσης καλύτερα από την ταχύτερη ενσύρματη φόρτιση σε smartphone Xiaomi σήμερα. Το Mi 9 είναι πράγματι συμβατό με γρήγορη φόρτιση με καλώδιο 27 W.

Παρουσιάστηκαν δύο φορτιστές από τη μάρκα: ο ένας προσφέρει μέγιστη ισχύ 30 W και έχει βάση κάθετα και ο άλλος παρέχει ισχύ 20W που λαμβάνει smartphone οριζόντια. Το πρώτο επιτρέπει φορτίστε ένα smartphone 4000 mAh από 0 έως 50% σε 25 λεπτά και του 0 έως 100% σε λιγότερο από 70 λεπτά. Η Xiaomi ισχυρίστηκε επίσης ότι δοκιμάζει ήδη ασύρματη φόρτιση 40W παράλληλα με την ενσύρματη φόρτιση 100W που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2019.

Τέλος, το πρωί της εκδήλωσης ήταν μια ευκαιρία για τη Xiaomi να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του Mi 9 Pro 5G που αποτέλεσε αντικείμενο φήμης για μερικές εβδομάδες. Θα είναι πράγματι ο πρώτος που θα επωφεληθεί από τη νέα ασύρματη φόρτιση 30W που παρουσίασε η μάρκα.

Πηγή: XDA Developer