Το Xiaomi Mi 7 θα είναι το πρώτο Android με σύστημα ανίχνευσης 3D

Το Xiaomi Mi 7 θα είναι το πρώτο Android με σύστημα ανίχνευσης 3D

Μια νέα έκθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα φαίνεται να επιβεβαίωσε ότι το πρώτο smartphone Android που θα είναι εξοπλισμένο με αναγνώριση προσώπου 3D θα μπορούσε να είναι Xiaomi Mi 7. Είναι ουσιαστικά η τεχνολογία πίσω από το Face ID του iPhone X, ένα smartphone που έχει ληφθεί ως σημείο αναφοράς από διάφορους κατασκευαστές Android.

Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες απλώς αφήνοντας τους εαυτούς τους να πλαισιωθούν από το σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Ένας άξιος αντίπαλος έρχεται επιτέλους.

Xiaomi Mi 7; φτάνει το τρισδιάστατο σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Xiaomi Mi 7
Xiaomi Mi 7

Μέχρι τώρα, το μεγαλύτερο μέρος της κορυφαίας γκάμας, τουλάχιστον στις αρχές του 2018, έχουν ήδη φτάσει στην αγορά και κανείς δεν προσφέρει προηγμένο 3D σαρωτή προσώπου. Η Samsung προσπάθησε να προτείνει κάτι παρόμοιο Galaxy S9, αλλά στο τέλος το προτεινόμενο σύστημα είναι αδέξιο και καθόλου συγκρίσιμο με αυτό που χρησιμοποιείται από το iPhone X.

Xiaomi Mi 7 Ωστόσο, θα κάνει το μεγάλο βήμα χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο σύστημα που θα επιτρέπει στο smartphone να εντοπίζει τον κάτοχο χάρη στους αισθητήρες που έχουν εισαχθεί. Αυτό το συγκεκριμένο τσιπ πρέπει να λειτουργεί μόνο με τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845, SoC που προφανώς θα είναι παρόν στο Xiaomi Mi 7.

Η Samsung και άλλοι κατασκευαστές θα πρέπει να εφαρμόζουν παρόμοιες λύσεις μόνο σε ένα χρόνο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του σπιτιού της Νότιας Κορέας, ο επεξεργαστής που χρησιμοποιείται στην Ιταλία είναι Exynos, οπότε η εφαρμογή αυτού του τσιπ θα ήταν αδύνατη ούτως ή άλλως. Ας ελπίσουμε ότι το Xiaomi Mi 7 δεν θα αργήσει.

Πηγή | Ψηφιακές ώρες