Το WhatsApp και το Instagram θα αλλάξουν τα ονόματά τους

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Αυγ 2019 στις 17 ώρες και 19 λεπτά

Το «WhatsApp από το Facebook» και το «Instagram από το Facebook» θα είναι τα νέα ονόματα των δύο εφαρμογών, που αποκτήθηκαν από την εταιρεία Mark Zuckerberg αντίστοιχα το 2014 και το 2012. Τι θυμίζει στους χρήστες ότι το Facebook κατέχει αυτές τις δύο δημοφιλείς εφαρμογές, ενώ ο ίδιος είναι όλο και λιγότερο. Και παρεμπιπτόντως, πείστε τις αρχές ανταγωνισμού ότι καταβάλλει προσπάθειες διαφάνειας.

Πίστωση: Christiaan Colen / Flickr

Το WhatsApp και το Instagram θα αλλάξουν τα ονόματά τους. Οι εφαρμογές θα μετονομαστούν “WhatsApp από Facebook” και “Instagram από Facebook” αποκαλύπτουν σύντομα τις πληροφορίες. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτή η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί μόνο στις νομικές ειδοποιήσεις και διακριτικά σε μερικά σημεία ή εάν θα δούμε το όνομα του Facebook να επισυνάπτεται στις δύο εφαρμογές στον τίτλο της σελίδας Play Store και App Store καθώς και στη σελίδα συντόμευση smartphone.

Το Facebook θέλει να επιβάλει το όνομά του στο WhatsApp και στο Instagram

Ως υπενθύμιση, το Facebook αγόρασε το Instagram το 2012 και το WhatsApp το 2014. Σήμερα, αυτές οι δύο εφαρμογές είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, ειδικά στους νέους. Από την πλευρά του, το Facebook σέρνει τώρα μια αξιοθρήνητη μάρκα ακολουθώντας τις διάφορες περιπτώσεις που σχετίζονται με τον ιδιωτικό τομέα και οι χρήστες του γερνούν. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το Facebook είχε κάνει την αντίθετη λειτουργία πριν από μερικά χρόνια, δίνοντας την ανεξαρτησία του στο Messenger από το Facebook.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook επιβεβαιώνει τη συγχώνευση των WhatsApp, Instagram και Messenger από το 2020

“Θέλουμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Facebook”, απάντησε εκπρόσωπος της εταιρείας, επισημοποιώντας τις πληροφορίες της κατάλληλης ονομασίας The Information. Ο τελευταίος πιστεύει ότι αυτή η απόφαση ελήφθη για τη βελτίωση της εικόνας του κοινωνικού δικτύου με το κοινό συνδέοντάς το με δύο δημοφιλείς εφαρμογές. Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένα κίνημα για να αναδείξει τις αρχές ανταγωνισμού σε όλο τον κόσμο, οι οποίες συχνά επικρίνουν την εταιρεία του Mark Zuckerberg για την έλλειψη διαφάνειας.

Πηγή: Οι πληροφορίες